Κλεμμένο iPhone βρέθηκε μέσω του CRAIGSLIST

Κλεμμένο iPhone βρέθηκε μέσω του CRAIGSLIST
ired.gr

Του έκλεψαν το iPhone και το βρήκε να πωλείται ψάχνοντας στο CRAIGSLIST.

Αν βρεθείτε ποτέ στην ατυχή κατάσταση να σας κλέψουν το τηλέφωνο, ρίξτε πρώτα μια ματιά στο Craigslist, αφού αναφέρετε πρώτα την κλοπή στην αστυνομία. Κι’ αυτό γιατί, όχι μόνο μπορεί να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο να πωλείται στο συγκεκριμένο ιστότοπο, αλλά και γιατί μπορεί να είναι ο ίδιος ο κλέφτης που το πουλάει.

Αυτό συνέβη και σε έναν κάτοικο της Νέας Ορλεάνης πρόσφατα, που ενημέρωσε την αστυνομία να ανακοινώσει μια προειδοποίηση στο Internet που έλεγε ότι: «πρέπει κάποιος να προσέχει όταν πουλάει κλεμμένα τηλέφωνα (εννοείται χωρίς να το ξέρει) στο συγκεκριμένο ιστότοπο γιατί θα θεωρηθεί ο ίδιος κλέφτης».

 ired stolen iphone 01

Όπως αναφέρει το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων nola.com, ο άτυχος κάτοχος του iPhone είχε ακουμπήσει τη συσκευή του στην ταινία του ταμείου, καθώς ο ταμίας σκανάριζε τις τιμές στα προϊόντα που είχε αγοράσει. Όταν γύρισε το κεφάλι του για μια στιγμή να δει κάτι και μετά πήγε να πάρει τη συσκευή του, αυτή είχε εξαφανιστεί.

Δείτε ακόμη: Το κλεμμένο iPhone, ο κλέφτης Κινέζος και οι Μανταρινιές...

Καθώς βρέθηκε χωρίς τηλέφωνο, ο άνθρωπος πήγε σπίτι του και αποφάσισε να ψάξει στο γνωστό ιστότοπο Craigslist μήπως και βρει κάποιο μεταχειρισμένο να κάνει τη δουλειά του. Ενώ λοιπόν έψαχνε για κάποιο όμοιο με αυτό που έχασε, βρήκε μια συσκευή που του έμοιαζε πάρα πολύ γνωστή στην όψη. Βέβαια, ενημέρωσε την αστυνομία για το θέμα, αντί να πάει να αντιμετωπίσει τον (πιθανό) κλέφτη από μόνος του. Η αστυνομία με τη σειρά της έστησε μια επιχείρηση ψευδούς αγοράς με σκοπό να παγιδέψει το ληστή.

Η αστυνομία κανόνισε συνάντηση με την India Carmouche - την πωλήτρια και πιθανώς αυτήν που έκλεψε τη συσκευή - σε ένα εστιατόριο προκειμένου να «αγοράσουν» το τηλέφωνο. Όταν οι αστυνομικοί αποκάλυψαν την ταυτότητά τους, εκείνη επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας. Άλλοι αστυνομικοί, που περίμεναν έξω από το εστιατόριο, την συνέλαβαν γρήγορα πριν μπορέσει να δραπετεύσει. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πώληση κλεμμένης περιουσίας και αντίσταση κατά της αρχής. Αν και δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ, υποθέτουμε ότι ο πρώην ιδιοκτήτης της συσκευής απέκτησε και πάλι το κλεμμένο iPhone του.

 ired stolen iphone 02

Ο αστυνομικός διευθυντής Randy Smith είπε χαρακτηριστικά,

Συχνά προειδοποιούμε τους τίμιους πωλητές και αγοραστές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Craigslist, αλλά σπάνια προειδοποιούμε τους ίδιους τους κακοποιούς. Μπορεί ωστόσο κάποιος να γίνει θύμα εν αγνοία του πωλώντας κάτι κλεμμένο στο Craigslist.

Θυμηθείτε, αν βρεθείτε ποτέ σε παρόμοια κατάσταση (κάτι που απευχόμαστε), πηγαίνετε πρώτα στην αστυνομία και μην προσπαθήσετε να κανονίσετε το θέμα μόνος σας. Ένας 18-χρονος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κάνοντας ακριβώς αυτό.

Δείτε ακόμη: Πώς να μην πέσετε θύμα απάτης όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο iPhone.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: