Κάνετε το «χαζό» σας ρολόι «έξυπνο»

Κάνετε το «χαζό» σας ρολόι «έξυπνο»
ired.gr

Με το Chronos μπορεί να μετατρέψετε το ρολόι σας σε smartwatch.

Έχετε λοιπόν ένα ωραίο (και ίσως ακριβό) ρολόι στον καρπό σας. Και σας «γαργαλάει» η ιδέα για ένα smartwatch που θα επικοινωνεί με το smartphone σας, αλλά σας «χαλάει» η άλλη ιδέα, αυτή του να αλλάξετε το ωραίο σας ρολόι για ένα χαζό (στην όψη) smartwatch. Για σας λοιπόν, εμφανίστηκε αυτό το μικρό, έξυπνο gadget που μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Λέγεται Chronos, και δίνει στο κανονικό, κλασικό σας ρολόι, υπερδυνάμεις που το κάνουν να ξεχωρίζει.

ired wearchronos 01

Το Chronos, είναι ένας μικρός - πάχους 3mm - δίσκος που προσαρτάται στο κάτω μέρος του ρολογιού σας. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναρρόφησης (βεντούζα) για να αποφευχθούν οι ενοχλητικές ταινίες διπλής όψης και είναι πολύ εύκολο να το μεταφέρετε από το ένα ρολόι στο άλλο (αν έχετε περισσότερα του ενός). Από τη στιγμή που το τοποθετήσατε, προσθέτει παρακολούθηση καλής κατάστασης της υγείας σας, γνωστοποιήσεις κι ένα πολύ ωραίο σύστημα χειρονομιών (gesture) για τον έλεγχό του - κι όλα αυτά χωρίς να αλλάζει την εξωτερική σχεδίαση του ρολογιού σας, ή του λουριού ή μπρασελέ του, που τόσο αγαπάτε.

ired wearchronos 02

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Samsung Gear S smartwatch και smartphone

Επικοινωνεί με μια εφαρμογή που εγκαθίσταται στο smartphone σας μέσω Bluetooth και, βεβαίως, λειτουργεί σε iOS και Android. Το σύστημα ελέγχου μέσω χειρονομιών χρησιμοποιεί τα απαλά χτυπήματα με το δάχτυλο (taps), για να σιγήσουμε μια κλήση ή για να περάσουμε στο επόμενο μουσικό κομμάτι και άλλες πολλές λειτουργίες που υπάρχουν στην εφαρμογή. Το σύστημα έλεγχου εκγύμνασης, μετράει τα βήματά σας όπως θα περιμένατε, αλλά δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για την ώρα από την ιστοσελίδα της Chronos. Επίσης θα πρέπει να ρυθμίσουμε την εφαρμογή ως προς το ποιες επαφές θέλουμε να επικοινωνούν μαζί μας και ποιες όχι με παρόμοιο τρόπο όπως τα Pebble και Vector. Οι γνωστοποιήσεις εμφανίζονται με ένα είδος δόνησης, ή ένα απαλό φωτάκι LED που ανάβει στο Chronos.

ired wearchronos 03

Είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με πάχος 3mm και διάμετρο 33mm και είναι αδιάβροχο. Είναι συμβατό με μεγάλη γκάμα κανονικών ρολογιών και η εταιρία έχει φτιάξει μια εφαρμογή που έχει μια μεγάλη λίστα ρολογιών για να ελέγξετε. Η λειτουργικότητά του δεν είναι ίδια με αυτή ενός κλασικού smartwatch, αλλά με $80 τιμή, είναι φθηνότερο από την πλειοψηφία των επώνυμων smartwatch συν το ότι δεν αλλάζετε το ρολόι σας. Βέβαια η τιμή αυτή είναι τωρινή και σύντομα θα ανέβει στα 130$.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: HUAWEI WATCH

Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα, είναι ότι προσθέτετε ένα εξάρτημα με μπαταρία που χρειάζεται φόρτιση σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι που ως τώρα δεν κάνατε για το ρολόι σας. Η μπαταρία του αντέχει 36 ώρες, κάτι που είναι περισσότερο από τα διαφορά κλασικά smartwatch, αλλά λιγότερο από τα περισσότερα fitness trackers. Μπορεί να γίνει προ-παραγγελία του Chronos εδώ αλλά κάνετε υπομονή, καθώς οι παραδόσεις δε θα γίνουν νωρίτερα από την άνοιξη του 2016.

Δείτε ακόμη: Έξυπνα» λουράκια για το Apple Watch;

από Elichord

Δείτε περισσότερα: