Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 3D Touch ξεπεράστηκε. Καλωσορίστε το FingerAngle.

Το 3D Touch ξεπεράστηκε. Καλωσορίστε το FingerAngle.
ired.gr

Η νέα τεχνολογία της QEEXO είναι πολύ ακριβέστερη, με περισσότερες επιλογές, και δε χρειάζεται εξειδικευμένο hardware.

Η Apple μας παρουσίασε το 3D Touch με το καινούριο της iPhone 6S εν μέσω τυμπανοκρουσιών, αλλά κάτι παλικάρια στην Qeexo, στο Πανεπιστήμιο Carney Mellon, αθόρυβα και χωρίς φασαρία την ξεπέρασαν κατά πολύ.

Δείτε βίντεο:

Η εν λόγω εταιρία, ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που μπορεί να υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια την τρισδιάστατη θέση και γωνία του δαχτύλου μας σε μια οθόνη touchscreen. Ονομάζεται FingerAngle και μπορεί όχι μόνο να αναγνωρίσει τη γωνία του δαχτύλου μας, αλλά ακόμη και τις περιστροφές! Αυτό μπορεί να αποβεί κατά πολύ ανώτερο του 3D Touch, καθότι αποβαίνει σε πολύ περισσότερες κινήσεις του δαχτύλου που παράγονται απλά από την κίνησή του ενώ το 3D Touch στηρίζεται απλά στο πόσο απαλά ή δυνατά πατάμε την οθόνη.

ired finger sense 01

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε την ένταση της φωνής με την περιστροφή αριστερά ή δεξιά του δαχτύλου σας. Παρόμοια θα μπορούσατε να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε μια εικόνα με αντίστοιχες κινήσεις. Επίσης θα μπορούσατε να κάνετε κύλιση της οθόνης πάνω ή κάτω αλλάζοντας απλά τη γωνία του δαχτύλου σας. Φανταστείτε τώρα τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στον έλεγχο των παιχνιδιών με τέτοιες δυνατότητες.

Τέτοιου είδους εφαρμογές μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη χρησιμότητα σε smartphone ή tablet, αλλά σκεφθείτε πόσο πιο χρήσιμες μπορεί να είναι σε ένα smartwatch που, εκ των πραγμάτων, έχει πολύ μικρή οθόνη για να χωράει κάτι περισσότερο από ένα μόνο δάχτυλο.

ired finger sense 02

Παρόλο που το FingerAngle είναι βασισμένο σε λογισμικό, μην περιμένετε ότι θα δείτε κάποια εφαρμογή που θα το εγκαθιστά στο smartphone σας. Θα πρέπει να εγκατασταθεί στο firmware της συσκευής και να ενσωματωθεί στο λογισμικό του κατασκευαστή για να μπορεί να λειτουργήσει. Η Qeexo συνεργάζεται ήδη με ένα αριθμό κατασκευαστών ώστε να φέρει τη λειτουργικότητα του FingerAngle στις συσκευές τους.

ired finger sense 03

Η Qeexo ήδη είχε παρουσιάσει βελτιώσεις στο χειρισμό της οθόνης των κινητών με μια άλλη τεχνολογίας της, το FingerSense. Με το FingerSense, το κινητό μπορεί να αντιληφθεί αν πατάτε την οθόνη με το δάχτυλο, ή με μια άλλη κλείδωση του δαχτύλου ή με stylus και να αντιδρά διαφορετικά. Η Huawei χρησιμοποιεί ήδη το FingerSense στα μοντέλα της P8, Honor 7 και Mate S. Οι χρήστες των συγκεκριμένων συσκευών μπορούν να αντικαταστήσουν διάφορες λειτουργίες με τη χρήση διαφορετικών σημείων των δαχτύλων ή των κλειδώσεών τους.

ired finger sense 04

Η εταιρία επίσης έχει εξελίξει και την τεχνολογία EarSense, που είναι μια εναλλακτική λύση μέσω λογισμικού που αναγνωρίζει πότε έχουμε το κινητό στο αυτί μας ώστε να το ξεκλειδώνει αυτόματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επίσης, συσκευές με αρκετά λεπτή οθόνη μπορούν να αντιληφθούν πότε το κινητό είναι στο αυτί μας και πότε όχι ώστε να μη ανοίγει τυχαία όταν έρχεται σε επαφή με άλλες επιφάνειες (π.χ. την τσέπη μας).

Δείτε ακόμη: Ξεκλειδώστε το τηλέφωνό σας με το αυτί

Δε μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμη την πλήρη λειτουργικότητα που θα μας προσέφερε μια τεχνολογία όπως το FingerAngle, αλλά ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα υλοποιήσεις της στο προσεχές μέλλον.

ired finger sense 05

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status