Bitwalking, όταν το περπάτημα κάνει καλό και στην τσέπη!

Bitwalking, όταν το περπάτημα κάνει καλό και στην τσέπη!
ired.gr

Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας πλήρωνε για να περπατάτε;

Μια νέα εφαρμογή με ένα κρυπτο-νόμισμα, τύπου BitCoin, το Bitwalking σκοπεύει να σας πληρώνει με βάση των αριθμό των χιλιομέτρων που περπατάτε κάθε ημέρα.

ired bitwalking app 01

Οι μελλοντικοί εκατομμυριούχοι.

Οι δημιουργοί του αγγλικού start up πιστεύουν ότι ένα τέτοιου είδους ψηφιακό νόμισμα που κερδίζεται από την ανθρώπινη κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει φτωχούς εργαζόμενους στις αναπτυσσόμενες χώρες να αποκτήσουν ένα σημαντικό έξτρα εισόδημα.

Σε αντίθεση με τα Bitcoin που λειτουργούν μέσω δικτύου υπολογιστών, οι νομισματικές μονάδες του Bitwalking,τα Bitwalking dollars, είναι διαθέσιμα σε όποιον διαθέτει το app που μετρά τα βήματα του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: «Fitness band: χρησιμοποιήστε το σωστά»

Για παράδειγμα, ο βαδιστής θα πρέπει να περπατήσει περίπου στα 10.000 βήματα, δηλαδή 8 χιλιόμετρα για να κερδίσει ένα 1 BW $, το οποίο ισοδυναμεί με ένα δολάριο. Στην αρχική φάση, το ποσό των χρημάτων που μπορεί να κερδίσει ένας χρήστης την ημέρα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 3 BW $.

ired bitwalking app 02

Τα εικονικά κέρδη θα μπορούν να αντικατασταθούν με μετρητά ή με μεταφορά του ποσού σε άλλους χρήστες. Όμως υπάρχει περίπτωση, στο μέλλον, κάποιες εταιρείες να ξεκινήσουν να δέχονται πληρωμές σε BW$, όπως για παράδειγμα ένα κατάστημα που πουλάει αθλητικά υποδήματα. Οπότε η εξαργύρωση θα γίνεται σε είδος, σαν πραγματική αγορά.

Εκτός από το extra εισόδημα που θα μπορούσαν να κερδίσουν όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα, το Bitwalking δίνει και ένα κίνητρο σε όσους δεν αθλούνται αρκετά ή ακόμη και καθόλου.

Διαβάστε επίσης: «Παρουσίαση: HUAWEI WATCH»

Το Bitwalking δεν έχει αποκαλύψει ακριβώς πως λειτουργεί το app αλλά έχει εξηγήσει ότι το σύστημα ελέγχου χρησιμοποιεί το GPS και τη σύνδεση Wi-Fi για να μετρήσει την απόσταση που έχει διανυθεί.

ired bitwalking app 03

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κένυα, στο Μαλάουι και στην Ιαπωνία και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την κατεβάσει από το site της εταιρείας, bitwalking.com

Διαβάστε επίσης: «Το τηλέφωνο TURING: μια συσκευή από το μέλλον»

Η γνώμη μας;

Η ιδέα, από ότι φαίνεται, έχει καλές προθέσεις: να μας σηκώσει από τον καναπέ και να βοηθήσει τους φτωχούς να αυξήσουν το εισόδημά τους. Όμως, κάτι που αφορά την καταγραφή των βημάτων μας και μάλιστα με GPS, εγείρει πολλές ανησυχίες για την προστασία της προσωπικής μας ζωής. Από την άλλη, τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να είναι το μέλλον αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμη ευρέως αποδεκτά. Επίσης, φαντάζομαι ήδη κάποιους «πονηρούς» να δένουν το κινητό τους στο σκύλο τους και να τον αφήνουν να κάνει αυτός όλη τη δουλειά στο πάρκο. Οπότε, ας περιμένουμε μέχρι να βγει ένα app που θα μας πληρώνει για να αναπνέουμε...

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: