Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πρόκειται να δούμε AMOLED οθόνη σε iPhone

Δεν πρόκειται να δούμε AMOLED οθόνη σε iPhone
ired.gr

Παρά τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ενάντια στο σενάριο αυτό.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει πως είναι δύσκολο η Apple να υιοθετήσει την τεχνολογία AMOLED στις επόμενες γενιές iPhone.

Η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία TFT-LCD τουλάχιστον για τα τρία επόμενα χρόνια.

Ο προμηθευτής της Apple Hon Hai Precision Industry, γνωστός και ως Foxconn, θα επενδύσει σε εξελιγμένες γραμμές παραγωγής TFT-LCD, για μαζική παραγωγή στην Κίνα το 2018. Σε συνδυασμό με τα σχόλια του προμηθευτή του backlight στο iPhone, Menebea, το πιο πιθανό είναι πως η Apple θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί οθόνες TFT-LCD.

Η Apple παράγγειλε Chip για την οθόνη του iPhone 7 από την Synaptics

Να σημειώσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, οι οθόνες TFT-LCD απαιτούν την χρήση backlight, ενώ η τεχνολογία AMOLED δεν χρειάζεται backlight καθώς τα ιχνοστοιχεία αποτελούνται από LED.

ired iphone amoled 01

Η Minebea, σε ανακοίνωση προς τους επενδυτές ανέφερε πως δεν προβλέπεται απώλεια στις μετοχές της κατηγορίας TFT-LCD σε σύγκριση με την τεχνολογία AMOLED, στην High-End αγορά, τουλάχιστον μέσα στην ερχόμενη τριετία.

Λόγω το ότι η High-End αγορά αποτελείται κυρίως από συσκευές Samsung και iPhone, στην ανακοίνωση της Minebea υπονοείται πως η Apple δεν πρόκειται να υιοθετήσει την τεχνολογία AMOLED. H Samsung αντιθέτως, έχει ήδη εξοπλίσει τις συσκευές τις με οθόνες AMOLED.

Πριν από λίγες εβδομάδες σύμφωνα με μία αναφορά της Κορεατικής ET News, η Samsung θα μπορούσε να προμηθεύσει την Apple με OLED οθόνες για τα επόμενα μοντέλα iPhone, ενώ στην συνέχεια θα μπορούσαμε να δούμε iPhone με οθόνη AMOLED, από το 2017 και αργότερα.

Φήμες για το iPhone 7 Plus εμφανίστηκαν ήδη

Αυτό όμως μάλλον διαψεύδεται από τα νέα στοιχεία για τις κινήσεις των συνεργατών της Apple, που είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της συνεργασίας τους και η Foxconn μάλιστα προχωράει σε σημαντική επένδυση.

Από την άλλη, η Apple ήδη χρησιμοποιεί οθόνες AMOLED, στο Apple Watch. Η Samsung έχει εξοπλίσει όλες τις κορυφαίες συσκευές της με οθόνες τεχνολογίας AMOLED και το αποτέλεσμα είναι θετικό. Μερικά παράπονα έχουν ακουστεί για την ένταση των χρωμάτων και την αφύσικη εμφάνιση των γραφικών, όμως σίγουρα οι οθόνες AMOLED είναι εντυπωσιακές.

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για την προστασία οθόνης του iPhone

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status