Αλλάξτε σε συσκευή iPhone ή iPad σε λειτουργικό iOS 9 τον 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης σε 4ψήφιο.

Αλλάξτε σε συσκευή iPhone ή iPad σε λειτουργικό iOS 9 τον 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης σε 4ψήφιο.
ired.gr

Θεωρείτε ενοχλητική την απαίτηση 6ψήφιου συνθηματικού στο λειτουργικό iOS 9; Δείτε πως μπορείτε να τον επαναφέρετε σε 4ψήφιο.

To λειτουργικό iOS 9 απαιτεί 6-ψήφιο συνθηματικό κατά τη διαμόρφωση της iOS συσκευής iPhone ή iPad, έπειτα από επαναφορά ή αναβάθμιση. O φίλος Βαγγέλης ρωτά:

Έκανα αναβάθμιση, και μου ζητάει η συσκευή μου να ορίσω εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης. Πώς γίνεται να επαναφέρω τον ορισμό τετραψήφιου κωδικού πρόσβασης κατά το άνοιγμα της συσκευής μου στο λειτουργικό iOS 9; Συγκεκριμένα έχω iPad mini 2, ευχαριστώ

Διαβάστε επίσης: iPhone 6s Plus vs Nexus 6P

- Αυτό που ζητάτε είναι εφικτό, δηλαδή το να αλλάξετε τον 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας iPad, στο λειτουργικό iOS 9 και είναι μία εύκολη διαδικασία. Θεωρούμε πως δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε την τοποθεσία της επιλογής. Γι’ αυτό εμείς θα σας δείξουμε όλη τη διαδικασία, πως να επιστρέψετε δηλαδή σε ένα τετραψήφιο συνθηματικό εισόδου και να διατηρήσετε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του iOS 9.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης από 6 ψηφία σε 4: Ρυθμίσεις

Η συγκεκριμένη επιλογή που αναζητάτε βρίσκεται στο μενού των ρυθμίσεων.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, από την οθόνη αφετηρίας του iPad ή του iPhone σας.
  • Από τη λίστα επιλογών, εντοπίστε την υποενότητα “Touch ID και συνθηματικό” στην αριστερή πλευρική στήλη (θα πρέπει να εισάγετε το τωρινό εξαψήφιο συνθηματικό για να αποκτήσετε πρόσβαση).

ired ios9 4digits password 01

  • Αγγίξτε "Αλλαγή συνθηματικού" στη δεύτερη γραμμή, της δεξιάς πλευρικής στήλης του μενού επιλογών. Θα πρέπει να εισάγετε άλλη μία φορά το τωρινό σας συνθηματικό.
  • Τώρα σκοπός σας είναι όταν το λειτουργικό iOS 9 της συσκευής σας, ζητήσει να εισάγετε νέο κωδικό πρόσβασης, εσείς να πατήσετε το εικονικό πλήκτρο, "Επιλογή συνθηματικού". (είναι εύκολο να το εντοπίσετε).

ired ios9 4digits password 02

  • Από το αναδυόμενο μενού επιλέξετε αυτή τη φορά και "4ψήφιος αριθμητικός κωδικός". Θα παρατηρήσετε πως τα απαιτούμενα ψηφία θα μειωθούν από έξι, σε τέσσερα.
  • Εισάγετε έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης, επιβεβαιώστε, πληκτρολογώντας τον δεύτερη φορά και θα επανέλθετε στις ημέρες που η συσκευή σας απαιτούσε 4ψήφιο συνθηματικό.

ired ios9 4digits password 03

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το 3D Touch και στη Samsung;

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης από 6 ψηφία σε 4: Γιατί η συσκευή μας απαιτεί από προεπιλογή 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης;

Ως μέρος της αύξησης των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις συσκευές της η Apple στο λειτουργικό iOS 9, από προεπιλογή, απαιτεί αντί για 4ψήφιο, 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης, κατά τη διαμόρφωση μιας νέας συσκευής iPhone και iPad ή αναβάθμισης μιας υπάρχουσας. Σίγουρα κάτι τέτοιο προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά ενδεχομένως για κάποιους να είναι ελαφρώς ενοχλητικό. Πολλές φορές μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα αν στην επιμήκυνση του συνθηματικού και προσπάθειας απομνημόνευσης, ο χρήστης το ξεχάσει.

Διαβάστε επίσης: H Apple στο iOS 9.1 έκλεισε τα κενά ασφαλείας και καθιστά αδύνατο να γίνει Jailbreak

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης από 6 ψηφία σε 4: Πώς να εμποδίσετε την αλλαγή 4ψήφιου κωδικού πρόσβασης σε 6ψήφιο

Μπορείτε να εμποδίσετε την αλλαγή του 4ψήφιου κωδικού πρόσβασης σε 6ψήφιο, εάν είστε από τους χρήστες οι οποίοι δεν έχετε αναβαθμίσει ακόμη στο λειτουργικό iOS 9. Εάν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία απαίτησης 4ψήφιου κωδικού πρόσβασης κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης, τότε με την ολοκλήρωση της, θα σας ζητηθεί ο τετραψήφιος κωδικός. Το πρόβλημα φαίνεται να εμφανίζεται εάν έχετε απενεργοποιήσει το συνθηματικό εισόδου, πριν την αναβάθμιση.

Εντάξει και να κάνετε το λάθος δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να δημιουργήσετε προσωρινά έναν 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, προκειμένου να κάνετε την αλλαγή σε 4ψήφιο συνθηματικό.

Δεν νομίζω να χρειάζεται περισσότερη ανάλυση η συγκεκριμένη διαδικασία αλλαγής συνθηματικού εισόδου, από 6 ψηφία σε 4. Εάν παρόλα αυτά έχετε απορίες επί της διαδικασίας, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN