Πώς να συνδέσετε ένα smartphone στην τηλεόρασή σας

Πώς να συνδέσετε ένα smartphone στην τηλεόρασή σας
ired.gr

Όλοι οι τρόποι να συνδέσετε ένα οποιοδήποτε smartphone ή tablet στην TV σας.

Στο «θαυμαστό καινούριο κόσμο» που ζούμε, ιδιαίτερα όσον αφορά την τεχνολογία των κινητών, ώρες πολλές βρισκόμαστε με τα δάχτυλα σε μια μικρή οθόνη όπου κάνουμε διάφορες εργασίες. Και μεταξύ αυτών, ένα μεγάλο τμήμα είναι και η διασκέδασή μας. Όμως, όσο βολικά κι αν είναι τα smartphone ή τα tablet, δεν παύει να είναι πολύ πιο ωραίο να μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα σε μεγάλη οθόνη - όπως ταινίες ή παιχνίδια για παράδειγμα.

Άρα, γιατί να μη μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη οθόνη της TV μας για να δούμε το περιεχόμενο που έχουμε στη φορητή συσκευή μας; Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε; Χάρη σε ένα όλο και αυξανόμενο οπλοστάσιο συσκευών και λογισμικού, κάτι τέτοιο είναι πια δυνατόν. Γι’ αυτούς λοιπόν που θέλουν να «παντρέψουν» τη μεγάλη οθόνη της TV τους με τη μικρή του smartphone τους, έχουμε μια σειρά από λύσεις που δε θ’ αφήσουν κανένα παραπονεμένο.

Δείτε ακόμη: Πώς να συνδέσετε ένα iPhone στην TV

Λύση 1η: Apple TV

ired connect smartphone to tv 01

Μην την συγχέετε με τις μυθικές ιστορίες όπου η Apple θα έβγαζε δική της τηλεόραση. Η Apple TV είναι μια συσκευή που μας επιτρέπει να κάνουμε streaming περιεχόμενο από τον υπολογιστή ή το iPhone/iPad/iPod Touch που έχουμε κατευθείαν στη μεγάλη οθόνη της TV μας. Στη σημερινή τέταρτη έκδοσή της, πέρα από το απλό streaming, περιλαμβάνει ένα ολόκληρο δικό της AppStore, με εφαρμογές και παιχνίδια και γίνεται ένα πλήρες κέντρο οικιακής διασκέδασης.

Αυτό όμως που την κάνει σπουδαία για την περίπτωσή μας είναι η δυνατότητα AirPlay. Μέσω αυτής της έξυπνης ιδέας, μπορούμε να «στείλουμε» την οθόνη του iPhone ή iPad μας στη μεγάλη οθόνη της TV μας και να απολαύσουμε εκεί το περιεχόμενο που θέλουμε.

Δείτε ακόμη: Κάνετε την Apple TV παιχνιδοκονσόλα

Λύση 2η: Roku

ired connect smartphone to tv 02

Αν δε θέλετε να πάτε στο στρατόπεδο της Apple, τότε δείτε το Roku. Η τεράστια δυνατότητα επιλογής άνω των 1000 εφαρμογών που περιλαμβάνει είναι ένα μεγάλο υπέρ. Και κάτι ακόμη: το νέο Roku 4 έχει δυνατότητα για streaming περιεχόμενο αν έχετε την αντίστοιχη TV και ταινίες βέβαια. Και ακόμη, όσον αφορά το θέμα μας, τα Roku 4, Roku 3 και Roku Stick, μπορούν πια να δεχτούν το σήμα του Android ή Windows phone σας και να δείξουν το περιεχόμενό του στην οθόνη της TV σας.

Αν και δεν έχουμε την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων συσκευών, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για Android 4.4.2 και άνω, Windows phone 8 και Windows PC με Windows 8.1 και άνω. Το hardware που έχετε, πρέπει να υποστηρίζει τη λειτουργία screen mirroring (καθρεπτισμός οθόνης), σύμφωνα με τη Roku και απ’ όσο ξέρουμε, οι περισσότερες συσκευές το κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι και οι χρήστες iOS μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Roku με κάποιες πολύ δημοφιλείς εφαρμογές όπως οι Twonky Beam, και AllCast. Η iOS εφαρμογή της Roku έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει streaming από iOS συσκευές με ένα πρωτόκολλο τύπου AirPlay που το ονομάζει απλώς ‘Play’. Το μειονέκτημά του είναι ότι δε μπορεί να κάνει streaming μουσική και βίντεο που έχουν αγοραστεί από το iTunes.

Λύση 3η: Amazon Fire TV

ired connect smartphone to tv 03

Η Amazon Fire TV πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2014 και ένα νεότερο και καλύτερο μοντέλο της παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Κυκλοφορεί σε τρία μοντέλα, την απλή Fire TV με 4Κ streaming, ένα άλλο μοντέλο με δυνατότητες παιχνιδομηχανής και ένα Fire TV Stick που δέχεται και φωνητικές εντολές (στα αγγλικά βέβαια).

Η Amazon Fire TV δέχεται καθρεπτισμό (mirroring) για συσκευές Android μέσω του Miracast. Κάθε χρήστης με συσκευή συμβατή, μπορεί να έχει αυτή τη λειτουργία. Οι συσκευές που συνεργάζονται πρέπει να έχουν Android 4.2 και άνω.

Όπως και με το Roku, οι χρήστες iOS μπορούν με την εφαρμογή Allcot να κάνουν streaming το περιεχόμενο του iPhone τους στη Fire TV. Μια ακόμη εφαρμογή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι το Reflector 2 που επίσης λειτουργεί με iOS συσκευές.

Λύση 4η: Chromecast

ired connect smartphone to tv 04

Πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούλιο του 2013 και έχει γίνει ο ανεπίσημος βασιλιάς των φθηνών streaming συσκευών - είναι το Chromecast. Με νέα σχεδίαση και εφαρμογές από αυτό το Φθινόπωρο, το μικρό HDMI dongle λειτουργεί καλύτερα οπό ποτέ, με ένα ολοένα και αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών για iOS και Android (αλλά και PC και Mac). Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η ιδιαίτερη ικανότητά του να κάνει streaming: ξεκινάτε την αναπαραγωγή στη συσκευή σας, πατάτε το εικονίδιο ‘cast’ και το Chromecast αναλαμβάνει από εκεί και πέρα, βάζοντας τη συσκευή σας σε ύπνο και γλιτώνοντας τη μπαταρία σας.

Η δυνατότητα πλήρους καθρεπτισμού παρουσιάστηκε στις 9 Ιουλίου του 2014 όπου, μια συσκευή Android, μπορεί να ‘στείλει’ κυριολεκτικά οτιδήποτε στην οθόνη της TV μέσω του Chromecast. Οι συμβατές συσκευές βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Google για το Chromecast. Το ελάχιστο που πρέπει να έχουν, είναι Android 4.4.2 και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής του Chromecast. Μπορεί επίσης και το PC ή το Mac σας να κάνει streaming περιεχόμενο μέσω του Google Chrome στο Chromecast, αλλά οι επιδόσεις δεν είναι και τόσο καλές.

Τέλος, το γνωστό μας AllCast είναι και πάλι η λύση για streaming της iOS συσκευής σας στο Chromecast.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple TV 3

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »