Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Αποστολή δεμάτων με Drone, διαφήμιση για κάτι που δεν υπάρχει

Amazon: Αποστολή δεμάτων με Drone, διαφήμιση για κάτι που δεν υπάρχει
ired.gr

Η υπηρεσία αυτή δεν θα υπάρξει για αρκετά χρόνια ακόμη. Υπάρχουν 5 εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν πρώτα.

Το Amazon θέλησε να διαφημίσει φέτος, εν μέσω της πιο δραστήριας περιόδου για αγορές, μία υπηρεσία που δεν προσφέρει ακόμη και δεν πρόκειται να προσφέρει σύντομα.

Η αναφορά γίνεται στο Air Drone Delivery service.

Μάλιστα η διαφήμιση έγινε με τη συμμετοχή του “μεγάλου ονόματος” στην Amazon, του Jeremy Clarkson. Δείτε το διαφημιστικό:

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτή την υπηρεσία, τα πρώτα δοκιμαστικά έχουν εμφανιστεί πριν από δύο χρόνια στο YouTube. Αλλά πάλι δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει στην Αμερική, στην Ελλάδα ή σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου σύντομα.

1. Δεν το επιτρέπουν οι κανονισμοί

Δεν υπάρχει σε καμία χώρα άδεια για την μεταφορά ή παράδοση δεμάτων με τη χρήση Drones. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η χρήση drone πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη του “πιλότου” ή χειριστή του μη επανδρωμένου οχήματος. Αυτό το εμπόδιο είναι δύσκολο να ξεπεραστεί άμεσα.

2. Δεν υπάρχει η τεχνολογία να το υποστηρίξει

 ired amazon drones 02

Εάν θέλετε να παραγγείλετε μία εγκυκλοπαίδεια από το Amazon, μην περιμένετε να σας έρθει με Drone. Τα Drone που υπάρχουν δεν μπορούν να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος από λίγα κιλά. Το όριο είναι ένα κουτί, με ένα ζευγάρι παπούτσια.

3. Υπάρχει ζήτημα απόστασης

Το Amazon υπόσχεται αποστολή δεμάτων μόλις σε μισή ώρα. Η εμβέλεια που μπορεί να καλύψει το drone όμως για μία παράδοση είναι περίπου 15 χιλιόμετρα. Οπότε πρώτα από όλα πρέπει να βρείτε ένα σπίτι δίπλα στις αποθήκες της Amazon. Μετά, εάν έχετε αυτοκίνητο ή ένα καλό ποδήλατο, είναι πιθανό να μπορέσετε να κάνετε επιτόπου παραλαβή μόνος σας, σε λιγότερο από 30 λεπτά.

4. Το πρόβλημα της προσγείωσης

 ired amazon drones 01

Το διαφημιστικό μας δείχνει μία προαστιακή γειτονιά στην Αμερική, η οποία ευτυχώς δεν έχει ψηλά κτίρια. Τα drones δεν μπορούν ακόμη να διαχειριστούν τα μεγάλα κτίρια και τα δέντρα. Εάν υπολογίσουμε και τα καλώδια που υπάρχουν στους δρόμους, το δέμα σας είναι πιο πιθανό να πάρει φωτιά μαζί με το drone, παρά να φτάσει στην πόρτα σας. Όσοι μένουν σε πολυκατοικία και δεν έχουν πρόσβαση στην ταράτσα ή κάποιον κοινόχρηστο κήπο, να περιμένουν την παραλαβή μέσω ταχυδρομείου.

5. Ανύπαρκτος έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας

Τα drones επιτρέπεται να πετούν μέχρι τα 120 μέτρα. Σε τόσο χαμηλό υψόμετρο όμως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος της κυκλοφορίας και θα πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο σύστημα, ειδικά για αυτά. Όταν η υπηρεσία παραλαβής μέσω drone γίνει δημοφιλής, θα πρέπει να προσέχουμε μην μας πέσει κανένα στο κεφάλι.

Επίλογος

Δεν θα έχουμε αποστολή / παράδοση με Drones; Κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως κανείς δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τα Drones.
Το ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι της Amazon, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η υπηρεσία αυτή κυριολεκτικά δεν υπάρχει, επιμένουν εδώ και δύο χρόνια να την διαφημίζουν ακατάπαυστα.

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status