Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να “γκουγκλοποιήσετε” το iPhone

Πώς να “γκουγκλοποιήσετε” το iPhone
ired.gr

Έχετε iPhone και θέλετε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία των Google Apps; Τολμήστε το και ίσως βγείτε κερδισμένοι!

Η Apple και η Google κονταροχτυπιούνται με τα λειτουργικά συστήματα των τηλεφώνων τους, προσφέροντας τη δική τους εναλλακτική έκδοση για κάθε βασική εφαρμογή και όχι μόνο. Γραπτά μηνύματα, περιήγηση στο internet, φωτογραφίες, σημειώσεις, υπηρεσίες cloud: υπάρχει μια εφαρμογή για όλες αυτές τις ενέργειες από κάθε πλευρά και μερικές από αυτές είναι καλύτερες από τις άλλες. Οπότε γιατί να μην έχετε το καλύτερο από τους δύο κόσμους;

Διαβάστε επίσης: «Νέες εμπειρίες φέρουν οι εφαρμογές Google Photos και Google Cardboard στο App Store»

ired iphone google apps 01

Το Google Maps με το Street View για παράδειγμα, προτιμάται από πολλούς χρήστες της Apple, ενώ η υπηρεσία iCloud είναι πιο ακριβή και δυσκολότερη στη χρήση σε σύγκριση με το ανάλαφρο Drive της Google. Το Safari για iOS όμως τρέχει καλύτερα από το Chrome και υπάρχουν πολλά καλά υποκατάστατα του Hangouts.

Διαβάστε επίσης: «Κυκλοφόρησε η έκδοση του Google Calendar για το iPhone»

ired iphone google apps 02

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την αφρόκρεμα των εφαρμογών της Google στο iPhone σας, σας παραθέτουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε:

ired iphone google apps 03

1. Κατεβάστε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της Google για το iPhone: Maps, Keep, Chrome, Drive, YouTube, Photos, Newsstand, Calendar, Docs, Slides, Sheets. Υπάρχουν πολλά περισσότερα αλλά αυτά είναι αυτά που αξίζουν πραγματικά τον κόπο ως εναλλακτικές λύσεις στις εφαρμογές της Apple.

2. Αφού δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε την εφαρμογή που έχει ήδη εγκαταστήσει η Apple στη συσκευή σας για συγκεκριμένες εργασίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «Άνοιγμα με». Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ότι τα links που θα λαμβάνετε στο mail ή στα μηνύματα θα ανοίγουν στον Chrome αντί του Safari. Αυτό θα είναι πολύ εξυπηρετικό αν είστε χρήστης Chrome και στον προσωπικό σας υπολογιστή και θέλετε να διατηρήσετε την ίδια εμπειρία και στο iPhone. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες (στα αγγλικά) εδώ

3. Αν χρησιμοποιήσετε το Google Drive αντί του iCloud για όλες τις ανάγκες αποθήκευσης, όλα τα αρχεία σας θα ανοίγουν στην αντίστοιχη εφαρμογή της Google.

4. Το Google Photos σας επιτρέπει να αποθηκεύετε απεριόριστες φωτογραφίες σε μια καλή ανάλυση καθώς και να μπορείτε να επεξεργαστείτε, να αναζητήσετε και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας λίγο ευκολότερα από ότι με το iCloud.

5. Όσον αφορά το Ημερολόγιο, το Keep και το Newsstand, είναι αρκετά υποκειμενικό αν πρόκειται για καλύτερες αντικαταστάσεις από τις αντίστοιχες εφαρμογές της Apple. Έχουν σίγουρα διαφορετική αίσθηση στη χρήση και αξίζουν μια δοκιμή για να ολοκληρώσετε την “γκουγκλοποίηση” του iPhone σας!

Διαβάστε επίσης: «To Google Maps στο iOS με night mode»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status