Timehop: μια χρονοκάψουλα μόνο για εσάς!

Timehop: μια χρονοκάψουλα μόνο για εσάς!
ired.gr

Τι κάνατε πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα; Πριν από δυο χρόνια; Τρία χρόνια; Το εξαιρετικά επιτυχημένο Timehop σας βοηθάει να θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του παρελθόντος και όχι μόνο, ψαχουλεύοντας σε όλα τα social media σας.

Η ζωή περνάει τόσο γρήγορα που δεν το καταλαβαίνουμε. Μπορεί να μην τυπώνουμε πια τόσες φωτογραφίες όπως παλιά, όμως η τεχνολογία έχει κάνει πολύ εύκολο το να κρατάμε τις αναμνήσεις μας, με ψηφιακό τρόπο. Πολλές από τις φωτογραφίες μας φυσικά τις ανεβάζουμε σχεδόν αμέσως μετά τη λήψη τους στο διαδίκτυο, για να τις δουν οι φίλοι μας και η οικογένειά μας.

Διαβάστε επίσης: «Το γλυκόπικρο Σαν σήμερα του Facebook»

Όμως, πόσο συχνά ανατρέχουμε σε αυτές τις αναμνήσεις; Το Facebook μας υπενθυμίζει με το Σαν Σήμερα τι είχαμε δημοσιεύσει τα προηγούμενα χρόνια, όμως τι μπορούμε να κάνουμε για όλα τα υπόλοιπα social media;

ired timehop app 01

Φυσικά και υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό! Ονομάζεται Timehop και αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τις αναμνήσεις σας σε ένα μέρος. Βρίσκει όλα τα post σας από τα διάφορα social media στα οποία έχετε αναρτήσει φωτογραφίες ή video μία συγκεκριμένη ημέρα από τα προηγούμενα χρόνια.

Με περισσότερους από έξι εκατομμύρια χρήστες καθημερινά, η εφαρμογή Timehop έχει σαφώς κερδίσει τους χρήστες. Είναι ένα διασκεδαστικό app αλλά και συγχρόνως λίγο τρομακτικό αφού μας αναγκάζει να θυμηθούμε και πράγματα που ναι μεν είχαμε μοιραστεί αλλά ίσως δεν θα θέλαμε να είχαν συμβεί.

ired timehop app 02

Το Timehop είναι δωρεάν και θα συλλέξει αυτόματα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται αφού του δώσετε εξουσιοδότηση. Όταν κατεβάσετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να δώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Στη συνέχεια θα σας αποσταλεί με SMS ένας κωδικός για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας. Κατόπιν, θα συνδέσετε το Timehop με το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Google, το Foursquare, το Dropbox. Φυσικά, αν δεν έχετε λογαριασμό σε κάποιο από αυτά, μπορείτε να πατήσετε “skip”.

Διαβάστε επίσης: «Αιώνια ψηφιακή ζωή στο Facebook»

Κάθε πρωί, το Timehop θα σας θυμίζει όλα τα media (φωτογραφίες & videos) που είχατε ανεβάσει στο παρελθόν σε όλα τα social media. Όλες αυτές τις αναμνήσεις το Timehop τις μοιράζεται αποκλειστικά με εσάς και με κανέναν άλλον. Εσείς όμως μπορείτε, αν το θελήσετε να μοιραστείτε κάτι από όλα αυτά με την οικογένεια και τους φίλους σας. Εκτός, κι αν αυτό που κάνατε πριν από ένα χρόνο, δεν θέλετε ούτε καν να το θυμάστε.

Κατεβάστε το app για Android εδώ

Κατεβάστε το app για iOS εδώ

Όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, το Timehop έχει δεχτεί αρκετή κριτική, πάντα με χιούμορ.

ired timehop app 03

ired timehop app 04

ired timehop app 05

ired timehop app 06

Από mirelen.