Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Raspberry Pi ανακοινώνει υπολογιστή στα 5 δολάρια!

Η Raspberry Pi ανακοινώνει υπολογιστή στα 5 δολάρια!
ired.gr

Το νέο Pi zero κυκλοφόρησε και η τιμή του σοκάρει!

Πριν από πολλά χρόνια, ένας υπολογιστής χρειαζόταν κυριολεκτικά ένα ολόκληρο δωμάτιο για να χωρέσει και κόστιζε μια περιουσία για να αποκτηθεί. Τα χρόνια πέρασαν, οι υπολογιστές μίκρυναν σε μέγεθος και έγιναν προσβάσιμοι οικονομικά για το ευρύ κοινό. Σήμερα γίνεται το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του υπολογιστή, καθώς η εταιρεία Raspberry Pi ανακοίνωσε τον πρώτο υπολογιστή με κόστος 5 δολαρίων και μέγεθος 65 x 30 x 5 χιλιοστά!

ired raspberry 2 01

Ο εν λόγω υπολογιστής, ονομάζεται Pi zero και είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 1GHz, 512 MB μνήμη RAM , θήκη για micro-SC κάρτα και θύρα mini HDMI που υποστηρίζει μέχρι και 1080p ανάλυση. Ο υπολογιστής αυτός είναι ικανός να τρέξει ακόμα και κάποια παιχνίδια, όπως για παράδειγμα το πολύ δημοφιλές παιχνίδι Minecraft. Σίγουρα οι προδιαγραφές του είναι πολύ απλές σε σχέση με άλλων σύγχρονων υπολογιστών, αλλά ας μην ξεχνάμε το κόστος του.

ired raspberry 2 03

Η δημιουργία του Pi zero ξεκίνησε στην αρχή αυτού του χρόνου και είχε ως στόχο να δώσει την ικανότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να αγοράσουν έναν υπολογιστή. Από το 2012 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αγοράσει μία συσκευή της Raspberry Pi για την πρώτη τους εμπειρία στον κόσμο της πληροφορικής.

Ερευνητές σχεδίασαν νέα μπαταρία λιθίου με 90% μεγαλύτερη απόδοση

Η εταιρεία Raspberry Pi μαζί με την ανακοίνωση του Pi zero δήλωσε ότι, ακόμα και στις μέρες μας, οι υπολογιστές είναι υπερβολικά ακριβοί και ότι ο πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να κατεβάσει το κόστος υπολογιστών παγκοσμίως. Μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για μία τόσο πρωτοπόρα εταιρεία όπως η Raspberry Pi.

ired raspberry 2 02

Το Pi zero κυκλοφορεί ήδη και μπορείτε να το παραγγείλετε online. Και για όσους προλάβετε να προμηθευτείτε το τεύχος Δεκεμβρίου του MagPi, του επίσημου περιοδικού της Raspberry Pi, το Pi zero θα συμπεριλαμβάνεται δωρεάν στην συσκευασία! Μέσα στο περιοδικό θα βρείτε και πολλές ιδέες για πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Pi zero σας.

Θα μπορείτε να κάνετε streaming σε παιχνίδια του PS 4 στο PC και στο Mac!

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status