Όλα όσα ξέρει το Google για εμάς.

Όλα όσα ξέρει το Google για εμάς.
ired.gr

Το Google μας ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον αφού καταγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια όλα όσα κάνουμε online. Πατήστε στα links που σας παραθέτουμε για να το δείτε από μόνοι σας.

Το Google είναι μια μηχανή δεδομένων, το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Αλλά τι ακριβώς γνωρίζει για εμάς; Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες που είναι ήδη αποθηκευμένες για εσάς με τα links που σας παραθέτουμε παρακάτω. Ενώ ορισμένα από τα δεδομένα που θα δείτε ότι είναι καταγεγραμμένα κατά πάσα πιθανότητα θα σας τρομάξουν, είναι επίσης ωραίο να ξέρετε ότι μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των δεδομένων σας, αν το επιθυμείτε.

ired what google know about you 01

1. Πώς μας βλέπει το Google;

Το Google προσπαθεί να προβάλλει διαρκώς διαφημίσεις που θα σας ενδιαφέρουν. Δεν έχει σημασία αν είστε στο YouTube, στο Gmail ή κάνετε μια αναζήτηση, το Google ξέρει ποιος είστε, τα ενδιαφέροντά σας και ποιες γλώσσες μιλάτε. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες στο Google Ads προφίλ σας.

Επίσης το Google διαθέτει ένα εργαλείο, το Google Analytics το οποίο δίνει πρόσβαση στους διαφημιστές για να βλέπουν ποιες σελίδες έχετε επισκεφτεί, πόσες φορές επιστρέψατε εκεί και πόσο χρονικό διάστημα μείνατε. Μπορείτε να μην συμμετέχετε στη συλλογή στοιχείων αν δεν το επιθυμείτε αλλά θα πρέπει να κατεβάσετε ένα επιπρόσθετο στοιχείο από εδώ

Διαβάστε επίσης: «Ο άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για 12$»

2. Τι ψάξατε στο Google;

Το Google ξέρει για το ποιους όρους κάνατε αναζήτηση και σε ποιες διαφημίσεις πατήσατε. Όχι μόνο στον Ιστό αλλά και στους Χάρτες, στις Εικόνες και στις Ειδήσεις. Είναι όλα τακτοποιημένα και κατηγοριοποιημένα στο ιστορικό αναζήτησης. Εκτός αυτού, μπορείτε να δείτε πόσες αναζητήσεις κάνατε στο σύνολο, ποιες ημέρες και ποιες συγκεκριμένες ώρες.

history.google.com/

3. Ποια sites, apps και extensions κάνουν χρήση των δεδομένων του Google;

Όλα τα δεδομένα βρίσκονται στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Θα ανακαλύψετε sites στα οποία έχετε δώσει εξουσιοδότηση να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας και ίσως δεν το γνωρίζετε καν.

security.google.com/settings/security/permissions

ired what google know about you 02

4. Που έχετε πάει;

Αν χρησιμοποιείτε συσκευή Android, το ιστορικό τοποθεσιών έχει συλλέξει όλες τις πληροφορίες. Αρκετά τρομακτικό, αλλά ίσως και χρήσιμο ορισμένες φορές.

maps.google.com/locationhistory

Διαβάστε επίσης: «Διαμορφώστε απίστευτα εύκολα Gmail, Google Calendar και Google contacts στο iPhone/iPad»

5. Ποια videos είδατε στο YouTube

Σας έχει τύχει να δείτε κάτι στο YouTube και να μην μπορείτε να το εντοπίσετε ξανά; Ευτυχώς υπάρχει λίστα με το ιστορικό όλων των videos που έχετε παρακολουθήσει. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να κάνετε εκκαθάριση του ιστορικού παρακολούθησης ή παύση καταγραφής. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε και το Ιστορικό αναζήτησης με όλους τους όρους που ψάξατε στη σελίδα του YouTube.

youtube.com/feed/history

youtube.com/feed/history/search_history