Σε interview με την Apple

Σε interview με την Apple
ired.gr

Αν η δουλειά των ονείρων σου βρίσκεται στο Cupertino και ο ιδανικός εργοδότης σου είναι η Apple, τότε πρέπει να μελετήσεις τις ερωτήσεις-γρίφους που τίθενται στα interviews.

Το να δουλεύει κανείς στην Apple είναι ίσως μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που θα μπορούσε να ζήσει κανείς και το να κερδίσει μια θέση εργασίας εκεί δεν είναι εύκολος στόχος. Όπως η Google αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, η Apple, στο interview, κάνει ερωτήσεις που αφορούν τόσο την προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου αλλά θέτει και κάποιους εξαιρετικά δύσκολους γρίφους προς επίλυση. Κάποιοι από αυτούς αφορούν την επίλυση μαθηματικών ασκήσεων, ενώ άλλοι είναι απλοί αλλά ασαφείς στη διατύπωση, ώστε να κάνουν το μυαλό του υποψηφίου να δουλέψει.

Διαβάστε επίσης: «5 εταιρείες που πρέπει άμεσα να εξαγοράσει η Apple»

Το Glassdoor.com είναι ένα site ευρέσεως εργασίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιστρέψουν μετά από μια συνέντευξη και να γράψουν ένα review για τη διαδικασία αξιολόγησης. Οι λεπτομέρειες που δίνουν οι συνεντευξιαζόμενοι βοηθούν τους υπόλοιπους να κάνουν μια καλή προετοιμασία, σε περίπτωση που καταφέρουν να κλείσουν ένα ραντεβού με την εταιρεία των ονείρων τους.

Διαβάστε επίσης: «10 tips για να εντυπωσιάσετε σε μια συνέντευξη μέσω Skype»

Όσον αφορά την Apple, πολλοί είναι οι υποψήφιοι που έγραψαν κριτικές για τις συνεντεύξεις στις οποίες συμμετείχαν και παρέθεσαν μερικές από τις ερωτήσεις που τους τέθηκαν. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες, συλλέξαμε, για εσάς, παρακάτω:

Αν έχετε δύο αυγά και θέλετε να καταλάβετε ποιος είναι ο υψηλότερος όροφος από τον οποίο μπορείτε να ρίξετε το αυγό χωρίς να σπάσει, πώς θα το κάνετε; Ποια είναι η βέλτιστη λύση;

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση Software Engineer)

ired apple interview questions 01

Ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος;

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση Family Room Specialist)

ired apple interview questions 02

Περιγράψτε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα και πώς το επιλύσατε

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση Software Engineer)

ired apple interview questions 03

Περιγράψτε σε έναν 8χρονο τι είναι ένα modem/router και πώς λειτουργεί

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση At-Home Advisor)

ired apple interview questions 04

Υπάρχουν τρία κουτιά, ένα περιέχει μόνο μήλα, ένα περιέχει μόνο πορτοκάλια και ένα τρίτο περιέχει και μήλα και πορτοκάλια. Τα κουτιά έχουν λανθασμένη ετικέτα και καμία δεν προσδιορίζει το πραγματικό περιεχόμενο του κουτιού. Αν ανοίξετε μόνο ένα κουτί, χωρίς να το κοιτάξετε και πάρετε ένα φρούτο, προσπαθήστε να καταλάβετε τι περιέχει το κάθε κουτί.

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση Software QA Engineer)

ired apple interview questions 05

Σενάριο: έχετε να αντιμετωπίσετε έναν θυμωμένο πελάτη ο οποίος περιμένει για βοήθεια τα τελευταία 20 λεπτά και έχει προκαλέσει αναταραχή στο κατάστημα. Λέει πως θα πάει να αγοράσει τον υπολογιστή που θέλει από άλλο ανταγωνιστικό κατάστημα. Επιλύστε το ζήτημα

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση Specialist)

ired apple interview questions 06

Πώς θα μειώνατε το κόστος αυτού του στυλό;

(η ερώτηση τέθηκε σε υποψήφιο για τη θέση Global Supply Manager)

ired apple interview questions 07