Έρχεται η Apple SIM

Έρχεται η Apple SIM
ired.gr

Η Apple παρουσίασε τη δική της κάρτα SIM για τα iPad.

Η Apple SIM, η κάρτα SIM που επιτρέπει στους χρήστες του iPad να έχουν μια κάρτα και να αλλάζουν παρόχους κατά βούληση σε διαφορετικές χώρες χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν και κάρτα, εμφανίστηκε στη Ιαπωνία μέσω συνεργασίας με την KDDI. Η Apple επιβεβαίωσε στον ιστότοπό της, ότι θα παρέχει κάλυψη μέσω της au, ενός κινητού δικτύου που ανήκει στη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας.

Συμβατή με τα iPad Wi-Fi+Cellular, η Apple SIM απευθύνεται προς τους ταξιδιώτες και ήδη παρέχει προγράμματα δεδομένων μέσω κινητού δικτύου σε 90 χώρες. Η μεγάλη αυτή κάλυψη σε τόσες χώρες οφείλεται στη συνεργασία της με την GigSky, η οποία προσφέρει προγράμματα δεδομένων διεθνώς. Η Apple SIM υπέγραψε πρόγραμμα συνεργασίας με τη GigSky τον Ιούνιο. Πριν από αυτή τη συνεργασία, η Apple SIM ήταν περιορισμένη σε χρήστες των ΗΠΑ και της Αγγλίας μόνο, όπου και είχε συνεργασίες με τις AT&T, EE, Sprint, και T Mobile.

ired apple sim 01

Δείτε ακόμη: Dual Sim for iPhone

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple SIM, παρόλο που οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε αρκετές χώρες της Ασίας όπως οι Ινδία, Μπαγκλαντές, Λάος και Καμπότζη, η Ιαπωνία είναι αυτή τη στιγμή η μόνη χώρα της Άπω Ανατολής όπου έχει ενεργοποιηθεί. Η διάθεσή της σε άλλες χώρες, όπου η Apple SIM απευθύνεται κυρίως και σε πολύ περισσότερους ταξιδιώτες -επιχειρηματίες, εξαρτάται από συμφωνίες που θα γίνουν με τους τοπικούς παρόχους.

ired apple sim 02

Με την Apple SIM, μπορεί κάποιος να έχει ένα πρόγραμμα παροχής δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και, όταν ταξιδεύει σε μια άλλη χώρα (από όσες συνεργάζονται), να παραμένει συνδεδεμένος σαν να είναι στη δική του χώρα χωρίς να κάνει το παραμικρό. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στο Internet χωρίς επιπλέον έξοδα, αλλαγές παρόχου με επιπλέον κόστος λόγω μεταφοράς και άλλα τέτοια. Όταν φτάνει στη χώρα προορισμού του, μπορεί απλά να επιλέγει έναν από τους συνεργαζόμενους παρόχους και να συνδέεται άμεσα. Εννοείται ότι μπορεί πάντα να τοποθετήσει μια οποιαδήποτε κάρτα SIM αν το θέλει και τον εξυπηρετεί καλύτερα στις ανάγκες του.

ired apple sim 03

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα τμήμα από τις 90 χώρες όπου υπάρχει κάλυψη και μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα.

ired apple sim 04

ired apple sim 05

Δείτε ακόμη: Με 2GB μνήμης και προ εγκατεστημένη την Apple Sim το iPhone 6s (Φήμες)

από Elichord

Δείτε περισσότερα: