Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται Panic Mode button στο iPhone

Έρχεται Panic Mode button στο iPhone
ired.gr

H Apple εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πλήκτρου «panic mode» το οποίο θα ενεργοποιείται με το δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο θα μπορούσε να μετατρέψει τη συσκευή σε έναν σιωπηλό πομπό δεδομένων και θα προστατεύει τα δεδομένα του χρήστη.

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι χρήστες του iPhone είναι εξοικειωμένοι με το Touch ID, τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple, που ξεκλειδώνει γρήγορα μια συσκευή με ένα πάτημα αντί της πληκτρολόγησης ενός κωδικού.

Διαβάστε επίσης: «DFU mode: ο πλήρης οδηγός»

Σε μια νέα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Apple περιγράφει πως ο αισθητήρας αυτός θα μπορούσε να κάνει και κάτι περισσότερο από το ξεκλείδωμα της συσκευής: να ενεργοποιεί ένα συναγερμό όταν ο χρήστης βρίσκεται σε μια σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι σήμερα, το Touch ID επιτρέπει την καταγραφή έως και 5 δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα οποία εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, το ξεκλείδωμα της συσκευής. Αλλά η νέα πατέντα της Apple δείχνει ότι ένα δακτυλικό αποτύπωμα θα ενεργοποιεί τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας, ενώ ένα δεύτερο θα αλλάζει τη λειτουργία σε panic mode.

ired iphone download youtube videos 01

Το Panic Mode έχει σχεδιαστεί κυρίως για την προστασία των δεδομένων του χρήστη και της ίδιας της συσκευής από κλοπή. Όταν η συσκευή θα είναι ανοιχτή σε ξένα χέρια και θα έχει ενεργοποιηθεί η κατάσταση πανικού, οι προσωπικές πληροφορίες, οι επαφές, τα μηνύματα και τα social media θα παραμένουν κλειδωμένα. Επίσης, θα ξεγελάει τον «χρήστη» έχοντας επιστρέψει εικονικά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

ired iphone download youtube videos 02

Παράλληλα, στο Panic mode, το iPhone θα μπορεί να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία και να αποστείλει σήμα για βοήθεια, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: «Το Google Maps στο iOS με night mode»

Με τη βοήθεια της κάμερας, μια σειρά από φωτογραφίες θα μπορούσαν να καταγράψουν το πρόσωπο που μας πλησιάζει με απειλητικό τρόπο και οδήγησε στην ενεργοποίηση του panic mode. Ο χρήστης θα μπορούσε επίσης να ρυθμίσει την κατάσταση πανικού, έτσι ώστε οι φωτογραφίες αυτές να διαβιβάζονται αυτόματα μέσω διαδικτύου και να αποθηκεύονται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή, με όποιο τύπο δικτύου σύνδεσης είναι διαθέσιμο.

ired iphone download youtube videos 03

Μια άλλη επιλογή θα είναι η καταγραφή του ήχου: σε περίπτωση που το άτομο της επίθεσης είναι γνωστό, ο χρήστης θα μπορεί να πει απλά το όνομά του και η ηχογράφηση να αποσταλεί αυτόματα σε έναν απομακρυσμένο server.

Μια άλλη εναλλακτική χρήση του Panic mode θα είναι η λειτουργία του iPhone ως φάρος που στέλνει σήμα στις κοντινές συσκευές, επισημαίνοντας τη θέση του χρήση και προειδοποιώντας για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: «Τι να κάνεις με το iPhone στο αεροπλάνο σε flight mode»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status