Τα iPhone του μέλλοντος θα έχουν αναγνώριση ίριδας!

Τα iPhone του μέλλοντος θα έχουν αναγνώριση ίριδας!
ired.gr

Η τεχνολογία ανάγνωσης ίριδας, είναι πολύ πιθανό να είναι μία από τις λειτουργίες των μελλοντικών iPhone και λοιπών συσκευών της Apple καθώς η εταιρεία πρόσφατα αγόρασε την πειραματική αυτή τεχνολογία.

Η τελευταία ευρεσιτεχνία που κατοχύρωσε η Apple, μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας καθώς αφορά την αναγνώριση της ίριδας του ματιού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση διαφόρων λειτουργιών στα μελλοντικά iPhone.

ired apple iris recognition 02

Η ιστορία ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2012. Η Apple αγόρασε μία πρωτοφανή “ανακάλυψη”. Αυτή αφορούσε το auto correct στο iPhone. Με την χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε το iPhone να “διαβάσει” την συγκέντρωση του βλέμματος μας σε λέξεις οι οποίες είναι λάθος γραμμένες και να τις διορθώσει αυτόματα.

Η Apple ετοιμάζεται να “σκοτώσει” το PayPal με μία νέα υπηρεσία πληρωμών person-to-person

Με αυτό τον τρόπο δηλώνουν ότι θα δοθεί «ένστικτο» στο auto correct του iPhone.

ired apple iris recognition 01

Στον τομέα των ειδοποιήσεων, η αναφορά παράδοσης μηνύματος δεν θα παραδίδεται, μέχρι ο χρήστης να κοιτάξει το εκάστοτε μήνυμα.

Φυσικά μία τέτοια λειτουργία δεν θα μπορούσε να μείνει μόνο εκεί. Οι εφαρμογές μίας τέτοιας τεχνολογίας μπορούν να είναι πραγματικά αμέτρητες.

Η βιομετρική τεχνολογία είναι ικανή να αναγνωρίσει μοναδικά γνωρίσματα στο ανθρώπινο σώμα, μερικά παραδείγματα είναι η αναγνώριση προσώπου και η αναγνώριση φωνής. Αυτή η τεχνολογία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται κατά κόρο για την ταυτοποίηση του χρήστη και τις αγορές (Touch ID). Το επόμενο βήμα για την Apple είναι η ανάγνωση ίριδας.

H Google ξεπερνά τον εαυτό της προσφέροντας Streaming εφαρμογών

Η Google βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και πρόσφατα αγόρασε έρευνα βάση της οποίας μπορεί να ξεκλειδώνει τα Android smartphone με συγκεκριμένες κινήσεις (Gestures) ή με την ανάγνωση κάποιου συγκεκριμένου κειμένου (Αναγνώριση φωνής - Λέξη κλειδί).

ired apple iris recognition 03

Η Fujitsu από την άλλη ανακοίνωσε το πρώτο της τηλέφωνο με ενσωματωμένη ανάγνωση ίριδας για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Αυτή η τεχνολογία λέγεται ότι βασίζεται σε μία ήδη υπάρχουσα τεχνολογία συστημάτων ασφαλείας.

ired apple iris recognition 04

Το μέλλον που έχουμε δει στις ταινίες, δείχνει να πλησιάζει πιο γρήγορα απ’ ότι περιμέναμε. Μπορεί ακόμα η χρήση αυτής της τεχνολογίας να γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας και της ανάπτυξης, όμως ας μην ξεχνάμε ότι και η αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος που πλέον έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στα iPhone και στα iPad, κάποτε φάνταζε στα μάτια μας σαν τεχνολογία επιστημονικής φαντασίας.

Το 3D Touch ξεπεράστηκε. Καλωσορίστε το FingerAngle.

από Karadryan

Δείτε περισσότερα: