Χρησιμοποιείστε την ‘Άμεση Διαγραφή’ στο Mac

Χρησιμοποιείστε την ‘Άμεση Διαγραφή’ στο Mac
ired.gr

Διαγράψτε αρχεία αμέσως χωρίς να τα στείλετε πρώτα στον ‘Κάδο’.

Στις πρόσφατες εκδόσεις του OS X υπάρχει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την άμεση διαγραφή ενός αρχείου ή φακέλου από το σκληρό δίσκο του Mac χωρίς να το στείλουμε στον ‘κάδο’ πρώτα. Στην ουσία, αντί να μεταφέρονται τα αρχεία πρώτα στον κάδο και μετά να τον αδειάζουμε, μπορούμε να τα διαγράψουμε άμεσα κι έτσι να κερδίζουμε χρόνο εφόσον είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τα ξαναχρειαστούμε.

ired mac delete immediately 01

Αυτή η λειτουργία δεν αντικαθιστά τη λειτουργία της ‘ασφαλούς διαγραφής’ και, εξυπακούεται ότι, δε μας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρουμε τα αρχεία μας αν αλλάξουμε γνώμη.

Υπάρχουν δύο τρόποι να έχουμε πρόσβαση στη λειτουργία αυτή στο OS X, μία με συνδυασμό πλήκτρων και μία από μενού. Επαναλαμβάνουμε ότι η λειτουργία αυτή δεν αναιρείται, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε τα αρχεία αυτά πριν την εκτελέσετε.

Δείτε ακόμη: Έξυπνα κόλπα για να δαμάσετε το Mac

Άμεση Διαγραφή με συνδυασμό πλήκτρων

Ο ταχύτερος τρόπος να έχουμε πρόσβαση στη λειτουργία άμεσης διαγραφής είναι μέσω συνδυασμού πλήκτρων.

  • Επιλέξτε το (τα) αρχείο(α) ή το φάκελο που θέλετε να διαγράψετε άμεσα και πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Option + Command + Delete (ή BackSpace)
  • Στο παράθυρο διαλόγου που θα εμφανιστεί απαντήστε καταφατικά.

ired mac delete immediately 02

Άμεση Διαγραφή μέσω μενού

Όπως είπαμε, υπάρχει η δυνατότητα και σε μενού του Finder.

  • Επιλέξτε και πάλι τα αρχεία που θέλετε προς διαγραφή, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option και πηγαίνετε στο μενού ‘Αρχείο’ του Finder.
  • Επιλέξτε το ‘Διαγραφή Αμέσως’ που βρίσκεται στο κάτω τμήμα του μενού.
  • Και πάλι απαντήστε καταφατικά στο πλαίσιο διαλόγου που θα εμφανιστεί.

ired mac delete immediately 03

Με αυτούς τους δύο απλούς τρόπους διαγράφετε άμεσα αρχεία που δε χρειάζεστε χωρίς να περάσουν πρώτα από τον κάδο. Βεβαιωθείτε μόνο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναχρειαστείτε γιατί η λειτουργία αυτή δεν επιδέχεται αναίρεσης.

Δείτε ακόμη: 11 Κόλπα και συμβουλές για Mac

από Elichord

Δείτε περισσότερα: