Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσοι περιμέναμε Windows 10 με εφαρμογές Android θα απογοητευτούμε

Όσοι περιμέναμε Windows 10 με εφαρμογές Android θα απογοητευτούμε
ired.gr

Η έκφραση “όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι” επιβεβαιώνεται από την Microsoft, η οποία αδυνατεί να φέρει εις πέρας τo project μεταφοράς εφαρμογών από την πλατφόρμα της Google.

Αγνοείται το μέλλον του σχεδίου της Microsoft να δημιουργήσει ένα εργαλείο που να τρέχει original εφαρμογές Android στο δικό της λειτουργικό σύστημα.

Το εργαλείο αυτό έχει την κωδική ονομασία Project Astoria. H Microsoft συνεχίζει να κυριαρχεί στα λειτουργικά συστήματα για υπολογιστές. Αδυνατεί όμως να μεταφέρει την δυναμικότητά της στις φορητές συσκευές smartphone και tablet.

ired windows project astoria 01

Ακολουθώντας την ρητορική του Balmer, η Microsoft στράφηκε προς τους developers.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως ένα από τα παράπονα των χρηστών Windows Phone είναι η έλλειψη εφαρμογών. Όχι ότι δεν υπάρχουν καθόλου εφαρμογές αλλά το App Store της Apple και το Play Store της Google σίγουρα προσφέρουν πολλές περισσότερες επιλογές στους χρήστες.

ired windows project astoria 02

Η Microsoft υποσχέθηκε να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πράγματι η Microsoft πρόσθεσε πολλά αυγά σε ένα καλάθι, όμως μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει περίφημα. Εάν η εφαρμογή που θέλετε λειτουργεί σε Web, iOS ή Win 32 η Microsoft έχει αναπτύξει τα κατάλληλα εργαλεία για να τρέχουν στα Windows 10.

Η ομάδα στο Project Islandwood, η οποία δημιούργησε το εργαλείο που διευκολύνει την μεταφορά εφαρμογών από το iOS στα Windows 10 αποτελείται από μόλις 5 προγραμματιστές.

ired windows project astoria 03

Αντίθετα η ομάδα του Project Astoria αποτελείται από 60 με 80 προγραμματιστές. Το έργο αυτής της ομάδας όμως ήταν πιο δύσκολο.

Ο στόχος της Microsoft ήταν παρόμοιος με ότι έχει πετύχει η Blackberry, ένα υποσύστημα Android που μπορεί να εγκαταστήσει εφαρμογές Android χωρίς καμία μετατροπή από τους προγραμματιστές.

Μία τέτοια δυνατότητα σίγουρα θα πρόσφερε τεράστια ώθηση στην πλατφόρμα της Microsoft. Στα αρχικά στάδια το Windows 10 mobile μπορούσε να τρέξει εφαρμογές Android, αλλά υπήρχαν ανησυχίες για τις επιπτώσεις του υποσυστήματος Android, στην λειτουργία του Windows 10. Με τον καιρό φαίνεται πως η απόδοση έπεφτε κατακόρυφα. Πέραν των τεχνικών προβλημάτων υπήρχαν και νομικά προβλήματα που έπρεπε να αποφευχθούν.

ired windows project astoria 04

Η Microsoft με την Google μόλις συμφώνησαν να σταματήσουν την μεταξύ τους πενταετή διαμάχη για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Δεν είναι περίεργο η Microsoft να μην θέλει να προκαλέσει νέες διαμάχες.

Το Project Astoria έχει παγώσει, ή μπορεί και να έχει σταματήσει τελείως, κανείς δεν ξέρει. Τα forum της Microsoft έχουν σιωπήσει από τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 10 δεν διαθέτουν πια το Astoria.

Σε έναν ιδανικό κόσμο οι προγραμματιστές θα έφτιαχναν κατευθείαν εφαρμογές για την πλατφόρμα των Windows, κάτι τέτοιο όμως δεν αναμένεται να συμβεί σύντομα.

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status