Πώς να αποκτήσετε τα iOS emojis στην Android συσκευή

Πώς να αποκτήσετε τα iOS emojis στην Android συσκευή
ired.gr

Θέλετε τα καινούρια emojis του iOS 9 στο Android χωρίς να κάνετε root τη συσκευή σας;

Στην πρόσφατη αναβάθμισή του, το iOS 9, πρόσθεσε κάπου 150 νέα emojis στο πληκτρολόγιό του. Και ενώ είναι αλήθεια ότι και στο Android υπάρχουν emojis, δεν είναι όμως τόσο ωραία και καλοσχεδιασμένα σαν αυτά της Apple. Και εφόσον τα Apple emojis είναι κάτι σαν στάνταρ, δεν είναι παράξενο να τα θέλουν και οι χρήστες του Android (και όχι μόνο) στις συσκευές τους - και, αν είναι δυνατόν, χωρίς να κάνουν root τη συσκευή τους.

 ired ios emoji 01

Επειδή μάλιστα έγινε ένας σχετικός χαμός στα φόρουμ του Android για την έλλειψη των emojis, ακούγεται ότι η Google μπορεί να τα ενσωματώσει σε επερχόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού της. Βέβαια, κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν πολύ για να τα δουν (όσοι είναι τυχεροί να μπορούν να κάνουν τις αναβαθμίσεις όταν βγαίνουν).

Γι’ αυτό το λόγο, εμείς σας βρήκαμε τρόπο να αποκτήσετε τα emojis της Apple στην Android συσκευή σας, χωρίς να κάνετε root μάλιστα. Απλά σας προειδοποιούμε ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει στην Android συσκευή σας και μπορεί και όχι. Αυτό οφείλεται στο ότι ο κάθε κατασκευαστής έχει «το δικό του Θεό» και ενσωματώνει το Android όπως τον βολεύει στη συσκευή που φτιάχνει, οπότε όλα δεν δουλεύουν σε όλους. Το σημαντικότερο είναι ότι η συσκευή σας πρέπει να έχει το Google Play Store.

Εισάγετε Emoji εικονίδια σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο

Βήμα 1ο: Εγκαταστήστε το Emoji Fonts for FlipFont 3

Αν και άλλες εφαρμογές απαιτούν δικαιώματα root για να αλλάξουν τα emojis σας, το FlipFont 3 μπορεί να αλλάξει τη γραμματοσειρά της συσκευής σας, ώστε να ενσωματώσει τα iOS emojis, χωρίς να είναι rooted.

Γι’ αυτό, εγκαταστήστε το Emoji Fonts for FlipFont 3 από τη Fonts Free που θα βρείτε στο Google Play Store. Για την ώρα, η εφαρμογή είναι σίγουρα συμβατή με συσκευές HTC και Samsung μόνο, αλλά δε χάνετε τίποτε να δοκιμάσετε. Επίσης πρέπει να έχετε το Android 4.4 και άνω, εγκατεστημένο στη συσκευή σας. Σίγουρα πάντως θα γίνεται συμβατή με όλο και περισσότερες συσκευές με τον καιρό.

ired ios emoji 02

Βήμα 2ο: Αλλάξτε γραμματοσειρά

Με την εφαρμογή πια εγκατεστημένη, πηγαίνετε στη σελίδα των ρυθμίσεων για τις γραμματοσειρές (font).

Θα είναι κάπως έτσι: Settings -> Display and gestures ή Settings -> Display -> Font.

Εκεί θα επιλέξετε το Emoji Font 3 και θα πατήσετε το Οκ ή Done (αναλόγως τι δείχνει η συσκευή σας για επιβεβαίωση). Να θυμάστε ότι η νέα γραμματοσειρά θα αλλάξει κάπως τη γραμματοσειρά συστήματος. Είναι όμως πολύ λίγο εμφανές και είναι το «κόστος» για να αποφύγουμε τη διαδικασία για root που είναι πολύ πιο πολύπλοκη. Απλά θα χρειαστεί να ρυθμίσουμε λίγο το μέγεθος της νέας γραμματοσειράς (ελαφρά να γίνει μικρότερο) και όλα θα είναι εντάξει.

Επίσης σημειώστε ότι, αν αλλάξετε το theme (ταπετσαρίες εικονίδια κλπ) της συσκευής θα πρέπει να πάτε πάλι στις ρυθμίσεις και να επανεπιλέξετε το Emoji Font 3 σε περίπτωση που το νέο θέμα έχει δική του γραμματοσειρά.

ired ios emoji 03

Βήμα 3ο: Χαρείτε τα νέα emojis σας.

Από δω και πέρα, όταν εμφανίζετε τα emojis στο πληκτρολόγιό σας, θα βλέπετε τα νέα iOS emojis. Δείτε τις διαφορές στην παρακάτω εικόνα.

ired ios emoji 04

από Elichord

Δείτε περισσότερα: