Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί δεν ενεργοποίησε το SAFETY CHECK στη Βηρυτό

Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί δεν ενεργοποίησε το SAFETY CHECK στη Βηρυτό
ired.gr

Γιατί το Facebook δεν ενεργοποιήθηκε στις επιθέσεις της Βηρυτού ή της Κένυας;

Όπως είπαμε και αλλού, κατά τις τρομακτικές επιθέσεις στο Παρίσι όπου 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το Facebook ενεργοποίησε την υπηρεσία του, ‘Safety Check’, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά πέρυσι, για να βοηθήσει ανθρώπους να ειδοποιούν τους δικούς τους ότι είναι ασφαλείς.

Με πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μόνον, για να σταλούν πάνω από 360 εκατομμύρια ειδοποιήσεις σε φίλους και οικογένειες ότι είναι καλά, το Safety Check έδειξε με το παραπάνω τη χρησιμότητά του.

Δείτε ακόμη: Το Google προσφέρει δωρεάν κλήσεις του HANGOUTS προς τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις..

Ωστόσο, πολλοί αναρωτήθηκαν δημόσια, γιατί ο τεχνολογικός γίγαντας δεν ενεργοποίησε την υπηρεσία του δυο μέρες νωρίτερα και στη Βηρυτό, όπου σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, μια βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 43 άτομα και άφησε άλλους 200 τραυματίες.

ired zuckerberg 01

Οι ερωτήσεις αυτές απαντήθηκαν από το αφεντικό του Facebook, Mark Zuckerberg, σε ένα μήνυμα που απηύθυνε μέσω Facebook το Σαββατοκύριακο.

Ο CEO είπε ότι πολλοί είχαν κάνει τη «γελοία ερώτηση» γιατί το Facebook ενεργοποίησε το Safety Check για το Παρίσι και όχι για τη Βηρυτό, εξηγώντας ότι η εν λόγω υπηρεσία είχε σχεδιαστεί μόνο για φυσικές καταστροφές μέχρι τότε.

Δείτε ακόμη: Επίθεση στο Παρίσι: Το Facebook ενεργοποιεί τη λειτουργία ‘SAFETY CHECK’

«Το Safety Check είναι μια σχετικά νέα δυνατότητα»

Σε μια άλλη ανακοίνωσή του που επεκτάθηκε στο ζήτημα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Facebook, Alex Schutz, είπε ότι η εταιρία «μαθαίνει ακόμη τη χρήση του εργαλείου και των μηχανισμών που το διέπουν - κι επειδή το Safety Check είναι μια σχετικά νέα δυνατότητα, προσπαθούμε ακόμη να κατανοήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του.»

ired zuckerberg 02

Ο υπεύθυνος είπε ότι αποφάσισαν να το ενεργοποιήσουν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι

επειδή παρατηρήσαμε μια πολύ μεγάλη κινητικότητα στο Facebook καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονταν. Στο μέσο μιας πολύπλοκης και αβέβαιης κατάστασης που επηρέαζε πολύ κόσμο, το Facebook μετατράπηκε σε ένα τόπο όπου οι άνθρωποι μοιράζονταν πληροφορίες και προσπαθούσαν να κατανοήσουν την κατάσταση των αγαπημένων τους.

Ο δικτυακός τόπος επίσης δέχτηκε κατηγορίες επιλεκτικής ενημέρωσης και ενδιαφέροντος όταν παρουσίασε το φίλτρο με τη Γαλλική σημαία για τα προφίλ των χρηστών κάτι που οδήγησε ένα σχεδιαστή να προσφέρει μια δική του λύση.

Αλλάξτε το προφίλ σας στο Facebook βάζοντας την εικόνα του Λιβάνου ή τις Κένυας

από Elichord

Δείτε περισσότερα: