Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιλήστε στον υπολογιστή σας Mac για να ενεργοποιήσετε την υπαγόρευση

Μιλήστε στον υπολογιστή σας Mac για να ενεργοποιήσετε την υπαγόρευση
ired.gr

Eάν χρησιμοποιείτε συχνά τη λειτουργία υπαγόρευσης του υπολογιστή σας Mac, ήρθε η ώρα να την ενεργοποιείτε και φωνητικά.

H λειτουργία υπαγόρευσης του λογισμικού OS X, επιτρέπει στους χρήστες υπολογιστών Mac να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να συντάξουν κείμενο με ακρίβεια, εδώ και πολύ καιρό. Κάθε νέα αναβάθμιση του λειτουργικού όπως η τελευταία OS X El Capitan, βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη μετατροπή της φωνή σας σε κείμενο, καθώς η ενεργοποίηση της λειτουργίας, γίνεται με μία φωνητική εντολή.

Η λειτουργία αυτή θυμίζει τη φωνητική ενεργοποίηση της εικονικής βοηθού Siri "Hey Siri" στο λειτουργικό iOS χωρίς όμως τη δυνατότητα αυτή, της εικονικής βοηθού. Η λειτουργία είναι ικανοποιητική κι εμείς θα σας δείξουμε με απλά βήματα πως να την ενεργοποιήσετε, τόσο τη λειτουργία όσο και τη φωνητική έναρξη.

Διαβάστε επίσης: Indoor Survey: μια λειτουργική λύση εσωτερικής χαρτογράφησης στο iOS

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η ύπαρξη λογισμικού OS X 10.11 ή νεότερη, προκειμένου να είναι διαθέσιμη η επιλογή.

Ενεργοποίηση της φωνητικής έναρξης της υπαγόρευσης στο λογισμικό OS X

  • Ανοίξτε τις “Προτιμήσεις συστήματος” από τη λίστα επιλογών του λογότυπου της Apple και κατευθυνθείτε στην ενότητα "Υπαγόρευση και εκφώνηση”.

ired mac voice command start 01

  • Επιλέξτε ενεργοποίηση υπαγόρευσης, σημειώνοντας και την επιλογή "Χρήση βελτιωμένης υπαγόρευσης" και επιστρέψτε στις προτιμήσεις συστήματος.
  • Τώρα αγγίξτε την ενότητα "Προσβασιμότητα" κι αναζητήστε στην πλευρική στήλη την επιλογή "Υπαγόρευση".

ired mac voice command start 02

  • Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "Εντολές υπαγόρευσης" και στη συνέχεια ελέγξτε εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Ενεργοποίηση προηγμένων εντολών".
  • Επιστρέψτε στην υποενότητα "Υπαγόρευση" της ενότητας "Προσβασιμότητα" και σημειώστε την επιλογή "Ενεργοποίηση της φράσης κλειδιών υπαγόρευσης" για να εισάγετε μία φράση, ώστε ο υπολογιστής σας να αντιληφθεί την έναρξη υπαγόρευσης, μόλις εκφωνήσετε "Γεια σου Mac" ή κάτι πιο επαγγελματικό "Έναρξη υπαγόρευσης".

Προαιρετικά συνίσταται η ενεργοποίηση της παραγωγής ηχητικού σήματος, προκειμένου να σας κοινοποιηθεί η ετοιμότητα του υπολογιστή σας για την ακρόαση της φωνής σας. Eπίσης και η επισήμανση "Σίγαση εξόδου ήχου” κατά την υπαγόρευση, προκειμένου να απομονωθούν ήχοι του υπολογιστή που μπορεί να επηρεάσουν την υπαγόρευση, όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο.

ired mac voice command start 03

Έχοντας ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις "ενεργοποίηση υπαγόρευσης" και "φωνητική ενεργοποίηση υπαγόρευσης", μπορείτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία οπουδήποτε επιτρέπεται η εισαγωγή κειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων επεξεργαστών κειμένου, Αναζήτησης Spotlight, ιστοσελίδες στα προγράμματα περιήγησης Safari και Chrome και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για την προστασία οθόνης του iPhone

Αναλαμβάνοντας την υπαγόρευση με φωνητικές εντολές σε υπολογιστή Mac

  • Τοποθετήστε το δρομέα του υπολογιστή σας σε ένα πεδίο ή περιοχή εισαγωγής κειμένου και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη φωνητική εντολή που έχετε ορίσει παραπάνω, για παράδειγμα "Έναρξη υπαγόρευσης”.
  • Περιμένετε την ηχητική ειδοποίηση πως ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος για ακρόαση και ξεκινήστε την υπαγόρευση. Με την παύση της υπαγόρευσης, θα ολοκληρωθεί και η ακρόαση.

Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη και με την ενεργοποίηση της υπαγόρευσης, οι φωνητικές εντολές που εμπεριέχονται, είναι διαθέσιμες συμπεριλαμβανομένων των σημείων στίξης και των διαστημάτων σειράς.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! “Το iPhone σας συγχρονίζεται με άλλη βιβλιοθήκη iTunes”

Το εάν μία τέτοια λειτουργία θεωρείται πως είναι προτιμότερη από τη χρήση πλήκτρων για έναρξη της υπαγόρευσης όπως κάνατε έως τώρα στο λογισμικό OS X, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θεωρούμε όμως ιδιαίτερα χρήσιμο να μπορεί κάποιος χρήστης, να ενεργοποιεί τη λειτουργία φωνητικά, όταν βρίσκεται σε περιβάλλον σύνταξης κειμένου, χωρίς την ανάγκη αλληλεπίδρασης με το φυσικό πληκτρολόγιο.

Επί της ευκαιρίας θα παρατηρήσετε, πως η ενισχυμένη υπαγόρευση, επιτρέπει επίσης της χρήση της εκτός δικτύου, ιδιαίτερα βολικό καθώς η μετάφραση κειμένου στηρίζεται αποκλειστικά στον υπολογιστή Mac, χωρίς την αποστολή δεδομένων στους servers της Apple.

Αναλύσαμε την λειτουργία φωνητικής ενεργοποίησης υπαγόρευσης, στους υπολογιστές Mac. Εάν υπάρχουν απορίες επάνω στις συγκεκριμένες οδηγίες, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status