Η Porsche ανακοίνωσε την κατασκευή ενός κατά 100% ηλεκτροκίνητου οχήματος

Η Porsche ανακοίνωσε την κατασκευή ενός κατά 100% ηλεκτροκίνητου οχήματος
ired.gr

Η εταιρία ενέκρινε την παραγωγή του Mission E Concept.

Σήμερα μπορείτε να βρείτε μία σειρά από υβριδικά οχήματα από την Porsche για όλα τα γούστα, Panamera, Cayenne και 918 Spyder.

Βέβαια δεν υπάρχει κάποια επιλογή για αυτούς που θέλουν ένα πραγματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αυτό θα αλλάξει, όχι συντόμως, αλλά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

 ired porche 01

Το Mission E Concept Car παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή έκθεση αυτοκίνησης στην Φρανκφούρτη, νωρίτερα φέτος. Το τετράθυρο όχημα παράγει 440 kW και μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h μόλις σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Η φόρτιση του αυτοκινήτου γίνεται με την χρήση ενός ειδικού φορτιστή 800 Volt. Η εμβέλεια του Mission E Concept Car θα είναι 500 χιλιόμετρα, αλλά με την τεχνολογία Lithium-ion, οι μπαταρίες θα φορτίζουν έως και στο 80% μόλις σε ένα τέταρτο.

Έρχεται το Apple Car;

Το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα, με την χρήση μία ειδικής επιφάνειας στο χώρο στάθμευσης.

 ired porche 02

Η Porsche ενέκρινε το Concept Car και αυτό θα ξεκινήσει να παράγεται σε λίγα χρόνια.

Ο στόχος βέβαια δεν είναι να κατακτηθεί η μέση αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Honda και η Ford έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος τους.

Αστυνομικός σταμάτησε το αυτόνομο όχημα της Google και δεν είχε σε ποιον να κόψει κλήση.

Η Porsche θέλει να συναγωνιστεί την Tesla, η οποία προωθεί τα οχήματά της ως sport και πολυτελή. Η Ευρώπη εδώ και χρόνια έχει τα σκήπτρα σε αυτήν την κατηγορία των οχημάτων. Η Αμερική είναι πιο δημοφιλής για τα Muscle Cars. Η Porsche δεν είναι διατεθειμένη να δώσει την θέση της στην Αμερικανική εταιρία.

Βέβαια η κίνηση αυτή της Porsche εγκυμονεί κινδύνους. Ακόμη και εάν όλα πάνε καλά κατά την παραγωγή του οχήματος, υπάρχει ο κίνδυνος η επένδυση της Porsche να μην μεταφραστεί σε κερδοφόρες πωλήσεις.

 ired porche 03

Η είσοδος της Porsche είναι θετική και αρνητική για την Tesla. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και διαβάζουμε παντού πόσο σπουδαία εταιρία είναι. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξει απέναντι σε έναν σοβαρό και έμπειρο ανταγωνιστή.

Η Samsung μπαίνει στη μάχη της αυτοκίνησης

από jericho

Δείτε περισσότερα: