Κάθε Τρίτη 2G στο Facebook

Κάθε Τρίτη 2G στο Facebook
ired.gr

Κάθε Τρίτη, η εταιρεία θα επιβραδύνει τη σύνδεση στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι της να προσομοιώσουν αυτό που συμβαίνει στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Το Facebook είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα κοινωνικό πείραμα, τις 2G Τρίτες, με το οποίο θα επιβραδύνεται σημαντικά η ταχύτητα των συνδέσεων στα γραφεία του Facebook, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να δουν πώς θα ήταν αν χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή στις αναδυόμενες αγορές.

ired facebook 2g tuesdays 01

Η εταιρεία κάνει μια τεράστια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εισάγοντας νέες εφαρμογές και λειτουργίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στις χώρες με αργές συνδέσεις internet. Όμως πολλοί από τους προγραμματιστές που δημιουργούν αυτές τις εφαρμογές εργάζονται σε εντελώς διαφορετικές συνδέσεις, που είναι πολύ πιο γρήγορες από ό,τι εκείνες των ανθρώπων που θα είναι οι τελικοί χρήστες.

Διαβάστε επίσης: «Το Facebook παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή του στο iOS»

Για να συμβάλλει στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δύο ομάδων, το Facebook ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή, επιβραδύνοντας εσκεμμένα το Διαδίκτυο σε ταχύτητες 2G, και όχι 3G ή 4G, με τις οποίες συνήθως οι περισσότεροι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ired facebook 2g tuesdays 02

Κάθε Τρίτη πρωί, όταν οι εργαζόμενοι στο Facebook συνδέονται με το app, θα βλέπουν μια γραμμή στο πάνω μέρος του News Feed τους, που θα τους απευθύνει την ερώτηση αν θέλουν να είναι μέρος του προγράμματος που θα επιβραδύνει τη σύνδεσή τους για την επόμενη ώρα.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να σταματήσετε το Facebook από το να επιβραδύνει το iPhone σας»

Αν δεχτούν, η εμπειρία τους στο Facebook για την επόμενη ώρα θα είναι πολύ παρόμοια με αυτό που αντιλαμβάνονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν 2G συνδέσεις. Έτσι θα μπορούν να δουν που χρειάζονται βελτιώσεις και που έχουν ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

ired facebook 2g tuesdays 03

Το Facebook ελπίζει ότι αυτή η εμπειρία «εμπάθειας» θα οδηγήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες για να επιταχυνθεί η χρήση του Facebook σε αργές συνδέσεις. Για παράδειγμα, μια από αυτές τις τεχνολογίες θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα που αναγνωρίζει πόσο γρήγορη είναι η σύνδεση του χρήστη και στη συνέχεια του παρουσιάζει το News Feed του, αποφεύγοντας να εμφανίσει videos, σε περίπτωση που η σύνδεση είναι αργή.

Διαβάστε επίσης: «Το Facebook είναι το ...internet για εκατομμύρια χρήστες»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: