Android: Πώς να εγκαταστήσετε «ασύμβατες» εφαρμογές

Android: Πώς να εγκαταστήσετε «ασύμβατες» εφαρμογές
ired.gr

Πώς να εγκαταστήσετε μη συμβατές εφαρμογές με την έκδοση του Android που έχετε ή εφαρμογές με κλείδωμα περιοχής.

Θέλετε να κατεβάσετε ένα ωραίο καινούριο παιχνίδι ή μια υπηρεσία βίντεο streaming στην Android συσκευή σας, αλλά ανακαλύπτετε ότι η εν λόγω εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη για τη χώρα σας ή δεν είναι για την έκδοση του Android που έχετε; Μην απελπίζεστε. Ένα ωραίο με το Android είναι, ότι συνήθως υπάρχει «παρακαμπτήριος». Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να εγκαταστήσετε μη συμβατές εφαρμογές ή εφαρμογές με κλείδωμα περιοχής στην Android συσκευή σας.

 ired incompatible android apps 01

Πώς να παρακάμψετε το κλείδωμα περιοχής

Το TunnelBear, είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται πολύ στην Κίνα σαν VPN. Είναι πολύ χρήσιμο γι’ αυτό το σκοπό, επειδή στην Κίνα υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που είναι απαγορευμένες από την κυβέρνηση και το χρησιμοποιούν για να παρακάμπτουν το κλείδωμα περιοχής.

ired incompatible android apps 02

Ιδού πώς:

Κατεβάζουμε το TunnelBear από το Google Play Store.

  • Εκκινούμε την εφαρμογή και φτιάχνουμε λογαριασμό.
  • Θα δούμε ένα διακόπτη για να ενεργοποιήσουμε το TunnelBear και ένα παγκόσμιο χάρτη. Απλά δημιουργούμε ένα «τούνελ» σύνδεσης με όποιο σημείο του κόσμου θέλουμε και περιμένουμε το TunnelBear να κάνει τη σύνδεση.

ired incompatible android apps 03

  • Όταν δεχτούμε μια αίτηση σύνδεσης την αποδεχόμαστε.
  • Άπαξ και ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης, μπορούμε πια να πάμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή που μας ενδιαφέρει.

Δείτε ακόμη: Οι 5 καλύτερες εφαρμογές VPN για το iOS

Παράδειγμα: Ας πούμε ότι θέλω την εφαρμογή βίντεο streaming Hulu στην Ελλάδα, κάτι αδύνατον γιατί το Hulu δεν λειτουργεί εκτός ΗΠΑ. Μπορώ απλά να δηλώσω στο TunnelBear ως χώρα επιλογής τις ΗΠΑ και έτσι, μπορώ να κατεβάσω το Hulu σαν να ήμουνα εκεί.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιες εφαρμογές απευθείας στο Play Store (επειδή βλέπει την περιοχή σας), ψάξτε απλά το όνομα της εφαρμογής που θέλετε συνοδευόμενο με το «Play Store» στον Chrome και θα βρείτε το σύνδεσμό της. Μπορείτε τώρα να πατήσετε το σύνδεσμο και να κατεβάσετε την εφαρμογή.

Επίσης σημειώστε ότι μπορεί να πρέπει να έχετε το TunnelBear ανοιχτό όσο θα χρησιμοποιείτε την εφαρμογή που κατεβάσατε ώστε να έχετε πρόσβαση στο online περιεχόμενό της (όπως π.χ. τα κανάλια τηλεόρασης στο Hulu). Αν η εφαρμογή επιμένει ότι δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας, τότε πρέπει να καθαρίσετε τη μνήμη cache του Play Store στις Ρυθμίσεις>Εφαρμογές>Google Play Store και να ξαναπροσπαθήσετε.

Παρακάτω, βλέπετε μια εικόνα του «πριν» τη χρήση του TunnelBear και του «μετά», όσον αφορά το Hulu. Ενώ στην πρώτη λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο, στη δεύτερη μας δέχεται κανονικά χάρη στη λειτουργία VPN του TunnelBear.

ired incompatible android apps 04

Δείτε ακόμη: Πώς να φτιάξετε ένα VPN δίκτυο.

Πώς να εγκαταστήσετε μη συμβατές εφαρμογές

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που δεν είναι συμβατή με τη συσκευή σας για διάφορους λόγους τότε, αυτό που χρειάζεστε, είναι το Market Helper. Εφόσον έχετε κάνει root την Android συσκευή σας, το μόνο που χρειάζεται, είναι να ενεργοποιήσετε το «Unknown sources» (άγνωστης προέλευσης) στο τμήμα ασφαλείας των ρυθμίσεων και να κατεβάσετε την εφαρμογή Market Helper από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της. Για λόγους που είναι φανεροί, η εφαρμογή δεν διατίθεται στο Play Store, γι’ αυτό κατεβάστε την μόνο από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της για λόγους δικής σας ασφάλειας.

  • Κατεβάστε το Market Helper από εδώ (προχωρήστε τη σελίδα προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη επιγραφή: Download link και κατεβάστε την πιο νέα έκδοση - αυτή τη στιγμή είναι η 2.0.3) 
  • Εκκινείστε την εφαρμογή. Θα δείτε τέσσερα drop-down μενού: device type, device model, location και carrier. Αυτά θα συμπληρωθούν αυτόματα με τα στοιχεία της συσκευής σας.
  • Αλλάζετε όποιο από αυτά θέλετε με τη συσκευή, το μοντέλο τη χώρα και τον πάροχο που χρειάζεται για να κοροϊδέψετε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει ότι έχει αυτά που ζητάει και να την εγκαταστήσετε.

Δείτε ακόμη: 10 πολύ ωραία κόλπα για Android

Παράδειγμα: Ας πούμε ότι θέλετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή που είναι μόνο για tablet στο smartphone σας. Επιλέγετε ένα μοντέλο tablet στο τμήμα συσκευής και μοντέλου για να κοροϊδέψετε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει ότι έχετε tablet. Οι επιλογές μπορεί να μην είναι πάρα πολλές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τη δουλειά σας.

ired incompatible android apps 05

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Επιλέγετε τύπο συσκευής, μοντέλο, περιοχή και πάροχο.
  • Πατάτε το Activate στο κάτω μέρος και συμφωνείτε με την αίτηση για δικαιώματα «υπέρ-χρήστη» (superuser) όταν εμφανιστεί. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να επιτρέψετε την πρόσβαση της εφαρμογής σε συγκεκριμένους τομείς ανάλογα με την έκδοση του Android που έχετε.

ired incompatible android apps 06

  • Θα δείτε το μήνυμα «Activated successfully». Πηγαίνετε στο Device Manager και, μόλις δείτε τη «νέα» σας συσκευή, πηγαίνετε στο Google Play Store και κατεβάστε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει. Όπως είπαμε και παραπάνω, αν δεν συνεργάζεται, αδειάστε την cache του Play Store στις ρυθμίσεις.

Όταν θέλετε να επιστρέψετε στη δική σας συσκευή, πηγαίνετε στο Market Helper και επιστρέψτε στις αρχικές (default) ρυθμίσεις ή κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας.

ired incompatible android apps 07

Επίσης, σημειώστε ότι δε θα λειτουργούν όλες οι εφαρμογές που θέλετε επειδή κοροϊδέψατε το Play Store να νομίζει ότι έχετε άλλη συσκευή από αυτή που έχετε. Κάποιες εφαρμογές μπορεί να δυσλειτουργούν λόγω των πραγματικών διαφορών της συσκευής σας με αυτή που περιμένουν να βρουν και κάποιες άλλες να μη λειτουργούν καθόλου. Απλά πειραματιστείτε.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

από Elichord