18 αδιάβροχα Android smartphone

18 αδιάβροχα Android smartphone
ired.gr

18 αδιάβροχα τηλέφωνα γι’ αυτές τις άτυχες στιγμές που το νερό δε μπορεί να αποφευχθεί.

Ποιος λέει ότι τα ηλεκτρονικά και το νερό δεν κάνουν μαζί; Κινητά που αντέχουν στη βροχή, μια βουτιά στη μπανιέρα, ή σε μια πισίνα, δεν είναι πια σπάνιο φαινόμενο. Και δε μιλάμε για κάτι «τούβλα» καλυμμένα με ειδικές λαστιχένιες θήκες - ειδικής κατασκευής. Είναι δυνατόν να έχουμε ένα πολύ όμορφο, τελευταίας γενιάς τηλέφωνο που να είναι σε θέση να αντέξει και τις περιπέτειες με το νερό χωρίς να πάθει τίποτε.

Ίσως η δουλειά σας να είναι τέτοια που να εμπεριέχει κινδύνους αυτού του είδους. Αν λοιπόν είναι έτσι, ή απλά θέλετε ένα τηλέφωνο αδιάβροχο για περισσότερη σιγουριά, τότε δείτε την παρακάτω λίστα με τα 18 αδιάβροχα Android smartphone που βρήκαμε για σας.

Δείτε ακόμη: Τα τεστ αντοχής για iPhone 6S και 6S Plus δείχνουν εντυπωσιακά

Η κλίμακα προστασίας Ingress

Όταν μιλάμε για προστασία από το νερό, μιλάμε συνήθως για ένα σύστημα βαθμολογίας που θα το δείτε σαν «ΙΡ». Τα αρχικά αυτά έχουν να κάνουν με την «Ingress Protection» (κλίμακα προστασίας Ingress) και είναι συνήθως ένας αριθμός που δείχνει το επίπεδο προστασίας της συσκευής από νερό και σκόνη. Το πρώτο ψηφίο αναφέρεται στην προστασία από στερεά σωμάτια (σκόνη) και το δεύτερο στα υγρά. Προσθέσαμε ακόμη και τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρετε πέρα από αυτό, για καλύτερη κατανόηση.

Επί παραδείγματι, αν το πρώτο ψηφίο του αριθμού ΙΡ είναι πάνω από 5 (π.χ. 6) τότε η συσκευή είναι απόλυτα προστατευμένη από σκόνη και εμποδίζει μικρο-σωματίδια να περάσουν μέσα της. Αν είναι 5, τότε μπορεί να μπουν μικρο-σωματίδια, αλλά δεν εμποδίζουν τη λειτουργία της. Το δεύτερο ψηφίο, που αφορά το νερό, όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στην αδιαβροχοποίηση της συσκευής - αν και οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από τον κατασκευαστή.

Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως, ότι, αν και μερικά από αυτά φτάνουν κοντά στο χαρακτηρισμό «αδιάβροχο», καλύτερο θα είναι να τα αντιμετωπίζουμε περισσότερο σαν «ανθεκτικά στο νερό». Με άλλα λόγια, ξεχάστε τις καταδύσεις με το κινητό στο μαγιό σας.

Sony Xperia Z5 Family

ired 18 waterproof android smartphones 01

Η Sony ξεκίνησε πρώτη το χορό των αδιάβροχων κινητών όταν ανακοίνωσε το Xperia Z το 2013. Από τότε, όλα τα «κορυφαία» της σειράς Xperia Z είναι ανθεκτικά σε βύθιση στο νερό.

Το 2015, έβγαλε τρία νέα μοντέλα τα, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, και Xperia Z5 Premium. Είναι διαφορετικά σε χαρακτηριστικά μεταξύ τους, αλλά και τα τρία έχουν τον ίδιο βαθμό αντοχής σε σκόνη και νερό - ένα εντυπωσιακό ΙΡ68. Όποιο κι αν διαλέξετε από τα τρία, να ξέρετε ότι και τα τρία πλησιάζουν το «αδιάβροχο».

Η Sony λέει ότι αντέχει μέχρι 30 λεπτά σε βάθος 1.5 μέτρο νερού. Πρέπει απλά να είναι καλυμμένες οι θύρες και η touchscreen οθόνη του δε δουλεύει απόλυτα μέσα στο νερό.

Sony Xperia Z3+

ired 18 waterproof android smartphones 02

Το Xperia Z4 δε συμπεριλήφθηκε σ’ αυτή την παρουσίαση λόγω του ότι δεν πωλείται ευρέως και σε όλο τον κόσμο, οπότε περνάμε στο Xperia Z3+. Δεν είναι ένα smartphone που θα προτείναμε λόγω της μεγάλης θερμότητας που παράγεται από τον επεξεργαστή του, αλλά από την άλλη, είναι αδιάβροχο όπως το παραπάνω Xperia Z5 (ΙΡ68).

