Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για την προστασία οθόνης του iPhone

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για την προστασία οθόνης του iPhone
ired.gr

Νέα πατέντα της Apple με σύστημα προστασίας της οθόνης μέσω αυτόματου συστήματος προστασίας που εξέρχεται όταν το iPhone πέφτει.

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο μας, κάθε 2 δευτερόλεπτα σπάει και μια οθόνη κινητού, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 40.000 κινητά τη μέρα. Και γι’ αυτό το λόγο, η Motorola έφτιαξε μια καινούρια άθραυστη οθόνη για το μοντέλο της Droid Turbo 2.

ired apple screen protector pattent 01

Πόσες φορές αλήθεια έχετε δει κάποιον να χρησιμοποιεί το smartphone του με σπασμένο το γυαλί της οθόνης γιατί δεν έχει χρήματα ή τον χρόνο να το φτιάξει. Το σίγουρο είναι ότι όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά του είδους, καθώς τα smartphone αποκτούν όλο και μεγαλύτερες και πιο ευάλωτες οθόνες.

Λοιπόν όσοι ανήκετε στο στρατόπεδο του iPhone, μπορεί να χαρείτε άμα μάθετε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια νέα πατέντα που θα φροντίζει ώστε να μη ζείτε με αυτό το φόβο. Σύμφωνα με το AppleInsider, το γραφείο πατεντών των ΗΠΑ κατοχύρωσε για την Apple μια νέα πατέντα για ένα ενεργό αυτόματα ενεργοποιούμενο μέσω μοτέρ(;) σύστημα προστασίας οθόνης.

ired apple screen protector pattent 02

Ναι, είναι σιδηρόδρομος για να το πεις, αλλά η ιδέα είναι πραγματικά έξυπνη και περισσότερο απ’ όλα, είναι πραγματικά ευχάριστο να ξέρεις ότι η Apple ασχολείται σοβαρά πάνω στο πώς να ελαττώσει τον αριθμό των iPhone, και άρα των χρηστών τους, που βρίσκονται να κοιτούν την πανέμορφη οθόνη τους μέσα από κομμάτια σπασμένου γυαλιού.

Όπως περιγράφει η πατέντα, τοποθετούνται μικρά προστατευτικά κομμάτια τοποθετημένα στις τέσσερις γωνίες της εμπρόσθιας όψης του iPhone, φτιαγμένα από υλικό αντίστοιχο με το υλικό του εκάστοτε μοντέλου. Το μοτέρ του συστήματος θα ενεργοποιείται προκειμένου να εξέρχονται αυτοί οι προφυλακτήρες πάνω από την επιφάνεια της οθόνης προκειμένου να την προστατεύουν όταν πέφτει, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κάποια σκληρή επιφάνεια.

ired apple screen protector pattent 03

Το πιο ενδιαφέρον της πατέντας είναι το πώς η Apple θα χειριστεί το ζήτημα της «αναγνώρισης πτώσης». Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί της έχουν κατά νου ένα αριθμό πιθανών λύσεων που μπορεί να χρησιμοποιήσουν. Οι πιο πιθανοί μηχανισμοί που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, είναι ήδη εγκατεστημένοι σε κάθε iPhone. Το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο ήταν τμήματα του iPhone από την δημιουργία του. Θα μπορούσαν λοιπόν να προγραμματιστούν ώστε να χρησιμοποιούνται και σαν αισθητήρες «αναγνώρισης πτώσης». Άλλοι αισθητήρες επίσης, όπως αυτοί που αντιλαμβάνονται τις μεταβολές ύψους, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Ένα κομμάτι του iPhone όμως που δε θα περιμέναμε ότι μπορεί να συμμετάσχεις στη λύση ενός τέτοιου προβλήματος είναι η κάμερα. Σύμφωνα με την Apple, η κάμερα μπορεί να αν γνωρίσει τη γρήγορη μετακίνηση προς ένα αντικείμενο - στην παρατούσα μας το έδαφος - και μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ενεργοποιεί τους προφυλακτήρες. Εμάς μας φαίνεται ότι θα έπρεπε να πέσει το τηλέφωνο σχεδόν τελείως ευθεία (να κοιτάει προς το έδαφος) για να λειτουργήσει σωστά κάτι τέτοιο, αλλά πάλι, ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω μεθόδων θα ήταν ο καλύτερος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ired apple screen protector pattent 04

Ακόμα κι αν η τεχνολογία αυτή δε δει ποτέ «το φως του ήλιου» υλοποιούμενη σε κάποιο iPhone, είναι σημαντικό το ότι η Apple ασχολείται σοβαρά με τη μελέτη ενός τέτοιου προβλήματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και πολύ ευχάριστο όλη η προσπάθεια που έγινε για τη δημιουργία και το ντιζάιν ενός iPhone να καλύπτεται από μια θήκη, οπότε η ιδέα ενός καλύτερου συστήματος προστασίας - σχεδιασμένου μάλιστα από την ίδια την Apple - είναι πράγματι ευπρόσδεκτη.

Και είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις μια τόσο όμορφη οθόνη να έχει ραγίσματα ή σπασίματα από ένα ατύχημα. Άρα λοιπόν, ας ελπίσουμε ότι η νέα πατέντα της Apple, θα βρει κάποια στιγμή την υλοποίησή της.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status