Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Siam 7X, πρωτοποριακό smartphone με δυο οθόνες

Siam 7X, πρωτοποριακό smartphone με δυο οθόνες
ired.gr

Όχι, δεν τα βλέπετε όλα διπλά! Το smartphone Siam 7X έχει όντως δυο οθόνες!

Τα περισσότερα σύγχρονα smartphones έχουν δυο κάμερες και κάποια έχουν ακόμη και χώρο για δυο κάρτες SIM, όμως πόσα έχουν δυο οθόνες; Το Siam 7x είναι ένα νέο project στο Kickstarter για ένα smartphone που διαθέτει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη που θα εισάγει την τεχνολογία διπλής οθόνης στους αγοραστές smartphone στη Βόρεια Αμερική.

ired dual screen smartphone 01

Η ιδέα βασίζεται στο να γίνει ευκολότερο το multitasking και να διασφαλιστεί η προβολή όλων των σημαντικών πληροφοριών άμεσα στα κινητά μας. Αυτό επιτυγχάνεται με μια κανονική οθόνη αφής IPS στο μπροστινό μέρος και μια οθόνη αφής E-Ink στο πίσω μέρος. Ενώ η Siam μπορεί να είναι η πρώτη εταιρία που εισήγαγε μια τέτοια συσκευή στις ΗΠΑ, έχουμε δει αυτή την τεχνολογία στα Yotaphone και Yotaphone 2, τα σχέδια των οποίων για κυκλοφορία στην Αμερική όμως, ματαιώθηκαν.

ired dual screen smartphone 02

Αν κοιτάξει κανείς το Siam 7x από μπροστά θα παρατηρήσει πολλές ομοιότητες με το iPhone αλλά όλα αλλάζουν όταν το γυρίσετε από την άλλη πλευρά για να δείτε τη δεύτερη οθόνη. Η μπροστινή οθόνη είναι 5 ιντσών και 720 pixels, ενώ η πίσω ελαφρώς μικρότερη: 4,7 ίντσες και 960Χ540 pixels. Ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek, με άγνωστη RAM προς το παρόν, μια 16 megapixel κάμερα στο πίσω μέρος και μια 8 megapixel κάμερα μπροστά συμπληρώνουν την περιγραφή του πρωτότυπου, αν μη τι άλλο, smartphone.

Διαβάστε επίσης: «Smartphone από την Pepsi»

ired dual screen smartphone 03

Το πίσω μέρος της οθόνης εμφανίζει ειδοποιήσεις και υποστηρίζει μικρά widgets για λειτουργίες όπως ο καιρός, η μουσική και το ημερολόγιο. Λειτουργεί, επίσης, για την ανάγνωση e-books και για την προβολή χαρτών. Το Android Lollipop εμφανίζεται στη μπροστινή οθόνη. Αλλά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι η 2100mAh μπαταρία, η 4G LTE συνδεσιμότητα, η dual SIM υποστήριξη, το FM ραδιόφωνο και το Bluetooth 4.0.

ired dual screen smartphone 04

Αν η ιδέα ενός smartphone με δύο οθόνες δεν σας έχει ξετρελάνει ιδιαίτερα, τότε τα προνόμια που έρχονται μαζί του ίσως σας ενθουσιάσουν. Αν αποφασίσετε να υποστηρίξετε το project στο Kickstarter για 420$, θα παραλάβετε ένα smartphone και μια θήκη αλλά και εγγύηση εφ' όρου ζωής αλλά και δωρεάν upgrade για το επόμενο Siam μοντέλο. Τα ίδια πλεονεκτήματα θα έχετε και με τη επιλογή των 470$, συν του ότι θα παραλάβετε και μια MicroSD κάρτα 32GB και ένα ζευγάρι ακουστικά παρακολούθησης του καρδιακού παλμού.

Διαβάστε επίσης: «Dual Sim for iPhone»

Το project είναι ανοιχτό στο Kickstarter και μπορείτε να το δείτε εδώ. Ο στόχος του είναι να συγκεντρώσει 50.000$. Αν καταφέρει να χρηματοδοτηθεί, τα καλά νέα είναι ότι οι υποστηρικτές του δεν θα πρέπει να περιμένουν για χρόνια ώστε να παραλάβουν τη συσκευή αλλά θα την έχουν στα χέρια τους τον Δεκέμβριο. Και το καλύτερο; Το Siam 7x μπορεί να αποσταλεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: «Το smartphone που έχει δυο λειτουργικά»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status