Αδιάβροχο το iPhone 7

Αδιάβροχο το iPhone 7
ired.gr

Πολλές πηγές υποστηρίζουν πως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του επόμενου iPhone θα είναι η αντοχή στην υγρασία.

Τα αδιάβροχα smartphones δεν είναι κάτι νέο. Πολλές εταιρίες έχουν κατασκευάσει αδιάβροχες συσκευές με πρώτη την Sony.

Eάν μπορούν η Samsung και η Sony, τότε σίγουρα μπορεί και η Apple να κατασκευάσει μία αδιάβροχη συσκευή.

iPhone 6S VS Galaxy S6: Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ...πολύ μεγάλος

Η Apple μάλιστα έχει κατοχυρώσει μία ευρεσιτεχνία, για ένα σύστημα ασφαλείας που προστατεύει το iPhone από την υγρασία.

 waterproof iphone 7 02

Το σύστημα αυτό αποτελείται από ηλεκτροδοτούμενες θύρες οι οποίες θα κλείνουν αυτόματα και δεν θα επιτρέπουν την εισροή υγρών προς το ακουστικό, το μικρόφωνο κ.ά.

Η ευρεσιτεχνία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε θύρα ή οπή του iPhone. Στα σχέδια της ευρεσιτεχνίας μπορούμε να διακρίνουμε μία συγκέντρωση των προσπαθειών στην ασφάλιση των πιο ευάλωτων εξαρτημάτων όπως το μικρόφωνο και το ακουστικό, τα οποία προς στιγμή προστατεύονται μόνο από ένα πλέγμα.

Το iPhone 6s διαθέτει μερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στην εσωτερική του αρχιτεκτονική, οι οποίες μπορεί να κάνουν τη συσκευή πιο ανθεκτική στην υγρασία. Σίγουρα όμως το iPhone 6s δεν είναι αδιάβροχο. Η Apple δεν έχει καν σχολιάσει αυτές τις εσωτερικές αλλαγές στο iPhone 6s.

Νέος τύπος οθόνης υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση ενέργειας

Η προσθήκη των ειδικών θυρών σφράγισης στο iPhone θα μπορέσουν να το κάνουν αδιάβροχο. Το σημαντικό είναι ότι η προσθήκη της αντοχής στην υγρασία δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξωτερική εμφάνιση της συσκευής. Όλοι οι μηχανισμοί θα βρίσκονται κρυμμένοι στο εσωτερικό του iPhone, πίσω από τις θύρες.

waterproof iphone 7 03

Απορίες γεννά ο μηχανισμός που θα ενεργοποιεί το κλείσιμο των θυρών. Είναι πολύ πιθανό οι θύρες να κλείνουν αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιούνται ή να κλείνουν αυτόματα όταν γίνει ανίχνευση υγρασίας.

Η εναλλακτική πιθανότητα να μπορεί ο χρήστης να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία, είναι η λιγότερο ασφαλής επιλογή.

waterproof iphone 7 01

Η Apple έχει άλλη μία σχετική ευρεσιτεχνία, ένα εσωτερικό σύστημα θα προσπαθεί να αποβάλει την υγρασία από το εσωτερικό της συσκευής με την χρήση ηλεκτρικών φορτίων είτε ηχητικών δονήσεων για την μετακίνηση των σταγόνων υγρασίας προς το εξωτερικό της.

Κλέφτες «μολυβιών» στα Apple Store

Παρά την ισχυρή φημολογία, δεν υπάρχει κάποιο αδιάψευστο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τη διάθεση της Apple να κάνει αδιάβροχο το iPhone 7, ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή της, στο κοντινό μέλλον. Οι ευρεσιτεχνίες που βγαίνουν στην δημοσιότητα όμως μας δείχνουν την κατεύθυνση που έχει η Apple και τον ευρηματικό τρόπο, με τον οποίο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της υγρασίας στις φορητές συσκευές.

από jericho