Βάλτε βίντεο για Screensaver στο Mac OS X

Βάλτε βίντεο για Screensaver στο Mac OS X
ired.gr

Αν θέλετε ένα βίντεο να παίζει όταν μπαίνει η προφύλαξη οθόνης στο Mac σας, διαβάστε παρακάτω.

Αν θέλετε να παίζει ένα βίντεο - ή πολλά βίντεο - στην οθόνη σας όταν εμφανίζεται η προφύλαξη οθόνης (Screensaver), τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το SaveHollywood Screensaver. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα, επιτρέπει την αναπαραγωγή οποιουδήποτε βίντεο έχετε στο Mac σας σαν Screensaver με πολλές επιλογές παραμετροποίησης.

 ired video screensaver 01

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, είτε θέλετε κάποια από τα βίντεό σας να αναπαράγονται στην οθόνη του Mac σας αυτόματα, είτε θέλετε να εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο βίντεο όταν το Mac σας είναι ανενεργό.

Δείτε ακόμη: YOSEMITE - Προτιμήσεις συστήματος - Γραφείο εργασίας και Προφύλαξη οθόνης

Πώς να το κάνετε

  • Κατεβάστε το SaveHollywood Screensaver από εδώ. Είναι δωρεάν. Κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο, και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνετε διπλό κλικ στην εφαρμογή του Screensaver για να εγκατασταθεί.
  • Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να εγκατασταθεί για τον συγκεκριμένο χρήστη ή για όλους, και θα ζητηθεί το συνθηματικό σας για το Mac σας.
  • Θα εμφανιστεί το παράθυρο των προτιμήσεων συστήματος στο τμήμα της προφύλαξης οθόνης και από εκεί κατεβείτε κάτω-κάτω στα διάφορα Screensaver μέχρι να βρείτε το SaveHollywood.

ired video screensaver 02

  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις σας για το SaveHollywood Screensaver ανάλογα με τις ανάγκες σας πατώντας το πλήκτρο «Επιλογές προφύλαξης οθόνης».

ired video screensaver 03

  • Πατήστε το «Προεπισκόπηση» (εμφανίζεται αν πάτε τον κέρσορα πάνω στο παράθυρο του βίντεο) για να δείτε το βίντεο πώς φαίνεται σαν Screensaver.

ired video screensaver 04

Δείτε ακόμη: 11 Κόλπα και συμβουλές για Mac

Στις διάφορες ρυθμίσεις, θα δείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να αναπαράγετε πολλαπλά βίντεο, είτε με τη σειρά που τα προσθέσατε, είτε ανάκατα σε τυχαία σειρά («Play in random order»). Επίσης το πρόγραμμα μπορεί να θυμάται πού σταμάτησε ένα βίντεο και να συνεχίζει από εκείνο το σημείο αν θέλετε («Start playing from last position»).

Μπορεί να παίζει είτε σε πλήρη οθόνη, είτε στο πραγματικό του μέγεθος (επιλογές «Size»). Να έχει πλαίσιο ή όχι, να εμφανίζει τον τίτλο και κάποιο μήνυμα είτε στην αρχή, είτε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα αυτά κάνουν το Screensaver πολύ χρήσιμο αν θέλετε να παρουσιάσετε μια σειρά από βίντεο με διαφημιστικό μήνυμα που να αναπαράγεται αυτόματα όταν το Mac σας δεν «εργάζεται».

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε το Screensaver να αναπαράγεται μόνο στην κύρια οθόνη ή και στη δευτερεύουσα οθόνη (ή οθόνες), αν έχετε. Και τέλος μπορείτε να επιλέξετε αν θα ακούγεται ή όχι, ο ήχος του βίντεο, και πόσο δυνατά.

Όλα τα συνήθη format βίντεο υποστηρίζονται από την εφαρμογή, οπότε, άπαξ και το βίντεό σας αναπαράγεται με το QuickTime Player, τότε, σχεδόν σίγουρα, θα αναπαράγεται και από το SaveHollywood. Σε αντίθετη περίπτωση, χρησιμοποιείστε έναν από τους πολλούς μετατροπείς αρχείων βίντεο για να μετατρέψετε την ταινία σας στο επιθυμητό format.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: