Fitness band, χρησιμοποιήστε τo σωστά

Fitness band, χρησιμοποιήστε τo σωστά
ired.gr

Το ired.gr σας δείχνει τους καλύτερους τρόπους για να παρακολουθείτε τη φυσική σας κατάσταση, χρησιμοποιώντας το fitness band σας.

Τώρα που υπάρχει ένα λαμπερό fitness band τυλιγμένο γύρω από τον καρπό σας, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε για το λόγο που έχει κατασκευαστεί. Το πιο πιθανό είναι να επενδύσατε χρήματα σε αυτό το gadget για να σας βοηθήσει να βρείτε κίνητρο για να ξεκινήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το ired.gr συγκέντρωσε μερικές συμβουλές που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για να κερδίσετε τα μέγιστα από το wrist band σας.

 ired fitness band effectively 01

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch»

Διαβάστε επίσης: «Apple Watch-Workout: Αναλύουμε την προεγκατατεστημένη εφαρμογής προπόνησης»

Στόχοι

ired fitness band effectively 02

Σχεδόν όλα τα fitness ρολόγια χειρός διαθέτουν μετρητή βημάτων με μέσο όρο τα 10.000 βήματα, όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει μόνο περίπου 5.000 βήματα την ημέρα. Για να μην ζορίσετε τον εαυτό σας να διπλασιάσει το περπάτημα, ρυθμίστε τα βήματα π.χ. στα 7.000 και ανάλογα με την πρόοδό σας αυξήστε αυτόν τον στόχο σε λίγο καιρό.

Την ίδια στρατηγική θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και όσον αφορά τον ύπνο. Θέστε έναν πιο εφικτό στόχο, π.χ. επτά ώρες ύπνου καθημερινά, και προσπαθήστε να καταφέρετε να κοιμάστε μέχρι 8 ώρες, σταδιακά, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Πρόσληψη τροφής

ired fitness band effectively 03

Αν η απώλεια βάρους είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος σας, το να κρατάτε σημειώσεις με το τι ακριβώς τρώτε είναι εξίσου σημαντικό με την καταγραφή των θερμίδων που καίτε.

Πολλά από τα κορυφαία fitness bands διαθέτουν τα δικά τους apps καταγραφής τροφών αλλά κατά γενικό κανόνα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το MyFitnessPal, το οποίο παρακολουθεί την κατανάλωση των τροφίμων σας.

myfitnesspal.com/

IFTTT

ired fitness band effectively 04

Η δημοφιλής πλατφόρμα αυτοματισμού web IFTTT (If This Then That) συνεργάζεται με συσκευές όπως το Fitbit Charge HR και το Jawbone UP3. Αν χρησιμοποιείτε ένα από αυτά, θα πρέπει να επωφεληθείτε από αυτή την, κατά τα άλλα υποτιμημένη, υπηρεσία.

Για παράδειγμα, κάθε φορά που επιτυγχάνετε τον στόχο σας, μπορείτε να ανεβάζετε το αποτέλεσμα στο Twitter ή και στο Facebook. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Μπορείτε να εντοπίσετε κάποιες από τις «συνταγές» που έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες και να τις χρησιμοποιήσετε. Στο IFTT ο όρος συνταγή σημαίνει ότι «εάν ισχύει αυτό, τότε κάνε το άλλο».

ifttt.com/

Παρακολούθηση δραστηριότητας

ired fitness band effectively 05

Δεν είναι κάθε βήμα το ίδιο. Η ενέργεια που χρησιμοποιούν τα πόδια σας για να πάνε από το ένα δωμάτιο στο άλλον δεν είναι το ίδιο με το βηματισμό σε μια πεζοπορία διάρκειας μίας ώρας. Αν και οι περισσότεροι fitness trackers εντοπίζουν αυτόματα αν η κίνησή σας είναι λίγο πιο έντονη από το φυσιολογικό, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσετε εσείς οι ίδιοι τη διαφορά, όταν κάνετε γυμναστική ή προπόνηση.

Σε πολλές συσκευές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονόμετρο για να καταγράψετε αυτά τα δεδομένα αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα app τρίτου κατασκευαστή. Το Strava, το RunKeepers, τo MapMyFitness είναι καλές λύσεις για να ξεκινήσει κανείς και παράλληλα σας προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης του GPS του smartphone σας για ακόμη περισσότερα δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις σας.

Δουλεύοντας με φίλους

ired fitness band effectively 06

Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μην παρατήσουν την άσκηση, αν την κάνουν με έναν φίλο. Γιατί να λείπει λοιπόν η παρέα από το fitness band;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φίλους που χρησιμοποιούν την ίδια μάρκα fitness band με εσάς και προκαλέστε τους σε «μονομαχίες». Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται μια πρόκληση, ξεκινήστε μια νέα, έτσι ώστε να είστε πάντα σε εγρήγορση , αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μετάλλιο των περισσότερων βημάτων.

Κρατήστε το στον καρπό σας

Αν και είναι αυτονόητο, να θυμάστε ότι το fitness band σας μετράει τα βήματά σας μόνο όταν το φοράτε. Ακόμη και τα βήματα, το πρωί, από το κρεβάτι σας στο ντους θα πρέπει να προσμετρηθούν στο γενικό σύνολο της ημέρας, οπότε φροντίστε να μην τα χάσετε.

Η πλειοψηφία των fitness bands είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, επειδή, μεταξύ άλλων, μελετάνε τις συνήθειες του ύπνου αλλά και τα βήματα που μπορεί να κάνετε σε μεταμεσονύχτιες ώρες.

Διαβάστε επίσης: «Νέα από το Big Event της Microsoft»

Από mirelen.