Sony Xperia Z3

ired 18 waterproof android smartphones 03

Το Sony Xperia Z3 είναι το τελευταίο από τις ναυαρχίδες της Sony που παρουσιάζεται εδώ και έχει κι αυτό τον ίδιο σχεδόν βαθμό προστασίας με τα προηγούμενα - ΙΡ65/68. Ο λόγος που έχει δύο διαφορετικές βαθμολογίες είναι γιατί - σύμφωνα με τη Sony - είναι συμβατό και με τα δύο διαφορετικά συστήματα βαθμολογίας αδιαβροχοποίησης. Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και το μικρότερο Xperia Z3 Compact.

Και πάλι, πρέπει να έχετε σιγουρευτεί ότι όλες οι θύρες είναι καλυμμένες και να καταλάβετε ότι η οθόνη δεν ανταποκρίνεται σωστά μέσα στο νερό.

Sony παλιότερα Z phones

ired 18 waterproof android smartphones 04

Υπάρχουν επίσης παλιότερα μοντέλα της σειράς Ζ, της Sony, και, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ένα αδιάβροχο, το Xperia Z1S με ΙΡ55/58 είναι ένα από αυτά. Επιπλέον και τα Ζ1 και Z1 Compact είναι με αντίστοιχες δυνατότητες, ενώ το Sony Xperia Z Ultra είναι το μοναδικό μεγάλο smartphone με βαθμολογία ΙΡ 55/58 που γνωρίζουμε. Βέβαια, το αν θα τα βρείτε στην αγορά, είναι άλλο θέμα.

Sony Xperia M5

ired 18 waterproof android smartphones 05

Για να υπερκεράσει το M4 Aqua, η Sony, έκανε καλύτερο σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες το Xperia M5, διατηρώντας τον ίδιο βαθμό προστασίας ΙΡ65/68 που έχουν και τα μεγάλα της κατηγορίας. Είναι ωστόσο ένα σπάνιο μοντέλο και αρκετά δύσκολο να βρεθεί.

Sony Xperia M4 Aqua

ired 18 waterproof android smartphones 06

Θέλετε ένα κινητό που να μοιάζει με κανονικό κινητό κι όμως να αντέχει σε «μουλιάσματα»; Το Sony Xperia M4 Aqua είναι για σας. Όπως και τα άλλα Xperia αδέλφια του έχει βαθμολογία προστασίας ΙΡ 65/68, κάτι που το κάνει πολύ ανθεκτικό σε κακομεταχείριση. Τα επιπλέον χαρακτηριστικά του το κάνουν ένα πολύ καλό τηλέφωνο γενικά και σε καλή τιμή.

Galaxy S6 Active

ired 18 waterproof android smartphones 07

Βέβαια δεν έχει η Sony το μονοπώλιο. Η Samsung έχει κι αυτή μερικά μοντέλα να μας επιδείξει ξεκινώντας από το Galaxy S6 Active. Με βαθμό ΙΡ 68, ανταγωνίζεται επάξια τα μοντέλα της Sony και επίσης αντέχει και σε ακραίες θερμοκρασίες, ύψη και υγρασία. Είναι όμως πιθανόν να μη το βρείτε πέρα από την Αμερική, αλλά το παρουσιάζουμε γιατί μπορεί κάποιος να το βρει, αλλά καλό είναι να το γνωρίζει. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το κάνουν ένα εξαιρετικό τηλέφωνο από κάθε άποψη.

Samsung Galaxy S5

ired 18 waterproof android smartphones 08

Η ναυαρχίδα της Samsung για το 2014, το Galaxy S5, φτάνει σε βαθμολογία το ΙΡ67. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βυθιστεί σε 1 μέτρο νερού για περίπου 30 λεπτά και δεν περνάνε σκόνες και άλλα σωματίδια στο εσωτερικό του. Βέβαια το πλαστικό κάλυμμα της USB θύρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό και, επειδή η πλάτη ανοίγει, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι έχει κλείσει και πάλι πολύ καλά σε περίπτωση που την ανοίξατε.

Samsung Galaxy S5 Active και Sport

ired 18 waterproof android smartphones 09

Υπάρχουν επίσης δύο ακόμη παραλλαγές του S5, το S5 Active και το S5 Sport. Το πρώτο κάπως πιο χονδροειδές και «αντρικό» με πλαστικούς «προφυλακτήρες» στις γωνίες για να αντέχει και στις πτώσεις. Το δεύτερο είναι «λαστιχοποιημένο» επίσης, αλλά όχι τόσο γωνιώδες στην όψη. Και τα δύο έχουν μεγάλα «φυσικά» πλήκτρα για ευκολότερη χρήση και τον ίδιο βαθμό προστασίας ΙΡ67. Το επιπλέον χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν αντοχή επίσης σε πτώσεις, ακραίες θερμοκρασίες, ύψη και υγρασία.

Samsung Galaxy Xcover 3

ired 18 waterproof android smartphones 10

Πριν εμφανιστεί το Galaxy S6 Active, το Galaxy Xcover 3 ήταν το μόνο αδιάβροχο μοντέλο της εταιρίας για το 2015. Με βαθμολογία ΙΡ67 έρχεται πιο μπροστά από κάποια παλιότερα μοντέλα και έχει επίσης το ανθεκτικό σώμα και τις αντοχές σε ακραίες συνθήκες των S5 Active και Sport. Είναι ένα αρκετά καλό smartphone στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του και με καλή τιμή.