Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας από το ISIS

Μαθήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας από το ISIS
ired.gr

Η τρομοκρατική ομάδα τα έβαλε με τους Anonymous και έδωσε συμβουλές για την προστασία από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Η ισλαμική στρατιωτική ομάδα, ISIS, ανέλαβε την ευθύνη για τις θανατηφόρες επιθέσεις στο Παρίσι. Οι αντιδράσεις από τα παραδοσιακά media καθώς και στα social media ήταν ποικίλες.

Άμεσα υπήρξαν ιδέες για την επόμενη μέρα και για το ποια θα ήταν η αντίδραση της Ευρώπης σε αυτήν τη νέα πρόκληση.

Η ομάδα των hacker, Anonymous, η οποία κυρίως αποκτά πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαμοιράζει τις πληροφορίες που βρίσκει στο κοινό, τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μεγάλες ηλεκτρονικές επιθέσεις ενάντια στο ISIS, ως αντίδραση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

ired internet security 01

Οι Anonymous ανέφεραν σε αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις στο Twitwer και σε ένα βίντεο στο YouTube πως ο στόχος τους είναι να εξαφανίσουν το ISIS από το διαδίκτυο και να το “ρίξουν” στην αφάνεια.

Τα στοιχεία σας πάνε στο Internet πολύ περισσότερο απ’ ό,τι νομίζετε

Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι καθόλου εύκολη. Η τρομοκρατική οργάνωση εκμεταλλεύεται τη νέα τεχνολογία και την κοινωνική δικτύωση για να διαφημίσει τις βιαιοπραγίες της και να προσεγγίσει νέα υποψήφια μέλη.

Αρχικές φήμες ανέφεραν πως ο συντονισμός των επιθέσεων έγινε με τη χρήση της ενδοεπικοινωνίας σε ηλεκτρονικό παιχνίδι του PS4. Τελικά άλλες φήμες υποστήριζαν ότι οι τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει την ενδοεπικοινωνία του COD στο Xbox 360.

ired internet security 02

Εδώ ίσως μερικοί προσπαθήσουν να υπενθυμίσουν πως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια προωθούν την βία και να αλλάξουν το θέμα της συζήτησης για να καλύψουν την δική τους ατζέντα. Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Καμία συσκευή δεν φταίει, τώρα όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι μέσα επικοινωνίας, δεν μπορούμε να δαιμονοποιήσουμε το PS4 ή το Xbox 360 και στις δύο περιτπωσεις πρόκειται απλά για ένα κουτί.

Εάν μία τρομοκρατική οργάνωση θέλει να πετύχει έναν στόχο της, ότι έχει πετύχει η τεχνολογία και προσφέρεται σαν καταναλωτικό προϊόν στο κοινό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποβοηθήσει ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Στην περίπτωση των επιθέσεων στο Παρίσι μάλιστα, λόγω της κοντινής απόστατσης μεταξύ των τρομοκρατών, είναι πιο πιθανό η επιχείρηση τους να σχεδιάστηκε κατά την διάρκεια συναντήσεων μεταξύ τους.

Ο JOHN MCAFEE προειδοποιεί

Εάν οι Anonymous καταφέρουν να εντοπίσουν και να αποκλείσουν τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τα μέλη του ISIS σε εφαρμογές επικοινωνίας και σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, θα προσφέρουν μία μεγάλη νίκη.

Όχι, αυτό δεν είναι αρκετό για να σταματήσει το ISIS την τρομοκρατική του δραστηριότητα, αλλά θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα στους μηχανισμούς προπαγάνδας και προσηλυτισμού που έχει στήσει και εκμεταλλεύεται τα τελευταία χρόνια.

Ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής Telegram, από έναν λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με το ISIS, κυκλοφόρησε σε πολλά κανάλια της εφαρμογής προσκείμενα προς την τρομοκρατική οργάνωση.

ired internet security 03

Το μήνυμα ήταν γραμμένο στα Αγγλικά και στα Αραβικά. Οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζουν τους Anonymous “ηλίθιους”, γιατί το μόνο που έχουν καταφέρει να κάνουν είναι να χακάρουν λογαριασμούς στο Twitter. Στην συνέχεια δίνουν συμβουλές στους υπόλοιπους τρομοκράτες για να αποφύγουν ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Οι συμβουλές ήταν σύντομες: αποφυγή ανοίγματος συνδέσμων από άγνωστες πηγές, αποφυγή άμεσων μηνυμάτων στο Twitter και χρήση δικτύων VPN.

Πώς να φτιάξετε ένα VPN δίκτυο.

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status