Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Windows Tablets θα κατακτήσουν το 18% της αγοράς μέχρι το 2019

Τα Windows Tablets θα κατακτήσουν το 18% της αγοράς μέχρι το 2019
ired.gr

Ενώ οι πωλήσεις Tablets για iPad και Android πέφτουν, η Microsoft έχει βρει τη χρυσή τομή για να πετύχει αύξηση στις πωλήσεις.

Οι πωλήσεις των iPad βρίσκονται σε καθοδική πορεία εδώ και περίπου δύο χρόνια. Δεν είναι όμως όλα τα νέα άσχημα για την αγορά των tablet και ειδικότερα, η Microsoft πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένη.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση για τα Λειτουργικά Συστήματα σε Tablet από την Stategy analytics, οι πωλήσεις των Windows tablets τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 είναι αυξημένες κατά 58% σε σύγκριση με το 2014. Μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των πωλήσεων αναμένεται να φτάσει τα 22 εκατομμύρια Tablets.

ired windows tablets 01

Ως αποτέλεσμα η Microsoft θα φτάσει στην κατάκτηση του 10% της αγοράς σε σύγκριση με το 22% που κατέχει η Apple. Οι εποχές που η Apple κατείχε πρακτικά σχεδόν όλη την αγορά των Tablets έχουν περάσει και τώρα η Google έχει το 68% της αγοράς.

Η Strategy Analytics υποστηρίζει πως μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Microsoft θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της φτάνοντας στα 49 εκατ. συσκευές.

Αυτός ο αριθμός πωλήσεων θα δώσει στην Microsoft το 18% της αγοράς, με την Apple στο 23% και το Android να πέφτει στο 59%.

ired windows tablets 02

Παρουσίαση: Microsoft Surface Book

Προφανώς το iPad Pro δεν φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση στις πωλήσεις των iPad σύμφωνα με την Strategy Analytics. Ίσως προσφέρει λίγη σταθερότητα στις πωλήσεις των iPad, αλλά δεν είναι αρκετό να προσφέρει ανάκαμψη.

Η επιτυχία της Microsoft

Η Microsoft ανταγωνίζεται ενεργά τις δύο πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για Tablet. Η Microsoft προσφέρει καλές ευκαιρίες με οικονομικά και πολύχρωμα Tablet, τα οποία για πολλούς χρήστες είναι πιο σταθερά στην απόδοσή τους από τις οικονομικές προτάσεις σε Android Tablet.

Βέβαια, η επιτυχία της Microsoft στηρίζεται και στην High-end αγορά, εκεί όπου πρέπει να συναγωνιστεί την Apple και τα καταφέρνει περίφημα με τα Surface Tablets.

ired windows tablets 03

Είτε θέλουμε ένα οικονομικό Tablet, είτε κάτι πιο εξελιγμένο, η Microsoft έχει να μας κάνει σοβαρές προτάσεις. Τα Windows 10 σίγουρα βοηθούν στην ανάπτυξη της Microsoft και οι πωλήσεις των Windows Tablets μπορεί να βοηθήσουν τις πωλήσεις των Smartphones Windows.

Αναμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις της Microsoft η οποία για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια φαίνεται να προχωράει βάση ενός καλο-μελετημένου σχεδίου, που στόχο έχει να προσφέρει στους χρήστες καλύτερη εμπειρία χρήσης σε ένα ευρύ και αποδοτικό οικοσύστημα.

Η Apple θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την Microsoft

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status