Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Live Photos: Μια νέα συναρπαστική λειτουργία που θα συναντήσετε στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Live Photos: Μια νέα συναρπαστική λειτουργία που θα συναντήσετε στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.
ired.gr

Είστε κάτοχος των νέων iPhones 6s και iPhone 6s Plus; Δείτε πως θα συλλάβετε ζωντανές φωτογραφίες “Live Photos”.

Με την έναρξη της κυκλοφορίας των νέων iPhone 6s και iPhone 6s Plus, η Apple ανακοίνωσε και μία συναρπαστική νέα δυνατότητα της κάμερας των συσκευών, η οποία ακούει στο όνομα "Live Photos". Τι ακριβώς είναι λοιπόν η λήψη αυτή και πως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε; Στην ανάρτηση αυτή σκοπό έχουμε να αναλύσουμε εις βάθος τη νέα λειτουργία, η οποία σας επιτρέπει να ζήσετε ξανά τη στιγμή πριν τη λήψη φωτογραφίας, αλλά και μετά, με κινούμενη εικόνα και ήχο.

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρετε τα δεδομένα Υγείας από την τωρινή, στη νέα σας συσκευή iPhone 6s

Τι είναι η δυνατότητα "Live Photos”

Από προεπιλογή οι νέες συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, έρχονται με ενεργοποιημένη τη νέα λειτουργία "Live Photos" στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Κάμερα. Ωστόσο εάν δεν επιθυμείτε να τη χρησιμοποιήσετε, έχετε την επιλογή απενεργοποίησης της, αγγίζοντας το εικονίδιο με τους ομόκεντρους κύκλους.

ired iphone live photos 01

Με τη λειτουργία "Live Photos" ενεργοποιημένη, κάθε φορά που θα αγγίζετε το εικονικό πλήκτρο λήψης για να συλλάβετε μία φωτογραφία, η συσκευή σας δεν θα λάβει μόνο μία ακίνητη φωτογραφία των 12 MP, αλλά κι ένα video 1,5 δευτερολέπτου διάρκειας, πριν και μετά τη λήψη. Στη ουσία θα έχετε ένα συνολικό video τριών δευτερολέπτων.

Για να αναπαράγετε το video που έχει συλληφθεί, πιέστε τη μικρογραφία παρατεταμένα (νέο χαρακτηριστικό αφής 3D Touch). Θα παρακολουθήσετε το video με εικόνα και ήχο. Καθώς περιηγείστε στα άλμπουμ φωτογραφιών στη συσκευή σας, σε όσες από αυτές είναι "Live", θα παρατηρήσετε μία στιγμιαία κίνηση, προκειμένου να αντιληφθείτε πως πρόκειται για "Live Photos". Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ορίσετε μία φωτογραφία τέτοιου είδους, ως ζωντανή ταπετσαρία στην οθόνη κλειδώματος, καθώς και να τις προβάλλετε σε άλλες Apple συσκευές σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δείτε τη desktop έκδοση ενός ιστότοπου στο Safari του iOS 9

Πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό "Live Photos”

To πρώτο που αναρωτηθήκαμε κι εμείς, όταν ακούσαμε την ανακοίνωση για τη λειτουργία "Live Photos" είναι το εξής:

Πώς είναι δυνατή η λήψη video πριν και μετά τη λήψη φωτογραφίας χωρίς να έχουμε πατημένο το εικονικό πλήκτρο απελευθέρωσης κλείστρου;

Στη πραγματικότητα η απάντηση είναι αξιόλογη. Kατά το άνοιγμα της εφαρμογής με την κάμερα ενεργοποιημένη με τη λειτουργία "Live Photos", ξεκινά και η εγγραφή video. Με αυτόν τον τρόπο όταν πιέσετε το πλήκτρο λήψης, ήδη η συσκευή έχει εγγράψει 1,5 δευτερόλεπτο που προηγήθηκε και θα αποθηκεύσει και 1,5 δευτερόλεπτο εγγραφή μετά τη λήψη. Όλη η υπόλοιπη εγγραφή που έχει πραγματοποιηθεί, απορρίπτεται. Εάν συνεχίσετε να διατηρείτε ανοιχτή την εφαρμογή της κάμερας, τότε η συσκευή σας θα συνεχίζει να συλλαμβάνει προσωρινά video, μέχρι την επόμενη λήψη.

Γιατί δεν γίνεται απλή λήψη video;

Ίσως να αναρωτιέστε γιατί όλη αυτή η διαδικασία θεωρείται πιο ελκυστική από μία απλή εγγραφή video από την κάμερα του iPhone σας; Μία απλή απάντηση, φαίνεται να είναι το γεγονός, ό,τι αφήνοντας τη δυνατότητα "Live Photos" ενεργοποιημένη, θα συλλάβετε στιγμές από την καθημερινή σας ζωή, οι οποίες να αξίζουν περισσότερο από μια ακίνητη εικόνα και λιγότερο, από μία καταγραφή video, ως ταινία. Μια νέα πρόταση η οποία αναμένεται να αποδειχθεί πολύ δημοφιλής.

ired iphone live photos 02

Μνήμη/Αποθηκευτικός χώρος - Εκτιμήσεις

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως εάν συλλαμβάνετε όλες τις φωτογραφίες σας ως "Live Photos", τότε ο χώρος που θα καταλαμβάνεται στη συσκευή σας, θα είναι διπλάσιος. Στην ουσία έχετε στο νου σας πως μία live φωτογραφία θα απαιτήσει χώρο, για δύο φωτογραφίες. Ίσως για πολλούς χρήστες να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, αλλά εάν συλλαμβάνετε πολλές φωτογραφίες τέτοιου είδους χωρίς να τις διαγράφετε, τότε σίγουρα θα έχετε πολύ λιγότερο αποθηκευτικό χώρο στη διάθεσή σας.

Οι φωτογραφίες ξεχωρίζουν από τις Live Photos;

Παρότι οι Live φωτογραφίες δεν παύουν να είναι φωτογραφίες και ως εκ τούτου βρίσκονται στην εφαρμογή φωτογραφίες για εύκολη πρόσβαση, παραμένουν ξεχωριστές. Ουσιαστικά αποθηκεύονται και μπορούν να διαμοιραστούν, ξεχωριστά. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε την αποστολή μιας φωτογραφίας, ως απλή παρότι έχει συλληφθεί, με τη μέθοδο live.

Διαβάστε επίσης: Κατανόηση της χρήσης μπαταρίας από τις εφαρμογές σε συσκευές iPhone ή iPad

ired iphone live photos 03

Περιορισμοί

Υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί ο οποίοι αφορούν τις ζωντανές λήψεις και είμαστε υποχρεωμένοι να σας αναφέρουμε. Φυσικά δεν αναιρούν τον τίτλο "συναρπαστική", που δώσαμε στη νέα λειτουργία. Ευελπιστούμε πως με τις επόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού θα διορθωθούν.

Για παράδειγμα δεν μπορείτε να μετακινήσετε απότομα τη συσκευή σας πριν ή μετά τη λήψη, καθώς η απότομη κίνηση θα αποτυπωθεί ως video στη φωτογραφία σας. Όλες οι Live photos καταγράφουν εικόνα και ήχο. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα. Όμως εάν μερικοί από τους χρήστες επιθυμούν, μόνο την εικόνα και την κίνηση, στην ουσία μόνο τα οπτικά στοιχεία τι γίνεται; Απλά ...δεν γίνεται. Η ικανότητα απομόνωσης του ήχου σε μία μελλοντική αναβάθμιση, θα ήταν ευχής έργον.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος επεξεργασίας (έως τώρα) των ζωντανών φωτογραφιών. Έχετε μία μεγάλη συλλογή εργαλείων προκειμένου να επεξεργαστείτε τις ακίνητες φωτογραφίες, αλλά κανένα εργαλείο για της live photos. Ούτε καν τις βασικές,(φωτεινότητα, αντίθεση κ.λ.π.). Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα προστεθούν από την Apple στο εγγύς μέλλον.

Συμπεράσματα

Ως τελικό συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε, πως πρόκειται για μία λειτουργία κυρίως εντυπωσιασμού, αν και πολλοί είναι οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία. Δεν ξέρουμε κατά πόσο απευθύνεται σε "επαγγελματίες" iPhone φωτογράφους ή σε όσους επιθυμούν να καταγράψουν στιγμές κάποιων γεγονότων “snapshots”, αλλά σίγουρα ανοίγει ο δρόμος για την εξέλιξη στο χώρο της mobile φωτογραφίας. Ποια η δική σας άποψη;

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status