Η Apple ετοιμάζεται να “σκοτώσει” το PayPal με μία νέα υπηρεσία πληρωμών person-to-person

Η Apple ετοιμάζεται να “σκοτώσει” το PayPal με μία νέα υπηρεσία πληρωμών person-to-person
ired.gr

Η φιλοδοξία της Apple δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στην υπηρεσία Apple Pay.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η Apple βρίσκεται σε συνομιλίες με μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς για την δημιουργία ενός συστήματος πληρωμών που θα ανταγωνιστεί το PayPal.

Μετά από το άκουσμα αυτής της είδησης το κόστος της μετοχής του PayPal έπεσε κατά 2%.

Μία από τις ανεπιβεβαίωτες λεπτομέρειες που βγήκαν στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες είναι η χρήση της πλατφόρμας του iMessage για την διαχείριση των συναλλαγών.

 ired p2p 01

Δεν είναι τυχαίο που η Apple συζητάει με τις μεγάλες τράπεζες. Δεν θέλει να αναλάβει το τμήμα των συναλλαγών για να μπορέσει να αποφύγει την απαίτηση αδειών για την μεταφορά χρημάτων.

Το Apple Pay σύντομα στην Ευρώπη

Η χρήση του iMessage για την προσθήκη χρηματοπιστωτικών λειτουργιών στο iOS, ίσως θα είναι πιο επιτυχής από το Apple Pay καθώς θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και σε παλαιότερες συσκευές και διαθέτει ήδη εκατομμύρια χρήστες.

Παρόμοια σχέδια έχει και το Facebook, το οποίο θέλει να εισάγει μία λειτουργία πληρωμών στο Messenger. Βέβαια, η Apple διαθέτει μία πιο ιδιωτική και ασφαλή πλατφόρμα, η οποία έχει την προτίμηση των χρηστών. Το 60% των εφήβων προτιμούν το iMessage ως πλατφόρμα επικοινωνίας.

 ired p2p 02

Με βάση την προτίμηση του κοινού, η Apple θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερο κόσμο σε μία νέα πλατφόρμα μεταφοράς χρημάτων. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 η Apple ζητούσε έμπειρο μηχανικό με ειδίκευση στην μεταφορά χρημάτων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η εφαρμογή Venmo έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος μεταφοράς χρημάτων ανάμεσα στους νεαρούς χρήστες smartphones. Η εφαρμογή επιτρέπει την αποστολή χρημάτων μεταξύ των χρηστών και προσφέρει λύσεις στο να μοιραστούν το κόστος για γεύματα, μετακινήσεις και δώρα.

Το PayPal μόλις πρόσφατα διαχωρίστηκε από το Ebay και πλέον μπορεί να υπογράψει συμφωνίες ακόμη και με ανταγωνίστριες εταιρίες. Ο χώρος των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλάζει αλλά το PayPal παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές.

 ired p2p 03

Τέλος, το ενθαρρυντικό για εμάς τους χρήστες είναι ότι η υπηρεσία της Apple μπορεί να μην στοχεύει να βγάλει κέρδος από τις πληρωμές - μεταφορές χρημάτων P2P. Όλα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ξεκάθαρο πότε μπορούμε να περιμένουμε μία υπηρεσία πληρωμών από την Apple.

Σκανάρετε την πιστωτική σας κάρτα με την κάμερα του iPhone

από jericho

Δείτε περισσότερα: