Οι χρήστες διστάζουν στα πολλά App Permissions

Οι χρήστες διστάζουν στα πολλά App Permissions
ired.gr

Ο αριθμός των App Permissions που ζητούν οι εφαρμογές μπορεί να αποθαρρύνει 6 στους 10 χρήστες smartphone.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Pew Research Center δημοσίευσε μία έρευνα πάνω στα App Permissions του Google Play.

Οι εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση σε μία ποικιλία λειτουργιών της συσκευής, για παράδειγμα πρόσβαση στο διαδίκτυο ή στη χρήση της κάμερας.

Οι περισσότερες εφαρμογές δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτές τις άδειες. Το κακό είναι ότι μία μερίδα από αυτές συλλέγουν προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες.

ired apps permissions 01

Όλα όσα ξέρει το Google για εμάς.

Η απαίτηση για άδειες χρήσης από τις εφαρμογές είναι μία θετική προσθήκη, στο ξεκίνημα του Android δεν υπήρχαν καθόλου App Permissions.

60% των χρηστών αποφασίζουν να μην κατεβάσουν μία εφαρμογή αφού δουν ότι αυτή ζητάει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Το 43% των χρηστών ανέφερε πως έχει διαγράψει μία εφαρμογή αφού ανακάλυψε πως αυτή έχει μεγάλες απαιτήσεις σε προσωπικά δεδομένα.

Το 90% των χρηστών ανέφερε πως είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό για αυτούς να γνωρίζουν πως θα μεταχειριστούν τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτή η γνώση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή διατήρησης ή διαγραφής μίας εφαρμογής.

ired apps permissions 02

Google Photos: Όλες σας οι φωτογραφίες στον ιστό.

Το 57% των χρηστών θεωρεί πως ο αριθμός των downloads είναι εξίσου σημαντικός.

Υπάρχει μία πεποίθηση πως οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τα App Permissions και τα προσπερνούν όπως και τα Terms and Conditions. Συμφωνείτε;

Το γεγονός ότι 60% των χρηστών έχουν απορρίψει μία εφαρμογή λόγω των υψηλών απαιτήσεων σε App Permissions, αποδεικνύει ότι οι χρήστες προσέχουν περισσότερο από ότι περιμέναμε.

Πολλά App Permissions, λίγα σημαντικά

Με βάση μία έρευνα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο εφαρμογές στο Play Store, υπάρχουν 235 μοναδικά app permissions, ο μέσος όρος που ζητάει μία εφαρμογή είναι 5.

Από τα 235 app permissions, το 70% αφορά άδεια χρήσης λειτουργιών του hardware. Το υπόλοιπο 30% αφορά κάποιου είδους προσωπικά δεδομένα.

Σε γενικές γραμμές όμως μόνο 15-20 app permissions χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά, τα υπόλοιπα είναι σπάνια.

ired apps permissions 03

Από τις περισσότερο από 1 εκατομμύριο εφαρμογές οι μισές έχουν εγκατασταθεί σε λιγότερες από 500 συσκευές και το 90% έχει εγκατασταθεί σε λιγότερες από 50.000 συσκευές.

Λίγες είναι οι εφαρμογές που γίνονται δημοφιλείς και ξεπερνούν το όριο των 50.000 downloads.

Η Google μπορεί να οδηγηθεί σε ένωση του Android και του Chrome OS

Τα App Permissions δεν αποτελούν κίνδυνο από μόνα τους, η χρήση εφαρμογών άγνωστης προέλευσης έχει περισσότερους κινδύνους. Μπορούμε να αποφύγουμε τα προβλήματα προσέχοντας περισσότερο κατά την έγκριση της λίστας με τα App Permissions.

από jericho

Δείτε περισσότερα: