Η Samsung μπαίνει στη μάχη της αυτοκίνησης

Η Samsung μπαίνει στη μάχη της αυτοκίνησης
ired.gr

Κάλιο αργά παρά ποτέ.

H Samsung είναι μία τεράστια εταιρία, ασχολείται με κατασκευές κτιρίων (όπως το Burj Khalifa), με ασφάλειες ζωής, ναυτιλιακές ασφαλίσεις, κατασκευή πλοίων (ανήκει στις μεγαλύτερες κατασκευάστριες παγκοσμίως) και μεταξύ των άλλων έχει υπάρξει κατασκευάστρια αυτοκινήτων.

 ired samsung car 01

Η Samsung Motors ιδρύθηκε το 1994 και ξεκίνησε την πώληση αυτοκινήτων το 1998, λίγο πριν ξεκινήσει η κρίση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κορέα.

Από το 2000 η εταιρία ανήκει κατά 80,1% στην Renault, ενώ το 19,9 % παραμένει ιδιοκτησία της Samsung. Η τωρινή ονομασία της εταιρίας είναι Renault Samsung Motors.

 ired samsung car 02

Από το 2010 (έως το 2013) η Samsung έχει κατοχυρώσει 1.804 πατέντες στις ΗΠΑ και τα δύο τρίτα αυτών αφορούν ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτρονικά μέρη αυτοκινήτων.

Οι αντίπαλες εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας έχουν ήδη ξεκινήσει να συμμετέχουν ενεργά στο χώρο της αυτοκίνησης. Η Google σχεδιάζει ένα αυτοκινούμενο όχημα, ενώ παρόμοια σχέδια έχει και η Apple.

Ο άλλος Κορεατικός κολοσσός, η LG Electronics, έχει ανακοινώσει συνεργασία με την General Motors. Ακόμη, η Nvidia αναφέρει πως θα τροφοδοτήσει με chip πάνω από 30 εκατ. οχήματα μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια.

Το αυτοκίνητο γίνεται άλλη μία από τις “συσκευές” που μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, θα έχει λογισμικό και ανάγκη από hardware.

Οι τεχνολογικές εταιρίες φαίνεται να ενδιαφέρονται σοβαρά για αυτή τη νέα αγορά που ανοίγει και θα προσφέρει πολλά έσοδα σε όσους καταφέρουν να κατακτήσουν την αγορά της “έξυπνης αυτοκίνησης”.

Η Samsung είναι ξεκάθαρο πως ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στην επερχόμενη τεχνολογική επανάσταση, έστω και ως προμηθευτής εξαρτημάτων.

 ired samsung car 03

Σύμφωνα με το Reuters, η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με οθόνες OLED σε συνεργασία με την BMW και την Continental.

Δεν έχει υπάρξει κάποιος επίσημος σχολιασμός η κάποια κίνηση από την Samsung που να σκιαγραφεί τα σχέδιά της.

Σίγουρα όμως η Samsung έχει τους πόρους για να εξασφαλίσει μία θέση στην δημιουργία λογισμικού, την κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων ή στην προσφορά υπηρεσιών που αφορούν την αυτοκίνηση. Το όφελος για την εταιρία θα είναι σημαντικό καθώς υπολογίζεται πως αυτοί οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν αξία $500 δις.

jericho

Δείτε περισσότερα: