Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογίες που δεν θα μας λείψουν

Τεχνολογίες που δεν θα μας λείψουν
ired.gr

Η τεχνολογία εξελίσσετε και έχουμε νέες λειτουργίες και δυνατότητες στην διάθεση μας, ίσως είναι στιγμή να αποχωριστούμε μερικές παλιές συνήθειες.

Κωδικοί

ired tech 01

Οι κωδικοί είτε είναι πολύ απλοί και είναι εύκολο να παραβιαστούν είτε είναι πολύ δύσκολη για να τους θυμόμαστε.

Υπάρχουν εφαρμογές και προγράμματα για την διαχείριση των κωδικών μας, προσφέρουν βοήθεια αλλά αυτή δεν είναι αρκετή.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις και μία από αυτές είναι το Touch ID στο iPhone. Έχει έρθει η ώρα να γίνει η είσοδος στους ηλεκτρονικούς μας λογαριασμούς λιγότερο επίπονη.

9 συσκευές της Apple θα βρεθούν χωρίς υποστήριξη.

Adobe Flash

ired tech 02

Ήδη πολλές ιστοσελίδες έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν βίντεο HTML5, αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμη που επιμένουν με το Flash.

Εάν θέλετε να κρασάρετε τον υπολογιστή σας το Flash είναι η εύκολη λύση. Παράλληλα προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε οποιονδήποτε θέλει να “χακάρει” το σύστημα σας.

CAPTCHA

ired tech 03

Το γνωστό σε όλους puzzle υπάρχει για να μπορούν οι ιστοσελίδες να ξεχωρίζουν τα bot από τους κανονικούς χρήστες. Υποτίθεται ότι τα ερωτήματα είναι πολύ απλά για τους ανθρώπους και δύσκολα για τους υπολογιστές.

Σίγουρα θα υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να επιβεβαιώσω ότι είμαι κανονικός χρήστης χωρίς να χρειάζεται να χάσω 20 λεπτά προσπαθώντας να διακρίνω τους χαρακτήρες του Captcha και στο τέλος να γραφτούν λάθος.

13 Apple προϊόντα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Email

ired tech 04

Η κορυφαία τεχνολογία του 1999 μας έχει πλημμυρίσει με ανεπιθύμητα email. Τώρα όλοι έχουμε από 4-5 λογαριασμούς στα μεγάλα Social Media.

Μετά από μία εβδομάδα μπορούν να μαζευτούν εκατοντάδες email, που απλά μας υπενθυμίζουν την δραστηριότητα μας και των φίλων μας στην εκάστοτε πλατφόρμα π.χ. στο Facebook.

Το κακό είναι ότι ήδη τα γνωρίζουμε όλα καθώς έχουμε άμεση πρόσβαση στα Social Media με τις εφαρμογές για smartphone ή ακόμη και feature phone.

Οι εφαρμογές IM όπως το iMessage, το Viber και το Messenger μας επιτρέπουν να έχουμε άμεση ηλεκτρονική επικοινωνία. Μπορούμε να μεταφέρουμε ακόμη και αρχεία μέσω των εφαρμογών, οι οποίες έχουν και desktop εκδόσεις.

Τηλεοπτικός σταθμός αντικατέστησε τις κάμερες με iPhones και selfie sticks

Προεγκατεστημένες εφαρμογές

ired tech 05

Το λειτουργικό σύστημα Android διαθέτει πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές, οι οποίες είναι χρήσιμες για τον χρήστη. Οι κατασκευαστές στην συνέχεια προσθέτουν τις δικές τους, οι οποίες πολλές φορές κάνουν την ίδια εργασία με τις εφαρμογές της Google.

Το κακό είναι ότι οι εφαρμογές αυτές δεν μπορούν να διαγραφούν και πολλοί χρήστες μένουν έκπληκτοι όταν ανοίγουν μία νέα συσκευή για πρώτη φορά και βλέπουν πόσος ελεύθερος χώρος έχει παραμείνει στην συσκευή.

Όσοι έχουν iPhone σίγουρα χρειάζονται τις εφαρμογές Watch, Συμβουλές, Εύρεση φίλων και Μετοχές. Ή εάν δεν τις χρειάζονται τώρα, τις έχουν φυλάξει σε έναν φάκελο στον οποίον έχουν μήνες να μπουν.

Παράθυρα Pop-ups

ired tech 06

Θέλεις να διαβάσεις ένα ενδιαφέρον άρθρο; Δες πρώτα μία διαφήμιση που καλύπτει την μισή σελίδα και προσπάθησε να βρεις που είναι το “X”.

Σε άλλη περίπτωση μπορεί να γίνεται κάποια έρευνα και χρειάζεται να δώσεις την άποψη σου αμέσως τώρα.

Τα Pop-up είναι ο νούμερο ένα λόγος για την ύπαρξη των adblocker, σε ισοπαλία με τα ατελείωτα παραπλανητικά link.

Η παράξενη ιστορία των Webdings

από jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status