Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Indoor Survey: μια λειτουργική λύση εσωτερικής χαρτογράφησης στο iOS

Indoor Survey: μια λειτουργική λύση εσωτερικής χαρτογράφησης στο iOS
ired.gr

Μια νέα «μυστική» εφαρμογή της Apple εντοπίζει τη θέση σας σε ένα χώρο με πολύ κόσμο, χρησιμοποιώντας το Wi-Fi.

Η Apple, ίσως, είναι πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή στο App Store, για να συμπληρώσει την ήδη μεγάλη γκάμα προσφερόμενων apps.

Διαβάστε επίσης: «To Google Maps στο iOS με night mode»

O προγραμματιστής Steve Stroughton-Smith εντόπισε πρόσφατα ένα καλά κρυμμένο upload στο App Store, με το όνομα «Indoor Survey», που ίσως έχει δημιουργηθεί με την τεχνολογία που απέκτησε η Apple όταν αγόρασε για 20 εκατομμύρια δολάρια, το 2013 τo WiFiSLAM, ένα εσωτερικό σύστημα εντοπισμού.

ired indoor survey app 01

Το app δεν εμφανίζεται αν κάποιος το αναζητήσει μέσω του Search αλλά μόνο ακολουθώντας αυτό το link.

ired indoor survey app 02

Λειτουργεί κάπως έτσι: όταν ο χρήστης περπατά μέσα σε ένα χώρο, μπορεί να ρίξει ένα «pin» για να υποδείξει το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Η εφαρμογή τότε χρησιμοποιεί το Wi-Fi, τις ραδιοσυχνότητες και τα δεδομένα των αισθητήρων για να δημιουργήσει έναν εσωτερικό χάρτη. Το app φαίνεται να προορίζεται για τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμβάλλουν στο πρόγραμμα της Apple Maps Connect, το οποίο επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να επεξεργάζονται τα δεδομένα που έχουν σχέση με τις εγκαταστάσεις τους.

ired indoor survey app 03

Η ιδέα της εφαρμογής φαίνεται ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν ένα τμήμα ή μια υπηρεσία, σε ένα μεγάλο κατάστημα, ή τη θέση τους σε ένα γήπεδο ή σε μια συναυλία. Επίσης, αν ο χρήστης βρίσκεται σε μια πινακοθήκη, θα μπορούσε να δέχεται ειδοποιήσεις ότι πλησιάζει κοντά σε έναν συγκεκριμένο πίνακα.

Διαβάστε επίσης: «Οι καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης»

Η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η Apple εγκρίνει το Apple ID, όμως είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω ενός direct link από το iTunes. Από ότι φαίνεται το Indoor Survey ανέβηκε στο App Store στις 27 Οκτωβρίου και βρίσκεται, σήμερα, στην έκδοση 1.0.

Διαβάστε επίσης: «Το Apple Store πουλάει και drones»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status