Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως το Android είναι πιο ασφαλές από το iOS

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως το Android είναι πιο ασφαλές από το iOS
ired.gr

Οι ειδικοί υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι το iOS είναι πιο ασφαλές από το Android. Μία νέα έρευνα όμως έρχεται για να τους διαψεύσει.

Η έρευνα έγινε από τους ειδικούς στην διαδικτυακή ασφάλεια Checkmarx και AppSec Labs, η δημοσίευσή της έγινε στις 5 Νοεμβρίου και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Η έρευνα διήρκεσε ένα χρόνο, κατά την διάρκεια του οποίου οι δύο αυτές εταιρίες δοκίμασαν εκατοντάδες εφαρμογές για να βρουν τρωτά σημεία στον κώδικά τους.

Μεταξύ των εφαρμογών υπήρχαν υπηρεσίες e-banking και άλλες εφαρμογές που διαχειρίζονται ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία.

Η πλατφόρμα της Google έχει σίγουρα μερικά τρωτά σημεία που είναι αρκετά δημοφιλή, αλλά σύμφωνα με την έρευνα, παρά τους ελέγχους των εφαρμογών από την Apple, είναι πιο πιθανό να κατεβάσουμε μία επικίνδυνη εφαρμογή στο App Store παρά στο Google Play.

ired android secure 01

Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών

To 36% των εφαρμογών Android βρέθηκε να έχουν “καταστροφικά τρωτά σημεία για την σταθερότητα του συστήματος και την προστασία των δεδομένων”.

Στο iOS το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 40%, διαλύοντας την μέχρι τώρα πεποίθηση ότι η πλατφόρμα της Apple είναι πιο ασφαλής.

Η διαφορά μεταξύ του iOS και του Android είναι σίγουρα μικρή, αλλά ποιος θα το περίμενε ότι το Android δεν είναι τόσο τρωτό όσο παρουσιάζεται - εκτός εάν κάποιος χρήστης χρησιμοποιεί εφαρμογές από μη αξιόπιστες πηγές τρίτων.

Όποια πλατφόρμα και εάν χρησιμοποιούμε όμως φαίνεται πως δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ασφαλείς. Μπορεί οι περισσότερες απειλές να είναι μειωμένης βαρύτητας, αλλά το 38% εκ αυτών μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο και σημαντική ζημιά.

ired android secure 02

iOS 8 vs Android L

Κατά μέσο όρο μία εφαρμογή έχει 9 τρωτά σημεία.

Η απορία των χρηστών είναι πως γίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των εφαρμογών να αποτελούν κίνδυνο ασφαλείας. Στο Checkmarx υποστηρίζουν πως το πρόβλημα ξεκινάει από τον προγραμματισμό των εφαρμογών. Η “βιομηχανία των εφαρμογών” στο σύνολό της δεν τηρεί τις καλύτερες τακτικές προγραμματισμού, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εφαρμογών.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Checkmarx ιδρύθηκε το 2006 και έχει περισσότερους από 700 πελάτες, στους οποίους προσφέρει βοήθεια για την αναγνώριση τρωτών σημείων στον κώδικά τους, προσφέρει λύσεις που μπορούν να εξασφαλίσουν χρόνο και να προσφέρουν πιο ασφαλείς εφαρμογές.

4 λόγοι που κάνουν τους Android fans να ζηλεύουν το iOS

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status