Αποθηκεύστε απευθείας στο iCloud Drive έγγραφα ή άλλα συνημμένα από το iPhone σας

Αποθηκεύστε απευθείας στο iCloud Drive έγγραφα ή άλλα συνημμένα από το iPhone σας
ired.gr

Έχετε αναβαθμίσει στην υπηρεσία iCloud και δεν ξέρετε πως να επωφεληθείτε από αυτή, αποθηκεύστε τα συνημμένα σας έγγραφα απευθείας στο iCloud.

Η προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail στο λειτουργικό iOS, επιτρέπει την αποθήκευση διαφόρων κατηγοριών συνημμένων αρχείων άμεσα σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch. Πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, διαθέσιμο στις τελευταίες εκδόσεις iOS, το οποίο επιτρέπει την απευθείας αποθήκευση των περισσότερων τύπων συνημμένων αρχείων στο iCloud Drive του λειτουργικού.

ired save icloud 00

Θα πρέπει καταρχήν να επιβεβαιώσετε πως έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία iCloud Drive και το εικονίδιό της βρίσκεται στην αρχική οθόνη, εάν επιθυμείτε να αποθηκεύετε συνημμένα αρχεία από μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Είναι προφανές πως εάν το χαρακτηριστικό δεν είναι ενεργοποιημένο ή δεν έχετε ενεργοποιημένη την υπηρεσία iCloud στη συσκευή σας, δεν θα έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία και έγγραφα, ούτως ή άλλως.

Διαβάστε επίσης: Κατανόηση της χρήσης μπαταρίας από τις εφαρμογές σε συσκευές iPhone ή iPad

Αποθηκεύστε συνημμένα αρχεία από μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο iCloud Drive

Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία, θα είστε σε θέση να αποθηκεύετε συνημμένα από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail του λειτουργικού iOS, άμεσα στο iCloud Drive, κάνοντάς τα προσβάσιμα, από οποιαδήποτε συσκευή iPhone, iPad, iPod touch ή εφαρμογή η οποία ανοίγει αρχεία αποθηκευμένα στο iCloud.

  • Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail και στη συνέχεια, ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εμπεριέχει οποιονδήποτε τύπο συνημμένου αρχείου (.doc, έγγραφο Pages, Numbers, txt, rtf, κλπ).
  • Αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του συνημμένου αρχείου, στο σώμα του μηνύματος που εμφανίζεται με μικρογραφία.
  • Επιλέξτε στη συνέχεια "Αποθήκευση συνημμένου" αγγίζοντας το εικονίδιο iCloud. Η ενέργεια αυτή θα αποθηκεύσει το έγγραφό σας στην υπηρεσία iCloud Drive, από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail.
  • Επιλέξτε τον φάκελο προορισμού στο αποθηκευτικό χώρο της υπηρεσίας iCloud Drive, στον οποίο θα αποθηκευτεί το έγγραφό σας.

ired save icloud 01

ired save icloud 02

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε το συνημμένο αρχείο, έχει αποθηκευτεί στην υπηρεσία iCloud Drive και είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή, από την αρχική οθόνη ενός iPhone, iPad ή iPod touch, κάνοντας χρήση της συνοδευτικής iOS εφαρμογής. Έως τώρα έχει επιβεβαιωθεί πως η διαδικασία αυτή αποθήκευσης, είναι συμβατή με τους περισσότερους τύπους συνημμένων αρχείων που επισυνάπτουμε συνήθως σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως αρχεία .zip, jpeg και png φωτογραφιών, αρχεία PSD, αρχεία PDF, doc αρχεία εγγράφων Pages και Numbers, όπως προείπαμε, για απευθείας αποθήκευση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κατεβάσετε YouTube βίντεο στο iPhone σας

Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν πως κάνοντας χρήση της υπηρεσίας iCloud Drive στο λειτουργικό iOS είστε σε θέση να δημιουργήσετε ένα file system όπως στα υπόλοιπα smartphones, προκειμένου να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα ή φωτογραφίες. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως εάν δεν πατήσετε παρατεταμένα το εικονίδιο του συνημμένου αρχείου, το λειτουργικό θα προχωρήσει σε προεπισκόπηση του εγγράφου, αντί της αποθήκευσης.

ired save icloud 03

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το έγγραφό σας και από αυτή την οθόνη αλλά απουσιάζει το εικονίδιο της υπηρεσίας iCloud. Οι επιλογές που έχετε είναι είτε η εφαρμογή iBooks είτε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, αλλά όχι η υπηρεσία iCloud.

Η ενέργεια παρατεταμένης πίεσης του συνημμένου, θυμίζει την αποθήκευση εικόνων, μέσα από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail. Η δυνατότητα άμεσης αποθήκευσης στην υπηρεσία iCloud ανήκει ως χαρακτηριστικό μόνο στις τελευταίες εκδόσεις iOS, γι' αυτό σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται σε εσάς το εικονίδιο iCloud, είναι γιατί η συσκευή σας βρίσκεται σε παλαιότερη έκδοση λειτουργικού.

Διαβάστε επίσης: Επίμονη απαίτηση εισαγωγής συνθηματικού από την υπηρεσία iCloud; Σας έχουμε τη σωτηρία σας

Μία πολύ χρήσιμη ενέργεια για όλους τους χρήστες οι οποίοι λαμβάνουμε μηνύματα αλληλογραφίας με πολλά επισυναπτόμενα αρχεία. Εάν υπάρχουν απορίες στις παραπάνω οδηγίες, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: