Ημερολόγια: Ένας πλήρης οδηγός χρήσης στο λειτουργικό iOS 9

Ημερολόγια: Ένας πλήρης οδηγός χρήσης στο λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Εάν έχετε απορίες για τις λειτουργίες της εφαρμογής Ημερολογίου, δημιουργήσαμε έναν πλήρη οδηγό για εσάς.

Για πολλούς κατόχους iPhone ή iPad, η προεγκατεστημένη εφαρμογή "Ημερολόγιο" είναι μία από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές της συσκευής τους. Είτε διαχειρίζονται την επικοινωνία με μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, είτε κάνουν περιήγηση στο Internet με το Safari, για την οργάνωση της ομολογουμένως για πολλούς απαιτητικής ζωής τους, το Ημερολόγιο είναι η εφαρμογή που θα ανοίξουν σε καθημερινή βάση.

Με τη έλευση της αναβάθμισης iOS 8 η Apple είχε προσθέσει μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή Ημερολόγιο, τα οποία βελτίωσε στο τωρινό λειτουργικό σύστημα. Οι νέες λειτουργίες έρχονται να κάνουν την πολύπλοκη ζωή μας, λίγο πιο εύκολη.

Ρύθμιση Ημερολογίων στο λειτουργικό iOS 9

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για να δημιουργήσετε ένα Ημερολόγιο, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό iCloud, καθώς η εφαρμογή Ημερολόγιο χρησιμοποιεί την υπηρεσία της Apple, για να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας μεταξύ των διαφόρων συσκευών σας. Το πιο πιθανό είναι να έχετε ήδη δημιουργήσει ένα αναγνωριστικό για την εταιρεία (Apple ID) καθώς είναι αναγκαίο για την ενεργοποίηση και την πρώτη διαμόρφωση της συσκευής σας iPhone ή iPad.

ired iphone calendar user guide 01

Ελέγξτε την ύπαρξη λογαριασμού στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > iCloud. Θα πρέπει να υπάρχει εισηγμένο ένα mail ως αναγνωριστικό Apple ID. Στην ίδια τοποθεσία, λίγο πιο κάτω, θα πρέπει να ελέγξετε επίσης αν η εναλλαγή "Ημερολόγια", είναι σε ενεργή θέση. Αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, πατήστε το πλήκτρο αφετηρίας προκειμένου να ανοίξετε στη συνέχεια την εφαρμογή Ημερολόγιο.

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες και video από το iPhone στον υπολογιστή σας

Ας αναφέρουμε και μερικές γνωστές για τους περισσότερους χρήστες ενέργειες.

Τι κάνουμε για να προσθέσουμε ένα νέο γεγονός στο Ημερολόγιο

Σε προβολή ημέρας θα πρέπει να αγγίξετε παρατεταμένα την ώρα που επιθυμείτε μέχρι να εμφανιστεί η καρτέλα ενός νέου γεγονότος. Συμπληρώστε τα πεδία με τις λεπτομέρειες που σας ενδιαφέρουν. Εάν επιλέξετε την τοποθεσία ενός γεγονότος η εφαρμογή θα σας εμφανίσει μία υπόμνηση για έγκαιρη αποχώρηση από την τοποθεσία σας βάσει συνθηκών κυκλοφορίας (δεν υποστηρίζεται στη χώρα μας).

Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε απευθείας ένα γεγονός από την οθόνη αφετηρίας τότε θα πρέπει στις νέες συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, να αγγίξετε το εικονίδιο Ημερολόγιο και στη συνέχεια να επιλέξετε "Νέο γεγονός”.

Πώς μπορούμε να αναζητήσουμε γεγονότα που έχουμε εισάγει;

Αγγίξτε το εικονίδιο της αναζήτησης πάνω δεξιά και στη συνέχεια εισάγετε το κείμενό σας στο πεδίο αναζήτησης. Η εφαρμογή θα αναζητήσει τις λέξεις κλειδιά στους τίτλους, στις τοποθεσίες, στους προσκεκλημένους και στις σημειώσεις ημερολογίων που έχετε καταχωρήσει.

Προβολή γεγονότων στην εφαρμογή Ημερολόγιο στο λειτουργικό iOS 9

Για όσους θυμούνται το interface της εφαρμογής στο iOS 8, στις τελευταίες αναβαθμίσεις διαφέρει αισθητά, ανάλογα και με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Σε μία συσκευή iPhone μπορείτε να προβάλετε γεγονότα μηνός με την αριθμητική απεικόνισή τους, σημειώνοντας με το σύμβολο της τελείας τις ημέρες που έχετε κάποιο προγραμματισμένο γεγονός.

Αγγίζοντας την ημερομηνία που επιθυμείτε να προβάλλετε, σας επιστέφει ως αποτέλεσμα την σελίδα Ημέρας, η οποία παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμά σας και αγγίζοντας το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω δεξιά, εμφανίζεται ο κατάλογος με όλα τα επικείμενα ραντεβού των προσεχών ημερών. Μπορείτε επίσης να προβάλλετε τη σελίδα Εβδομάδας εάν στρέψετε την συσκευή σας σε οριζόντια θέση τοπίου (Landscape).

ired iphone calendar user guide 02

Αλλάξτε το χρώμα εμφάνισης των γεγονότων σε ένα Ημερολόγιο

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε το χρώμα με το οποίο εμφανίζονται οι καταχωρήσεις σας από ένα ημερολόγιο, αγγίξτε τη λέξη “Ημερολόγια“ κεντρικά στο κάτω μέρος της οθόνης κι στη συνέχεια δίπλα από το ημερολόγιο το εικονίδιο πληροφοριών "i" και αλλάξτε την απόχρωση σε κάποια της αρεσκείας σας. Για κάποιους λογαριασμούς όπως για παράδειγμα της Google, το χρώμα το καθορίζει ο διακομιστής.

Διαβάστε επίσης: Πως μπορώ να διαγράψω μαζικά φωτογραφίες από το iPhone

Συμπερίληψη προβολής ημερολογίου αργιών

Στο κάτω μέρος της οθόνης αγγίξτε τη λέξη “Ημερολόγια” και στη συνέχεια συμπεριλάβετε με επιλογή το ημερολόγιο "Αργίες στην Ελλάδα (Μόνο για ανάγνωση)”. Επίσης μπορείτε να συμπεριλάβετε γεγονότα τα οποία σας έχουν αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Επιλέξτε το ημερολόγιο "Γεγονότα από Mail".

Εάν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε τις γνωστοποιήσεις για αυτά τα γεγονότα μεταβείτε:

Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις > Ημερολόγια > Γεγονότα από Mail > ανενεργή η εναλλαγή.

ired iphone calendar user guide 03

ired iphone calendar user guide 03b

Για να προβάλλετε γεγονότα από πολλά διαφορετικά ημερολόγια θα πρέπει να τα επιλέξετε από την ενότητα “Ημερολόγια” στο κέντρο του κάτω μέρους της σελίδας. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε ένα γεγονός σε διαφορετικό ημερολόγιο αγγίζοντας:

"Αλλαγές" > Ημερολόγιο > επιλέξτε το ημερολόγιο που επιθυμείτε.

ired iphone calendar user guide 04

ired iphone calendar user guide 04b

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »