Πλησιάζει το πρώτο OLED iPhone!

Πλησιάζει το πρώτο OLED iPhone!
ired.gr

Samsung και LG “κονταροχτυπιούνται” για την παραγωγή του πρώτου OLED iPhone.

Η φήμη κυκλοφορεί πολύ καιρό στο διαδίκτυο. H Apple θέλει να αφήσει την LCD τεχνολογία στο παρελθόν και να κινηθεί προς την OLED, όπως έχουν ήδη κάνει η Samsung και η LG.

Κάθε τόσο αυτή η φήμη έρχεται στην επικαιρότητα και χάνεται χωρίς να πραγματοποιηθεί. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται ότι είμαστε στην τελική ευθεία, καθώς το ερώτημα δείχνει να είναι από ποιόν θα αγοράσει η Apple την τεχνολογία και όχι αν τελικά θα κάνει την μετάβαση σε OLED οθόνες.

Από την πλευρά της Samsung, τα τελευταία νέα έρχονται από το στόμα ενός υψηλά ιστάμενου, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι συζητήσεις με την Apple έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο ίδιος μας λέει ότι η συμφωνία είναι πολύ κοντά και ότι είναι πολύ πιθανό τα iPhone μέχρι το 2018 να έχουν OLED οθόνες προμηθευμένες από την Samsung.

oled iphone 01

Από την αντίπερα όχθη βέβαια, η LG δεν κάνει ηχηρές δηλώσεις, αλλά ηχηρές κινήσεις, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει καινούργιο εργοστάσιο κατασκευής OLED οθονών στην Κορέα. Η συνολική επένδυση θα είναι της τάξης των 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και γίνεται για να αντιμετωπίσει την αυξημένη, όπως πιστεύει η LG, ζήτηση για OLED οθόνες μέχρι το 2018.

Φυσικά, μία τέτοια κίνηση δεν θα γινόταν τυχαία από την LG. Και ας μην ξεχνάμε ότι η LG έχει ήδη αναλάβει την κατασκευή των OLED οθονών στο νέο Apple watch.

Η κόντρα ανάμεσα στους 2 κολοσσούς για το “χέρι” της Apple αρχίζει να παίρνει φωτιά και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

oled iphone 02

Η Apple από την μεριά της, γνωρίζει ότι το επόμενο βήμα για τα iPhone και iPad θα πρέπει να είναι η βελτίωση της τεχνολογίας της οθόνης τους, αλλιώς θα διατρέξει τον κίνδυνο να θεωρηθούν “ξεπερασμένα” στο σύντομο μέλλον.

Το πρώτο OLED iPhone αρχίζει πλέον να φαίνεται στον ορίζοντα και παρότι ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, ίσως το μόνο που μας χωρίζει από αυτό είναι μία απόφαση της Apple. LG ή Samsung?

από Karadryan