Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να μπλοκάρετε ανεπιθύμητα μηνύματα στο iPhone.

Πώς να μπλοκάρετε ανεπιθύμητα μηνύματα στο iPhone.
ired.gr

Είτε είναι διαφημιστικά μηνύματα, είτε ανεπιθύμητα SMS από κάποιον που έχετε στη λίστα επαφών σας, μπορείτε να τα αποκλείσετε με δυο απλούς τρόπους.

Από τότε που τα μηνύματα κειμένου έγιναν μια καθημερινή συνήθεια αλλά και ένα φθηνό μέσο επικοινωνίας, έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στο SMS spamming. Πολλές εταιρείες οι οποίες έχουν πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου μας, είτε τους τον έχουμε δώσει εμείς, είτε τον έχουν αποκτήσει με άλλον τρόπο, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με διαφημιστικά μηνύματα κειμένου. Τα SMS αυτά είναι άκρως ενοχλητικά αφού μας απασχολούν χωρίς να το έχουμε ζητήσει. Ευτυχώς, με την έλευση των smartphones, μπορούμε να τα αποκλείσουμε και να μην ξαναλάβουμε ποτέ ενοχλητικά μηνύματα.

ired iphone block text message 01

Μετά το iOS 7, η Apple εισήγαγε τη δυνατότητα να κάνετε πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στο iPhone, για τέτοιες περιπτώσεις. Αν δεν έχετε ήδη μπλοκάρει τους spam αριθμούς, τότε ίσως έφτασε ο καιρός να το κάνετε. Θα σας δείξουμε τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης: «iOS 9-Θέλω: Χρειαζόμαστε VIP επιλογή στις επαφές και όχι μόνο στα Mail»

Block μέσω του app Επαφές

Ο πιο εύκολος και ο πιο απλός τρόπος είναι μέσω της εφαρμογής των Επαφών στο iPhone σας. Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στην Αρχική σελίδα και επιλέξτε τις Επαφές, από το κάτω μέρος της οθόνης. Επιλέξτε την επαφή που θέλετε να αποκλείσετε και πατήστε «Αποκλεισμός του καλούντος». Θα εμφανιστεί ένα pop up μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι δεν θα λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα ή Facetime από αυτή την επαφή. Επιβεβαιώστε πατώντας «Αποκλεισμός επαφής». Το νούμερο θα παραμείνει στη λίστα επαφών σας μέχρι να το διαγράψετε αλλά αν αλλάξετε γνώμη μπορείτε να κάνετε «Κατάργηση αποκλεισμού».

Μπλοκάροντας άγνωστους αριθμούς

Εάν λαμβάνετε μηνύματα κειμένου από έναν ορισμένο αριθμό που δεν έχει αποθηκευτεί ως επαφή στο iPhone σας, η διαδικασία αποκλεισμού είναι λίγο διαφορετική. Αυτή η λύση αφορά κυρίως τα διαφημιστικά μηνύματα και τους διάφορους spammers.

Διαβάστε επίσης: «Γιατί ονομάζουμε SPAM το junk mail;»

Ανοίξτε την εφαρμογή των Μηνυμάτων και επιλέξτε το μήνυμα από τον αριθμό που θέλετε να αποκλείσετε. Από την οθόνη συνομιλίας, πατήστε «Στοιχεία» και μετά το σηματάκι (i) πάνω δεξιά. Κυλήστε το μενού προς τα κάτω και επιλέξτε «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος». Αυτό θα αποτρέψει τη λήψη μηνυμάτων από αυτές τις επαφές.

ired iphone block text message 02

ired iphone block text message 03

Σε περίπτωση που τα μηνύματα συνεχιστούν, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με τον φορέα σας για να ζητήσετε να αποκλειστεί ο αριθμός που θέλετε, μια για πάντα.

Διαβάστε επίσης: «Άμεσα μηνύματα από οποιονδήποτε στο Twitter»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status