Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MOTOROLA SHATTERSHIELD: Τεχνολογία άθραυστων οθονών

MOTOROLA SHATTERSHIELD: Τεχνολογία άθραυστων οθονών
ired.gr

Η Motorola υπόσχεται άθραυστες οθόνες με τη νέα της τεχνολογία.

Πρόσφατα, η Motorola, παρουσίασε το Droid Turbo 2. Όπως όλα τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, το Droid Turbo 2, είναι δυνατό σε ισχύ και ανθεκτικό, αλλά έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δεν έχουν οι προκάτοχοί του: τη νέα τεχνολογία της Motorola, τη Moto ShatterShield, που είναι η πρώτη στον κόσμο τεχνολογία άθραυστης οθόνης.

 Δείτε βίντεο:

Έχουμε δει αρκετές συσκευές με ανθεκτικές οθόνες, αλλά καμιά από αυτές δε θα την ονομάζαμε άθραυστη. Η Motorola ισχυρίζεται ότι η οθόνη του Droid Turbo 2 δε θα σπάσει ή θα ραγίσει αν μας πέσει σε μια σκληρή επιφάνεια όπως ένα πεζοδρόμιο. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι «λάκκοι στη φάβα», αλλά ας δούμε λεπτομερέστερα.

Η Motorola ισχυρίζεται ότι κάθε 2 δευτερόλεπτα (!) σπάει και μια οθόνη κινητού, κάτι που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 40.000 κινητά τη μέρα. Περισσότερο από το ένα τρίτο των χρηστών έχουν εμπειριστεί ένα σπάσιμο οθόνης τουλάχιστον μια φορά. Και τα περισσότερα από τα δύο τρίτα από αυτούς, δεν τη φτιάχνουν λόγω του κόστους. Η Motorola λοιπόν, με το ShatterShield, υπόσχεται να μας γλιτώσει από μια τέτοια περιπέτεια.

Πώς λειτουργεί

Η οθόνη ShatterShield αποτελείται από πέντε στρώσεις υλικών που το καθένα από αυτά έχει αποδεδειγμένα δυνατότητες απορρόφησης κραδασμών από χτυπήματα κάθε είδους, ενώ παράλληλα διατηρεί τη δυνατότητα αφής αμείωτη, για όλη τη ζωή της οθόνης.

ired motorola shattershield 01

  • Στρώση πρώτη: Εξωτερικό προστατευτικό γυαλί-φακός - Αυτή η στρώση περιλαμβάνει μια αποκλειστική σκληρή επικάλυψη σχεδιασμένη να προστατεύει από γρατζουνιές και άλλη φθορά. Αυτή η στρώση μπορεί να αντικατασταθεί από τον καταναλωτή.
  • Στρώση δεύτερη: Εσωτερικός φακός - Είναι υψηλής διαφάνειας και παρέχει μια καθαρή κι διαυγή προστατευτική ασπίδα που δεν σπάει ή ραγίζει.
  • Στρώση τρίτη: Στρώση διπλής αφής - Αυτή η στρώση περιλαμβάνει δύο υπό-στρώσεις. Το πρωτεύον στρώμα αφής και ένα δευτερεύον κάτω από αυτό και θα αναλάβει «δράση» αν για κάποιο λόγο χαλάσει το πρώτο.
  • Στρώση τέταρτη: Εξαιρετικής ποιότητας AMOLED display - Το AMOLED display είναι ευλύγιστο και μπορεί να αντέξει σε χτυπήματα ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την ποιότητα εικόνας του.
  • Στρώση πέμπτη: Αλουμινένιο σασί - Το αλουμινένιο σασί παρέχει επιπλέον προστασία και δομική ακεραιότητα και σταθερότητα.

Μέσα από όλα αυτά τα στρώματα, το ShatterShield display μπορεί να αντέξει μια ευρεία γκάμα από χτυπήματα και άλλες περιβαλλοντικές φθορές που μπορεί να προέλθουν από τριβές, φθορά και ακόμη και κάποια χημικά.

Η εγγύηση της Motorola

Η Motorola εγγυάται για το Droid Turbo 2 ότι δε θα σπάσει ή ραγίσει μέχρι και για 4 χρόνια. Ωστόσο υπάρχουν δύο «αλλά». Η Motorola μιλάει για «τυπικές, τυχαίες πτώσεις που μπορεί να “συναντήσουν” οι χρήστες». Αυτό σημαίνει πτώσεις από ύψος περίπου 1,5-2 μέτρων κι όχι από τον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Επίσης συμβουλεύει να αποφεύγονται αιχμηρά αντικείμενα που θα μπορούσαν να γρατζουνίσουν την οθόνη.

Σε περίπτωση «τυπικής» πτώσης λοιπόν, υπάρχει πιθανότητα να γίνει ζημιά στο εξωτερικό στρώμα του προστατευτικού γυαλιού (1η στρώση). Αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από τον καταναλωτή - όπως είπαμε. Η Motorola δεν καλύπτει το κόστος του καινούριου, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτό το γυαλί για να προστατεύει από περαιτέρω ζημιές στα επόμενα στρώματα. Μπορεί να παραγγελθεί απευθείας από τη Motorola.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συσκευής, η Motorola δεν εγγυάται ότι δεν μπορεί να γρατζουνιστεί ή να ραγίσει ή σπάσει, οπότε και πάλι, καλό είναι να έχουμε μια θήκη και να προσέχουμε να μη το πετάμε κάτω για πλάκα.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status