Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναπαράγετε Μουσική από το νέο Apple TV

Αναπαράγετε Μουσική από το νέο Apple TV
ired.gr
Αποκτήσατε το νέο Apple TV; Δείτε πως μπορείτε να αναπαράγετε μουσική μέσα από τα μενού της συσκευής σας.
H συσκευή Apple TV διαθέτει στο λειτουργικό της εφαρμογή Μουσικής, όπως εμφανίζεται προεγκατεστημένη η ίδια εφαρμογή σε συσκευές iPad και iPhone (στο λογισμικό των υπολογιστών Mac, παρότι διαθέτει το ίδιο εικονίδιο εξακολουθεί να ονομάζεται iTunes για να σας προκαλεί σύγχυση).

Προκειμένου να ακούσετε τη μουσική σας συλλογή iTunes, στο Apple TV, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την "Οικογενειακή Κοινή Χρήση". Απαραίτητη προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε, είναι να βεβαιωθείτε πως διαθέτετε την τελευταία έκδοση iTunes στον υπολογιστή σας Mac ή την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Μουσική στις iOS συσκευές σας.

Διαβάστε επίσης: Η Cortana έρχεται στο iOS

1Για να ρυθμίσετε την “Οικογενειακή Κοινή Χρήση” σε υπολογιστή Mac, ανοίξτε το iTunes και συνδεθείτε με το αναγνωριστικό σας Apple ID.

2Ακολουθήστε στη συνέχεια τη διαδρομή:

Αρχείο > Οικιακή Κοινή Χρήση κι ενεργοποιήστε τη.

3Για να ρυθμίσετε την Οικογενειακή Κοινή Χρήση της εφαρμογής Μουσική, σε μία συσκευή iPad ή iPhone, ακολουθήστε τη διαδρομή:

  • Ρυθμίσεις > Μουσική > μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας Οικιακή Χρήση > Σύνδεση.
  • Εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Μουσική > Η μουσική μου > επιλέξτε > Τραγούδια (περίπου στο μέσο της σελίδας) > Οικιακή Κοινή Χρήση.

4Στη συσκευή σας Apple TV, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Οικιακή Κοινή χρήση

(σε παλαιότερες εκδόσεις Apple TV, η διαδρομή είναι Ρυθμίσεις > Υπολογιστές).

5Επιλέξτε “Οικιακή Κοινή χρήση” και στη συνέχεια εισάγετε το αναγνωριστικό Apple ID και το συνθηματικό σας. Στην υποενότητα υπολογιστές, θα συναντήσετε και την Κοινόχρηστη βιβλιοθήκη. Επιπλέον θα είστε σε θέση να προβάλλετε φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας Mac στη TV σας, μέσω αυτής της οδού.

Εγγραφή στην υπηρεσία Apple Music

To Apple TV μπορούμε να πούμε πως έρχεται με ενσωματωμένη Μουσική συλλογή εάν είστε συνδρομητής Apple Music. Εάν εγγραφείτε στο πρόγραμμα, έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε όλη τη μουσική συλλογή της Apple, από την τηλεόρασή σας. Οι συνδρομητές iTunes match (25€ περίπου ανά έτος) έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν την μουσική βιβλιοθήκη iCloud, αναπαράγοντας όλες τις αποθηκευμένες λίστες τους οι οποίες συγχρονίζονται με όλες τις iOS συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του Apple TV.

Κάνοντας χρήση της εφαρμογής Μουσική, της συσκευής Apple TV, μπορείτε να περιηγείστε στη συσκευή σας, ακούγοντας μουσική από το υπόβαθρο. Ως μουσικό κομμάτι μπορείτε να ορίσετε κι ένα sound track το οποίο θα παίξει το ρόλο της προφύλαξης οθόνης. Ο ήχος της μουσικής θα σταματήσει μόνο στην περίπτωση που μία άλλη πηγή ήχου θα αρχίσει, όπως για παράδειγμα μία ταινία ή ένα παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Η Cortana έρχεται στο iOS

Μπορείτε να χειριστείτε τη μουσική σας συλλογή από το χειριστήριο αφής της συσκευής σας, αγγίζοντας τη δεξιά πλευρά για forward ή την αριστερή για backward. Έχετε την επιλογή να παραλείψετε ένα κομμάτι, πατώντας στην επιφάνεια αφής του χειριστηρίου στη δεξιά πλευρά ή δύο φορές στην αριστερή πλευρά για να μετακινηθείτε ένα μουσικό κομμάτι, πίσω. Αγγίζοντας το Play για την έναρξη ενός κομματιού, θα προβάλλεται και το υπόλοιπο άλμπουμ ή η λίστα αναπαραγωγής κάνοντας κλικ στο remote Siri.

Με τη συμμετοχή σας στο Apple Music, η δημιουργία μουσικών λιστών στο Apple TV σας, είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Επιλέξτε το μουσικό κομμάτι που επιθυμείτε να προσθέσετε σε μία λίστα αναπαραγωγής > "Περισσότερα" στο πάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια κάνοντας χρήση του χειριστηρίου, πατήστε “Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής” κι επιλέξτε τη λίστα στην οποία επιθυμείτε να το προσθέσετε.

Ρυθμίσεις ήχου της συσκευής Apple TV

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που προσφέρει το νέο Apple TV, είναι η ρύθμιση της έντασης της τηλεόρασή σας, κάνοντας χρήση του χειριστηρίου (Remote Siri). Αγγίξτε το πλήκτρο "+" ή "-" στο χειριστήριο (θα λειτουργήσει μόνο εάν διαθέτετε HDMI CEC σύνδεση).

Σύροντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω στην επιφάνεια αφής, μπορείτε να δείτε τις επιλογές πληροφοριών, υπότιτλους και τις επιλογές ήχου.

Οι επιλογές αυτές του ήχου είναι μία εναλλακτική μέθοδος μείωσης ήχων από την αναπαραγόμενη πηγή. Μπορείτε να ορίσετε μείωση σε δυνατούς ήχους και απόρριψη ηχητικών εφέ, στοχεύοντας στην ακρόαση των διαλόγων με μεγαλύτερη σαφήνεια (και χωρίς να ξυπνάτε τη γειτονιά από τις εκρήξεις).

Στον ίδιο κατάλογο ρυθμίσεων θα συναντήσετε επιλογές γλώσσας του ήχου, καθώς και τη χρήση ηχείων. Από προεπιλογή ο ήχος είναι ρυθμισμένος σε Full Dynamic Range. Εάν η ταινία - εφαρμογή προσφέρει υπότιτλους, ελέγχονται από τον ίδιο κατάλογο. Σας δίνει η συσκευή τη δυνατότητα να επιλέξετε και να συνδέσετε πλήθος ηχείων, είτε τεχνολογίας Bluetooth, είτε AirPlay. (Σας παραθέτουμε πληροφορίες στη συνέχεια).

Διαβάστε επίσης: Dark Mode: Μια μυστηριώδης εμφάνιση για τον υπολογιστή σας Mac

Συνδέστε ακουστικά - Ηχεία Bluetooth στη συσκευή σας Apple TV

Πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο εύκολα μπορείτε να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth ή ηχεία σε μία νέα συσκευή Apple TV. Για να συνδέσετε εξωτερικές συσκευές ήχου στο Apple TV θα πρέπει να τις θέσετε σε λειτουργία αντιστοίχισης. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Τηλεχειριστήρια και συσκευές > Bluetooth, στη συσκευή σας κι επιλέξτε ηχεία ή ακουστικά.

Σύρετε προς τα κάτω το δάχτυλο σας στην επιφάνεια αφής για την επιλογή σας, εκτρέποντας πλέον τον ήχο σε αυτή τη συσκευή (ενδεχομένως να σας ζητηθεί κωδικός για την εκτροπή).

Το μόνο μειονέκτημα εδώ, είναι πως εκτός από το χειριστήριο της συσκευής, επιτρέπεται να συνδέσετε δύο ακόμη αξεσουάρ, είτε 2 χειριστήρια παιχνιδιών MFi, ή ένα χειριστήριο κι ένα αξεσουάρ ακουστικών ή ηχείων.

Νομίζω πως είναι αρκετά τα παραπάνω στοιχεία που παραθέσαμε προκειμένου να αναπαράγετε μουσική στην αγαπημένη σας τηλεόραση, μέσω της συσκευής Apple TV. Εάν παρόλα αυτά παραμένουν απορίες, παρακαλούμε να τις καταθέσετε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status