Τα πορτοκάλια, τα δαμάσκηνα και το 3D Touch.

Τα πορτοκάλια, τα δαμάσκηνα και το 3D Touch.
ired.gr

Θα μπορούσε ένα iPhone 6s να λειτουργήσει ως ψηφιακή ζυγαριά; Η απάντηση είναι ναι, αλλά η Apple δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται.

Η οθόνη του iPhone 6s μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ζυγίζει αντικείμενα αλλά η Apple δεν επιτρέπει σε εφαρμογές να κάνουν χρήση αυτού του χαρακτηριστικού.

ired iphone 6s can weght things 01

Η Apple, με το iPhone 6s, παρουσίασε την τεχνολογία 3D Touch, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να ανοίγει διάφορα μενού, ανάλογα με την πίεση που ασκεί στην οθόνη της συσκευής. Λόγω αυτής της ευαισθησίας της οθόνης, κάποιοι προγραμματιστές προχώρησαν στην δημιουργία εφαρμογών που θα μετέτρεπαν το iPhone σε ...ζυγαριά.

Όμως η Apple δεν δίνει το πράσινο φως για την ένταξή τους στο App Store.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Apple απορρίπτει αυτές τις ιδέες. Καταρχάς, ο κίνδυνος πιθανής καταστροφής της οθόνης, αφού μπορεί να σπάσει αν ο χρήστης τοποθετήσει ένα βαρύ αντικείμενο. Επίσης η κακή χρήση της τεχνολογίας αλλά και η πιθανότητα να χρησιμεύσει στο ζύγισμα ναρκωτικών. Η Apple δεν θα ήθελε ποτέ να συνδέσει το όνομά της με παράνομη δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: «Έρχεται το 3D Touch και στη Samsung;»

Ένας από τους προγραμματιστές που κατασκεύασε ένα app-ζυγαριά, το Gravity, ο Mr McLeod, δέχτηκε την απορριπτική επιστολή της Apple, επειδή είχε παραπλανητική περιγραφή. Να σημειωθεί εδώ ότι στο App Store υπάρχουν αρκετά apps που υποτίθεται ότι ζυγίζουν αντικείμενα αλλά είναι μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η ομάδα του McLeod επανήλθε με ένα video που έδειχνε το app σε λειτουργία, μόνο και μόνο για να λάβει την τελική αρνητική απάντηση από την Apple.

ired iphone 6s can weght things 02

Διαβάστε επίσης: «7 κόλπα με το 3D Touch»

Όταν η Huawei ανακοίνωσε το Mate S τον Σεπτέμβριο, το οποίο διαθέτει παρόμοια οθόνη αφής, με Force Touch, η οποία επηρεάζεται από το πόση πίεση δέχεται, χρησιμοποίησε ένα πορτοκάλι για να δείξει ότι η νέα συσκευή μπορεί να το ζυγίσει.

ired iphone 6s can weght things 03

Επίσης, ήδη κυκλοφορεί το Plum-O-Meter, ένα app που χρησιμοποιεί το Force Touch για να συγκρίνει το βάρος ανάμεσα σε δυο δαμάσκηνα. Ούτε αυτό το app βρίσκεται στο App Store αλλά μπορείτε, αν θέλετε, να το κατεβάσετε από εδώ

ired iphone 6s can weght things 04

Διαβάστε επίσης: «Ρυθμίστε την ευαισθησία της λειτουργίας 3D Touch στο νέο iPhone σας»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: