Θα μπορείτε να κάνετε streaming σε παιχνίδια του PS 4 στο PC και στο Mac!

Θα μπορείτε να κάνετε streaming σε παιχνίδια του PS 4 στο PC και στο Mac!
ired.gr

Η Sony δεν αφήνει τη Microsoft να «παίζει» μόνη της και μπαίνει δυναμικά στο game streaming.

Στις αρχές της βδομάδας, μαθεύτηκαν τα νέα για μια ανεπίσημη - ακόμη - εφαρμογή που επιτρέπει το streaming παιχνιδιών του Playstation 4 στο PC. Η Sony φαίνεται πως αποφάσισε να αποκτήσει κι αυτή μια δυνατότητα που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικότητα του XBOX ΟΝΕ της Microsoft. Μέχρι τώρα, το PS 4, μπορούσε να κάνει streaming σε παιχνίδια μόνο στο φορητό PlayStation Vita της εταιρίας. Στο τέλος της εβδομάδας όμως, επιβεβαιώθηκε πλέον ότι η εφαρμογή είναι επίσημη και ετοιμάζεται για να επιτρέπει το streaming του PS 4 στο PC, σύμφωνα με τον Shuhei Yoshida πρόεδρο των Worldwide Studios της Sony Computer Entertainment. Παρακάτω είναι το tweet του Yoshida για το θέμα.

ired ps4 stream 01

Όλοι ενθουσιάστηκαν όταν μαθεύτηκαν τα νέα για το streaming παιχνιδιών του XBOX ΟΝΕ σε PC, τον Ιούνιο που μας πέρασε. Από τότε, ακούγονταν φήμες για μια πιθανή εφαρμογή που θα έκανε το ίδιο και για το Playstation 4. Το streaming, είναι η δυνατότητα να παίζει κανείς τα παιχνίδια του σε άλλο σύστημα όταν η τηλεόραση είναι κατειλημμένη από άλλον, ένα σύνηθες πρόβλημα στη μέση οικογένεια. Την περασμένη βδομάδα, η Twisted ανακοίνωσε μια ανεπίσημη ανεξάρτητη εφαρμογή που έκανε 10$.

Δείτε ακόμη: Το PS4 είναι ο βασιλιάς του Gaming

ired ps4 stream 02

Ήταν απίθανο η Sony να επέτρεπε τη συνέχιση της ανάπτυξης μιας ανεπίσημης εφαρμογής για την πλατφόρμα της. Με την αποκάλυψη λοιπόν ότι η ίδια η Sony εργάζεται πάνω σε μια επίσημη εφαρμογή που - πιθανότατα - θα προσφέρεται δωρεάν, περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει. Όμως το αν θα είναι δωρεάν, θα το μάθουμε όταν η εφαρμογή θα παρουσιαστεί επίσημα. Ακόμη κι αν η Sony επιτρέψει τη συνέχιση της εφαρμογής της Twisted, είναι απίθανο κάποιος χρήστης να προτιμήσει μια εφαρμογή τρίτου, όταν έχει την επίσημη εφαρμογή της Sony για το PS 4. Επίσης, με την εφαρμογή της Twisted ως μόνης διαθέσιμης για PC και Mac προς το παρόν, υπάρχουν επιπλέον πλατφόρμες - όπως το iOS και το Linux π.χ. - όπου το streaming δεν θα είναι διαθέσιμο. Αν η Sony το επιτρέψει, μπορεί να υπάρξει χώρος για την ανάπτυξη εφαρμογών τρίτων γι’ αυτές τις άλλες πλατφόρμες.

Για την ώρα, δεν έχουμε επίσημη αναφορά για το πότε θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Sony ή για την τιμή της, αλλά εφόσον ήδη υπήρξαν νέα στο Twitter, είναι πιθανό ότι σύντομα θα γνωρίζουμε.

Δείτε ακόμη: Xbox One vs PS4: Ποιος είναι ο νικητής;

από Elichord

Δείτε περισσότερα: