Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαγράψτε αναζητήσεις και ιστορικό από το πρόγραμμα περιήγησης Safari από το iPhone

Διαγράψτε αναζητήσεις και ιστορικό από το πρόγραμμα περιήγησης Safari από το iPhone
ired.gr

Έχετε περίεργους στο περιβάλλον σας που ενδιαφέρονται για το τι αναζητήσεις κάνετε στο πρόγραμμα περιήγησης Safari; Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και δεν θα βρουν κανένα ψηφιακό ίχνος σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο λειτουργικό iOS 9, για συσκευές iPhone, iPad ή iPod Touch, σας επιτρέπει να διαγράψετε τα δεδομένα και το ιστορικό ταυτόχρονα, αν και αρκετοί προχωρημένοι χρήστες επιθυμούν κάτι περισσότερο. Οι τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού σας, σας δίνoυν τη δυνατότητα να διαγράψετε δεδομένα ιστοσελίδων, αναζητήσεις, cookie, δεδομένα προσωρινής μνήμης (cashes) και όλη την δραστηριότητα της τελευταίας ώρας, “σήμερα” ή “σήμερα και χθες”.

 ired delete safari history 00

Διαβάστε επίσης: Αποκτήστε τα υπέροχα screensavers της Apple TV 4 στο Mac σας

Οι παραπάνω επιλογές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, προκειμένου να απομακρύνετε δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησης Safari για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όχι όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα, εκτός εάν επιθυμείτε την πλήρη διαγραφή τους.

Οι παρακάτω ενέργειες τις οποίες θα σας υποδείξουμε, είναι σημαντικές στην περίπτωση που ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση του προγράμματος περιήγησης Safari για το λειτουργικό iOS, χαρακτηριστικό το οποίο αφαιρεί ιστοσελίδες, αναζητήσεις και γενικά δεδομένα περιήγησης, μόλις κλείσετε την εφαρμογή.

Απομακρύνετε αναζητήσεις, ιστορικό και δεδομένα περιήγησης από συσκευές iPhone και iPad

Θα πρέπει να έχετε υπόψιν, πως η αφαίρεση δεδομένων δεν γίνεται μόνο τοπικά από τη συσκευή σας, αλλά και από την υπηρεσία iCloud, με συνέπεια την απομάκρυνση και από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας. Εάν δεν ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες μέσω της υπηρεσίας iCloud, τότε το ιστορικό και τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης θα παραμείνουν στις υπόλοιπες συσκευές.

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και αγγίξτε το εικονίδιο σελιδοδεικτών, πρόκειται για το εικονίδιο που μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο.
  • Επιλέξτε την καρτέλα σελιδοδεικτών (επίσης μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο) και στη συνέχεια αγγίξτε την επιλογή "Ιστορικό" στις πρώτες σειρές της σελίδας.
  • Κάτω δεξιά στη σελίδα Ιστορικό αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Διαγραφή" (θα γίνει εκκαθάριση των cookie και των δεδομένων ιστοτόπων σε αυτό το iPhone).

ired delete safari history 01

ired delete safari history 02

Διαβάστε επίσης: Πως να αδειάσετε γρήγορα την RAM του iPhone

To ιστορικό θα εκκαθαριστεί σε όλες τις συσκευές (iCloud) και στη συνέχεια πατήστε μία από τις εμφανιζόμενες επιλογές:

- Την περασμένη ώρα - Αφαιρεί το ιστορικό της δραστηριότητας στο διαδίκτυο την τελευταία ώρα.

- Σήμερα - αφαιρεί ιστοσελίδες από το ιστορικό από το πρόγραμμα περιήγησης Safari τη σημερινή ημέρα.

- Σήμερα και χθες - θα αφαιρέσει τα δεδομένα ιστοσελίδων της σημερινής, καθώς και της προηγούμενης ημέρας.

- Όλα - Η επιλογή αυτή πρόκειται να αφαιρέσει όλο το ιστορικό, όπως ακριβώς γίνεται εάν επιλέξετε από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης Safari, "Απαλοιφή ιστορικού και δεδομένων”.

Μόλις αποφασίσετε το χρονικό διάστημα για τη διαγραφή, Πατήστε "Τέλος" πάνω δεξιά για να επιστρέψετε στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Το αποτέλεσμα του παραπάνω χειρισμού, θα είναι η άμεση αφαίρεση όλων των δεδομένων ιστοσελίδων στο πρόγραμμα περιήγησης Safari τοπικά σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod Touch, αλλά και μέσω της υπηρεσίας iCloud, σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές με το ίδιο αναγνωριστικό Apple ID. Για όσους χρήστες αναρωτηθούν, γιατί θα πρέπει να απομακρυνθούν από όλες τις συσκευές, η απάντηση είναι απλή. Εάν κάποιος τρίτος επιθυμεί να παρακολουθεί τις αναζητήσεις και το ιστορικό σας στο διαδίκτυο, ενδεχομένως να αναζητήσει να έχει πρόσβαση από μία άλλη συσκευή σας.

 ired delete safari history 03

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρετε τα iMovie έργα σας από το iPhone ή iPad στον υπολογιστή σας Mac

Εάν φυσικά εσείς δεν θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα μπορούσατε να διαγράψετε μεμονωμένα συγκεκριμένες ιστοσελίδες από το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Εάν συχνά επιθυμείτε να κάνετε εκκαθάριση ιστορικού και δεδομένων, ίσως θα πρέπει να σκεφθείτε να κάνετε χρήση της ιδιωτικής περιήγησης η οποία αποτρέπει οποιαδήποτε διατήρηση δεδομένων.

Επί της ευκαιρίας, οι χρήστες υπολογιστών Mac, θα βρείτε μία παρόμοια επιλογή αφαίρεσης ιστορικού στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, για υπολογιστές με λογισμικό OS X, η οποία προσφέρει τις ίδιες χρονικές επιλογές για την αφαίρεση δεδομένων ιστοσελίδων.

Παραθέσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες διαγραφής ιστορικού και αναζητήσεων μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης Safari για το λειτουργικό iOS 9. Εάν παραμένουν απορίες ή επιθυμείτε διευκρινίσεις, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status