Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple κυκλοφόρησε θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία για τα iPhone 6 & iPhone 6s

Η Apple κυκλοφόρησε θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία για τα iPhone 6 & iPhone 6s
ired.gr

Είναι η πρώτη φορά που η Apple παρουσιάζει θήκη με ενσωματωμένη μπαταρία. Αξίζει;

Ξαφνικά, από το πουθενά, η Apple έδωσε στην κυκλοφορία μία Smart Battery Case για τα iPhone 6 / 6s.

Αλλά καλύτερα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θήκες - μπαταρίες κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια και είναι αρκετά δημοφιλείς. Εξάλλου, το νούμερο ένα “παράπονο” των κατόχων iPhone είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Εξαιρούνται φυσικά οι 6 / 6s Plus χρήστες.

Τα battery cases και τα power banks είναι οι μοναδικές αξιόπιστες λύσεις για τις iOS συσκευές, ενώ οι κάτοχοι αρκετών (αλλά όχι όλων) Android μοντέλων έχουν και την επιλογή της δεύτερης μπαταρίας (αν και η τάση είναι να ελαχιστοποιείται ο αριθμός των διαθέσιμων συσκευών με αποσπώμενη μπαταρία).

ired apple smart battery case 02

Σήμερα, χωρίς κάποια “προειδοποιητικά σημάδια”, η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση στην αγορά της δικής της λύσης. Ονομάζεται “Smart Battery Case” και κοστίζει 99€. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως με τη χρήση της, οι ώρες χρήσης του iPhone επεκτείνονται ως εξής:

  • Ομιλία: Έως 25 ώρες
  • Internet surfing: Έως 18 ώρες (4G)
  • Αναπαραγωγή Video: Έως 20 ώρες

H OnePlus κυκλοφορεί καινούργια θήκη για ... iPhone?

Επιπλέον, η Apple μας ενημερώνει πως η δική της θήκη - μπαταρία διαθέτει ένα pass-through σύστημα, με το οποίο, η lightning θύρα παραμένει διαθέσιμη για σύνδεση με άλλα αξεσουάρ. Αυτό είναι και το μόνο πλεονέκτημα. Τι εννοώ;

 ired apple smart battery case 01

Έκανα μια σύγκριση με τις αντίστοιχες μετρήσεις του iPhone χωρίς τη χρήση αυτής της θήκης. Στην ουσία, ούτε καν διπλασιάζει τη διάρκεια της μπαταρίας. Σήμερα στην αγορά μπορεί κάποιος να βρει επώνυμες θήκες - μπαταρίες οι οποίες μπορούν να τροφοδοτήσουν το iPhone 6 κατά 100% (δηλαδή να διπλασιάσουν το χρόνο χρήσης τους) στα 70$. Στα 100$ κυκλοφορούν battery cases τα οποία προσφέρουν υπερ-διπλασιασμό της διαθέσιμης ενέργειας. Νομίζω πως δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στα “no name” προϊόντα...

Συμπέρασμα

Μην σκεφτείτε την αγορά της. Δεν συμφέρει οικονομικά και στην ουσία δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από τον ανταγωνισμό. Πόσες φορές χρειαστήκατε να συνδέσετε lightning περιφερειακό εκτός του φορτιστή; Επίσης, σχεδιαστικά δεν υπερέχει. Αυτό το “καρούμπαλο” στην πίσω όψη είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και θα μπορούσε με διαφορετικό σχεδιασμό να αποφευχθεί. Πιστεύω πως θα είναι μια παταγώδης αποτυχία, τουλάχιστον με αυτή την τιμολόγηση.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status