Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google μπορεί να οδηγηθεί σε ένωση του Android και του Chrome OS

Η Google μπορεί να οδηγηθεί σε ένωση του Android και του Chrome OS
ired.gr

Στα σχέδια της Google βρίσκεται η ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Σε λίγα χρόνια εκτός από τα Smartphones και τα Tablets, θα δούμε υπολογιστές, λάπτοπ και άλλες συσκευές να υποδέχονται το λειτουργικό σύστημα Android.

Η Google έχει το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα σε φορητές συσκευές. Η προσπάθεια με το Chrome OS δεν ήταν και τόσο πετυχημένη, αλλά η Google δεν θα μπορέσει να διακόψει το Project γιατί οι κατασκευαστές των Chromebook είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό των πωλήσεων.

ired chrome os android 01

Σίγουρα όμως η Google δεν είναι ικανοποιημένη καθώς οι πωλήσεις των Chromebook καταλαμβάνουν μόλις το 3% της αγοράς.

Το μεγάλο στοίχημα είναι για το μέλλον. Η Microsoft ήδη με τα Windows 10 κάνει μία πολύ τολμηρή κίνηση. Δίνει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να κατασκευάσουν μία εφαρμογή μόνο μία φορά και αυτή να είναι συμβατή με όλες τις συσκευές, PC, Laptop, Tablet και Smartphone. Ακόμη τα Windows 10 μπορούν να τρέξουν εφαρμογές από τα Windows 7 και 8.

Η Apple από την άλλη πλευρά με το iPad Pro θα χρειαστεί να προσφέρει πιο ισχυρές εφαρμογές στο iOS 9 για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του νέου hardware.

Παρατηρώντας όλα τα μεγάλα Tablet με αποσπώμενα πληκτρολόγια από τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας καταλαβαίνουμε ότι εκεί θα γίνει ένας μεγάλος αγώνας.

ired chrome os android 03

Για μία ακόμη φορά όμως η μάχη θα γίνει με βάση τη λειτουργικότητα και τις διαθέσιμες εφαρμογές. Όλα αυτά τα νέα είδη συσκευών θα πρέπει να έχουν το αντίστοιχο λογισμικό για να τα πλαισιώσει.

Το Android είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα σε mobile συσκευές και η Google σχεδιάζει να το προετοιμάσει για να κατακτήσει τις νέες υβριδικές συσκευές που θα είναι κάτι ανάμεσα σε Tablet και Laptop. Κατ’ επέκταση, η Google μπορεί να έχει βλέψεις να ανταγωνιστεί τα Windows και το Mac OS, κάτι που δεν μπορεί να κάνει με το Chrome OS, είτε γιατί δεν έχει αρκετές εφαρμογές, είτε γιατί στους περισσότερους απλά θυμίζει τον Web Browser που χρησιμοποιούν σε υπολογιστές Windows ή Mac.

Τον επόμενο χρόνο θα δούμε ένα παράδειγμα του νέου λειτουργικού συστήματος, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται το 2017.

ired chrome os android 02

Η στρατηγική “One OS to rule them all” δεν είναι αποδεδειγμένη και θα φανεί στην πράξη κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες από τεχνικής πλευράς. Ήδη το Android αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των αμέτρητων συνδυασμών hardware που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές Smartphones και Tablets.

Η Google φαίνεται να αντιδρά στην πρωτοπορία της Microsoft με τα Windows 10. Ενώ η Apple έχει εξ αρχής τον έλεγχο πάνω στο λογισμικό και το υλικό των προϊόντων της πράγμα που της δίνει προβάδισμα και πλεονέκτημα σε όποια στρατηγική και να ακολουθήσει.

jericho

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status